פלסטיק נמצא היום כל תחום מחיינו, משימושים יום יומיים כמו כלי בית ומוצרי לבוש, דרך מוצרים תעשייתיים כמו אריזות ושילוט, ועד תעשיות הרפואה. לימודי הנדסאי פלסטיקה מכשירים את בוגריהם לעסוק בפולימרים טבעיים וסינתטיים, בתרכובות שלהם, בעיבודם, שינוי תכונותיהם, ובתכנון ועיצוב של מוצרים חדשים תוך שימוש ביישומי מחשב מתקדמים טכנולוגית.
לימודי הנדסאי פלסטיקה - מידע כללי
לימודי הנדסאי פלסטיקה נועדו להכשיר הנדסאים בעלי ידע רב בתחום הפלסטיקה. בנוסף, בוגרי הנדסאי פלסטיקה הינם בעלי יכולת להתמודד עם חומרים ומגוונים טכנולוגיות חדשניות, בעלי הכשרה בהפעלת ציוד מתוחכם, וידע כיצד לנהל ייצור במקביל לשמירה על אבטחת איכות. הנדסת פלסטיקה עוסקת בהשבחה של מוצרים קיימים אך גם בתכנון ועיצוב של מוצרים חדשים, תוך התעדכנות מתמדת בהתפתחות ובחידושים הבלתי פוסקים בתחום.
קורס הנדסאי פלסטיקה - למי מתאימים הלימודים?
לימודי הנדסאי פלסטיקה מיועדים לאנשים בעלי יכולות ריאליות מצד אחד, ויצירתיות מצד שני. לימודי הנדסת פלסטיקה והעיסוק בהם דורשים יכולת הבנה גבוהה במדעים המדויקים כמו פיזיקה, כימיה ומתמטיקה, אך במקביל יש הכרח ביכולת דמיון כדי לעסוק בפיתוח ועיצוב. תפקידו של הנדסאי פלסטיקה מקביל במקרים רבים לזה של מהנדס פלסטיקה, על אף השוני בתוכנית הלימודים.
לימודים לתואר הנדסאי פלסטיקה - תכנית הלימודים
לימודי הנדסאי פלסטיקה מתחילים, כמו תמיד, במקצועות בסיס. בין אלה ניתן למצוא את מקצועות המתמטיקה, הפיזיקה והכימיה שהם הבסיס ללימודי הנדסה בכלל. בנוסף להם, ישנם קורסים המיוחדים להנדסאי פלסטיקה כמו יסודות התמחיר והשיווק, חשבונאות, מדע הפולימרים, חומרי אריזה, עיצוב תוכן מוצר, בדיקות ובקרת איכות, ומחזור חומרים פלסטיים.
תוכנית לימודי הנדסאי פלסטיקה כוללת גם התנסות מעשית בעיסוק בחומרים פלסטיים, והסטודנטים זוכים גם לסיורים מודרכים במפעלים בתחום הפלסטיקה. בנוסף לכך, על כל סטודנט להגיש על כל סטודנט להגיש עם סיום לימודיו פרויקט גמר, המשלב בין הלימודים התיאורטיים והמעשיים, ומהווה כרטיס ביקור מקצועי אישי.
לימודי הנדסאי פלסטיקה - אפשרויות התעיסוקה וההתפתחות המקצועית
עמידה בהצלחה בכל בחינות הסיום של לימודי הנדסאי פלסטיקה מזכה בדיפלומה מטעם המכללה, משרד החינוך ומה"ט. דיפלומה זו מאפשרת להירשם בפנקס ההנדסאים והטכנאים, והשתלבות בשוק העבודה במגוון של תפקידים ומקומות תעסוקה. ניתן להשתלב במגוון תפקידים, דוגמת במחקר ופיתוח, תכנון ייצור והפצה של מוצרים, שיווק, ניהול, אבטחת איכות ועוד. ניתן לעבוד בחברות פרטיות כמו כתר, נטפים, תרכובות ברום ואלביט, או בשוק הציבורי ברפאל, משרד הביטחון והתעשייה האווירית.
לימודי הנדסאי פלסטיקה הם רק ההתחלה, ולימודי תואר ראשון בהנדסת פלסטיקה יסייעו להתפתחות המקצועית והאישית של ההנדסאי. אפשרות נוספת היא להצטרף למסלול המיוחד להשלמת תואר ראשון להנדסאים, וליהנות מלימודים במסלול מקוצר ואיכותי.