על מנת לקבל תעודת בגרות, יש להצליח בבחינת בגרות באנגלית ברמה של 3 יחידות לימוד לפחות. לכן חובה על כל מי שמעוניין בלימודי תואר ראשון להבחן בבחינת בגרות באנגלית ברמת 3 יחידות לימוד, וניתן להבחן גם לאחר סיום לימודי התיכון במסגרת בחינה אקסטרנית.
קורס הכנה לבחינת בגרות באנגלית ניתן למצוא כיום בכל מכון הגנה לבגרות או מכינה לבגרות, וכמובן שאפשר גם לקחת שיעורים פרטיים לקראת בחינת הבגרות באנגלית. לימודי הכנה לקראת בחינת הבגרות באנגלית נערכים בדרך כלל בצורה של מרתון, כלומר מספר ימים מרוכזים הכוללים לימודי אנגלית אינטנסיביים. לימודי הכנה לקראת בחינת הבגרות באנגלית מוצעים גם בצורה של למידה בקבוצות קטנות לאורך כל השנה, שיעורי תגבור לקראת הבחינה, שיעורי עזר, או שיעורים פרטיים. אז אם אתם מעוניינים להתקבל ללימודי תואר ראשון באחד מהמקצועות המבוקשים - משפטים, כלכלה, פסיכולוגיה וכו' - לימודי השלמת הבגרות באנגלית יעזרו לכם להתקבל לתואר בהצלחה.
חומר הלימודים של בחינת הבגרות באנגלית משתנה בהתאם ליחידות הלימוד, כאשר רמה של 3 יחידות לימוד בבגרות באנגלית היא הבסיסית. דוברי אנגלית, כלומר אלה שנולדו וגדלו בארצות דוברות אנגלית, יכולים להיבחן בבחינת הבגרות באנגלית ברמה של 7 יחידות לימוד, דבר שכמובן מעניק בונוס גדול יותר בשקלול הציונים הסופי, ומעלה את הממוצע הסופי של תעודת הבגרות בצורה ניכרת. חשוב לציין שבכל רמות הלימוד של בחינת הבגרות באנגלית מותר להשתמש במילון דו לשוני, דבר המסייע במידה רבה ותורם להרגשת ביטחון.
בעוד שבחינת הבגרות באנגלית של נבחנים חיצוניים או אקסטרניים כוללת מבחנים בכתב בלבד, הרי שבחינת הבגרות באנגלית של תלמידי תיכון או אינטרנים כוללת גם בחינה בעל פה, הבודקת את מיומנויות השמיעה של הנבחן, ולא רק את מיומנויות הקריאה והכתיבה. בכל רמות בחינת הבגרות באנגלית של תלמידי תיכון, יחידות הבחינה דומות זו לזו מבחינת מבנה הבחינה והמרכיבים. יחידות הבחינה כוללות קטעים הבנת הנקרא והבנת הנשמע, כאשר ההבדל ברמות הקושי בין יחידות הלימוד השונות מתבטא במספר השאלות בכל חלק וברמת הקושי שלהן.
בדומה לשאר בחינות הבגרות, גם בחינת הבגרות באנגלית מוצעת בכמה מועדים, ולכן מי שאינו מסתפק בציון לו זכה יכול לשפר את הציון. בחינת הבגרות באנגלית היא כאמור הכרחית על מנת לזכות בתעודת בגרות, והיא אף תנאי חובה כקבלה ללימודי תואר ראשון באוניברסיטה. ניתן לגשת אל בחינת הבגרות באנגלית גם לאחר התיכון, במסגרת אקסטרנית, ובמקרה זו מומלץ להיעזר במכוני הכנה לבגרויות על מנת לרענן את הידע ולשפר את הסיכוי לקבלת ציון גבוה.