עיצוב תעשייתי הינו תחום חדש ומתפתח במהירות, במקביל להתקדמות הייצור התעשייתי. לימודי עיצוב תעשייתי לתואר ראשון נחשבים ליוקרתיים ומבוקשים במיוחד, ומאפשרים להשתלב במגוון רחב של תפקידים מאתגרים.
לימודי תואר ראשון בעיצוב תעשייתי - מידע כללי
עיצוב תעשייתי הינו תחום מרתק, אשר עוסק בשיפור והשבחה של מוצרים שונים, על מנת שיהיו נוחים לשימוש ואסתטיים במקביל. לימודי עיצוב תעשייתי לתואר ראשון מקנים כלים מקצועיים מתקדמים לשם בקרה של תהליכי ייצור, מחקר, חשיבה קונספטואלית, אפיון צורני, פיתוח ותכנון, שיווק ומכירה של המוצר וכן השימוש בו תוך שמירה על חדשנות רעיונית. העיצוב התעשייתי החל להתגבש כתחום מקצועי ואקדמי החל מאמצע המאה ה- 19 במקביל למהפכה התעשייתית. קדמה לו מסורת האמנות השימושית וכיום הוא הפך להיות אחד המרכיבים המשמעותיים באסטרטגיה של חברות כלכליות.
ללמוד תואר ראשון בעיצוב תעשייתי - אפשרויות הלימודים בתחום
כיום ישנם מסלולים רבים למתעניינים בלימודי עיצוב תעשייתי, ובכלל זה לימודי תואר ראשון בעיצוב תעשייתי במסלול חד חוגי מורחב או דו חוגי הנמשכים 4 שנים, לימודי עיצוב תעשייתי לתואר שני, לימודי הנדסאי עיצוב תעשייתי, וכן לימודי תעודה שונים בעיצוב תעשייתי.
לימודי עיצוב תעשייתי לתואר ראשון - איך בוחרים מוסד לימודים?
בעת חיפוש לימודים כדאי לבדוק את איכות צוות ההוראה ויוקרת מוסד הלימודים, כמו גם מידת ההתנסות המעשית והתרגול במהלך לימודי עיצוב תעשייתי לתואר ראשון. גורמים חשובים נוספים שכדאי לבדוק הם מיקום גיאוגרפי ונגישות של מוסד הלימודים, גובה שכר הלימוד ועלות החומרים, והאם ישנו מסלול לימודי ערב המאפשר גם לאנשים עובדים לרכוש השכלה אקדמית.
ללמוד עיצוב תעשייתי לתואר ראשון - תכנית הלימודים
לימודי תואר ראשון בעיצוב תעשייתי מקנים למעצב לעתיד ידע מקיף בתחומים רבים, כמו טכנולוגיה, הנדסת אנוש, פסיכולוגיה, סוציולוגיה, וכמובן אסתטיקה. קשת הנושאים והפיכתם למכלול אחד מהווים כר נרחב ותשתית, בכדי שבוגר לימודי עיצוב תעשייתי יוכל לצאת לאופקים יצירתיים וריאליים. נושאי הלימוד בעיצוב תעשייתי הם רבים ומגוונים, ומשלבים בין לימודים תיאורטיים למעשיים. קורסים כמו תולדות האמנות, תולדות העיצוב, פרקים במחשבה המערבית, מורפולוגיה, יסודות השפה החזותית, טכניקות המחשה וחומרים, אמנות במאה העשרים, תרבות ואמנות בישראל, ופרקים במחשבה המערבית מקנים לסטודנט הבנת הרקע התרבותי של העיצוב.
חלק מהותי נוסף של לימודי עיצוב תעשייתי לתואר ראשון הינו הפן המעשי, המאפשר להתנסות במגוון תחומים. קורסים כמו רישום, טיפוגרפיה, סוגיות בדו ותלת מימד, רישום אנטומי, רנדרינג, ניהול ושיווק עסק, עיצוב אינטראקטיבי, עיצוב בין הפרטי לציבורי, בניית מותג, עיצוב בעזרת מחשב, בגדי גברים, טכנולוגיות תפירה, טכניקות בטקסטיל, דיגום חופשי, איור אופנה, ארגונומיה, מחזור ואיכות הסביבה, וקופי רייטינג הם רק חלק מהנושאים אליהם נחשפים הסטודנטים במהלך לימודי תואר ראשון בעיצוב תעשייתי. הסטודנטים נפגשים עם אמנים מתחומים שונים, בונים פרויקט דוגמא של עיצוב חללים ומרחבים גדולים, והשיא הוא כמובן פרויקט הגמר, שהיא עבודה מקפת שמטרתה להפגין את מלוא יכולתו של הסטודנט ושליטתו בכלים המקצועיים השונים.
לימודי עיצוב תעשיית - תואר ראשון - תנאי הקבלה
בשל הביקוש הרב אל לימודי עיצוב תעשייתי לתואר ראשון, ומספר המכללות לאמנות המצומצם יחסית לביקוש, תנאי קבלה של מסלול זה נחשבים לגבוהים יחסית. משום כך, מתעניינים רבים בלימודי תואר ראשון בעיצוב תעשייתי בוחרים להשתלב בלימודי מכינה לעיצוב, המקנה יסודות בסיסיים בתחום העיצוב התעשייתי. אפשרות נוספת היא לימודי הכנת תיק עבודות, מאחר ותיק עבודות איכותי מעלה במידה ניכרת את הסיכוי להתקבל למסלולי הלימוד השונים.
ללמוד עיצוב תעשייתי - תואר ראשון - אפשרויות התעסוקה וההתפתחות המקצועית
עיצוב תעשייתי הוא תחום מבוקש מאוד, ובוגרי תואר ראשון בתחום יכולים להשתלב במגוון מקומות עבודה. ניתן לעבוד במשרדי פרסום, משרדי תכנון וניהול ייצור, בחברות בעלת מגוון מוצרים גדול, או להקים משרד פרטי ולעבוד כעצמאי. מעצב תעשייתי טוב לעולם אינו מפסיק את לימודיו, ויש בתחום השתלמויות וקורסים רבים. ניתן להעמיק בלימודי עיצוב תעשייתי בהתמחות אומנות פלסטית, ללמוד אדריכלות לתואר ראשון, תואר ראשון בעיצוב, הנדסת חומרים לתואר ראשון ולהצטרף למגוון רחב של מסלולי לימוד מרתקים נוספים.