לימודי תואר שני בעבודה סוציאלית במכללות מקנים ידע אקדמי ספציפי בתחום זה, ומאפשרים לעובדים סוציאליים התפתחות מקצועית במגוון כיוונים. בנוסף, מקצוע העבודה הסוציאלית התפתח מאוד בשנים האחרונות, ופותחו מסלולי לימוד מקצועיים חדשים ומרתקים.
לימודי תואר שני בעבודה סוציאלית - מידע כללי
עבודה סוציאלית דורשת את היכולת להקשיב ולעזור לאנשים, אך יש צורך גם בלימודים אקדמאיים מסודרים. לימודי תואר ראשון מהווים את הבסיס, ואילו לימודי תואר שני בעבודה סוציאלית מאפשרים העמקה והתקדמות בתחום מבחינה תיאורטית ומעשית גם יחד. בנוסף, לימודי עבודה סוציאלית לתואר שני, כמו כל תחום לימודים לתואר שני, מאפשרים רכישת כלים ומיומנויות נרחבים שלא מתאפשרים בלימודי תואר ראשון.
תואר שני בעבודה סוציאלית במכללות ניתן ללמוד בשני מסלולים, מסלול מחקרי הכולל עבודה תזה, ומסלול לא מחקרי. מסלול מחקרי מאפשר להמשיך ללימודי תארים מתקדמים ודוקטורט, בניגוד למסלול לא מחקרי. בשני המסלולים, לימודי עבודה סוציאלית לתואר שני אורכים שנתיים של לימודים. אם התואר הראשון של הסטודנט לא היה עבודה סוציאלית, יש צורך בלימודי השלמה, בהתאם לרקע ולמיומנויות של הסטודנט.
ללמוד לתואר שני בעבודה סוציאלית - קהל היעד ותנאי הקבלה
לימודי עבודה סוציאלית לתואר שני במכללות לומדים מיועדים לבוגרי תואר ראשון בתחום, אך לא רק. בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה יכולים למצוא גם הם עניין בעבודה סוציאלית, כחלק מהרחבת ההשכלה. גם מטפלים זוגיים, מטפלים באמנות, וכלל האנשים העוסקים בטיפול ביחידים או בקבוצות, יוכלו לצאת נשכרים מלימודי תואר שני בעבודה סוציאלית.
לימודי עבודה סוציאלית לתואר שני - תכנית הלימודים
תוכנית הלימודים של לימודי תואר שני בעבודה סוציאלית במכללות היא רחבה ומגוונת, ומקיפה קורסים מתחום העבודה הסוציאלית, וגם ממקצועות משיקים כמו רפואה, סוציולוגיה, משאבי אנוש ועוד. מבוא למקצוע עבודה סוציאלית, עבודה סוציאלית בקהילה, טיפול זוגי, דיני משפחה, טיפול משפחתי השוואתי, החברה החרדית, טיפול קצר מועד, עבודה קבוצתית, מניעת התאבדות מתבגרים והתערבות במשפחה, התערבות במצבי טראומה ופוסט טראומה, התמודדות משפחות עם מחלות ונכות, שיטות התערבות, טיפול בילדים,שיטות ראיון, גישור כפרקטיקה בעבודה סוציאלית, טיפול במצבי משבר, היבטים חברתיים בבריאות הנפש, מדיניות חברתית ושירותי רווחה, פגיעות מיניות בילדים, חוק הביטוח הלאומי, אתיקה מקצועית, עבודה קהילתית ושילוב של רוחניות ועבודה סוציאלית הם רק חלק מתוכנית לימודי תואר שני בעבודה סוציאלית במכללות.
לימודי עבודה סוציאלית לתואר שני מאפשרים התמחות בתחום מסוים, דוגמת עיסוק בתהליכים משפחתיים, תפקוד המשפחה והתערבות משפחתית, התפתחות והתנהגות נורמטיבית ואנורמאלית ובשיטות הטיפול השונות, בעבריינות או התמכרויות, שיקום ובריאות, טיפול בנפגעי טראומה ובני משפחותיהם,בסוגיות הקשורות בארגון, מדיניות ותכנון שירותי רווחה ועבודה קהילתית, או עבודה עם ילדים ונוער עם קשיים התפתחותיים וסביבתיים.
לימודי עו"ס לתואר שני - מה עושים בסיום הלימודים?
בוגרי תואר שני בעבודה סוציאלית יכולים לבחור בין השתלבות כעובדים סוציאליים בעיריות המקומיות, ארגונים ממשלתיים שונים, או עבודה בארגונים ועמותות פרטיים. אפשרות נוספת היא עבודה בבתי חולים כללים או פסיכיאטריים, מסגרות צבאיות, ביטוח לאומי, לשכות רווחה, או עבודה עצמאית במסגרת פרקטיקה פרטית. אפשרות נוספת היא לימודי קורסים והשתלמויות שונים על מנת להתקדם מבחינה מקצועית, ולהעשיר את ההשכלה, דוגמת לימודי תרפיה באמנות, לימודי גישור, לימודי הנחיית קבוצות או לימודי תרפיה באמצעות גינון.