לימודי מדעי החברה הפכו להיות מאוד מבוקשים בקרב הסטודנטים. הלימודים משקפים את המקצועות החברתיים והתרבותיים ושוק העבודה רואה בהם עניין רב. לימודי תקשורת, פסיכולוגיה, סוציולוגיה ועוד מהווים רק חלק מהמקצועות ללמודי תואר שני. לימודי תואר שני ממשיכים את לימודי תואר ראשון במקצוע הנלמד או בתחומים שכנים. לרוב לימודי תואר שני באים להעשיר ביעד נוסף או לקדם את האנשים במקום העבודה. אם יש ביניכם הרוצים להשלים תואר שני לטובת יתרון במקום העבודה ניתן בהחלט לפנות ללימודי תואר שני במדעי החברה והרוח. הלימודים נערכים לרוב במשך שנתיים ויכולים להשתלב עם מקום העבודה שלכם. לימודי תואר שני במדעי החברה והרוח ימנפו אתכם ויקדמו אתכם הלאה.
תואר שני בפסיכולוגיה ומדעי ההתנהגות
תואר שני בתקשורת
תואר שני בסוציולוגיה ומדעי ההתנהגות
תואר שני בהגירה ושילוב חברתי
תואר שני במדעי היהדות
תואר שני באמנות ועיצוב
תואר שני בהיסטוריה
תואר שני בלימודי ארץ ישראל
תואר שני בספרות
תואר שני בגיאוגרפיה
תואר שני באדריכלות ובניין ערים
ללמוד מדעי הרוח ומדעי החברה לתואר שני - מידע כללי
דעו כי היום רוב המקצועות דורשים תואר שני ועל כן יש להם חשיבות עצומה. מכללות רבות מציעות מגוון תארים בלימודי תואר שני וביניהם תמצאו כמובן לימודי תואר שני במדעי החברה והרוח. מדעי החברה עוסקים בכל התחומים החברתיים כגון תקשורת, פסיכולוגיה ואילו מדעי הרוח יעסקו בתחומים מופשטים יותר כגון היסטוריה וספרות. לימודי תואר שני יזכו אתכם בכלים מחקריים ויכוונו אתכם למחקר. כמובן תוכלו למצוא לימודי תואר שני ללא עבודת מחקר שהיא התזה אך מומלץ ואף כדאי להכין עבודת תזה לטובת המשך לימודים לקראת דוקטורט.
לימודי תואר שני במדעי החברה ומדעי הרוח - קהל היעד ותנאי הקבלה
לרוב תנאי הקבלה לתואר שני משתנים ממוסד למוסד. חיוני שיהיה ברשותכם תואר ראשון בממוצע ציונים נדרש ולעיתים תידרשו לעבור מבחן GMAT שמהווה כבחינה פסיכומטרית כמבחן ממיין על פי ההישגים. לימודי תואר שני מהווים המשך טבעי של כל אקדמאי שמעוניין להרחיב אופקים ולהחזיק בתואר שני לטובת קורות חיים וקידום במקום העבודה. תואר שני בפסיכולוגיה ומדעי התנהגות מהווה המשך טבעי של אקדמאיים בעלי תואר ראשון בפסיכולוגיה על מנת להתקדם בתארים.