ביטוח מהווה את אחד מענפי היסוד של הכלכלה המודרנית, ונחשב לתחום לימודים מרתק במיוחד. לימודי ביטוח וייעוץ פנסיוני מקנים מקצוע מבוקש ומתגמל, המאפשר להשתלב במגוון רחב של מקומות תעסוקה.
קורס ביטוח וייעוץ פנסיוני - מידע כללי
לימודי ביטוח הוא תחום פעיל במיוחד בכלכלה המודרנית, מאחר והוא הכרחי כמעט בכל פעילות חוזית או אחרת. ביטוח הינו למעשה סוג של חוזה בין המבטח למבוטח, בו המבוטח מתחייב לשלם פרמית ביטוח קבועה, ואילו הגוף המבטח נדרש לשלם למבוטח סכום מסויים בהתקיימם של מקרים / תנאים / נסיבות שטרם התרחשו. ביטוח פנסיוני הוא סוג של ביטוח, אשר מטרתו היא הגנה מפני מקרים של הפסקת הכנסה ממגוון סיבות, דוגמת פטירה, נכות או פרישה לגמלאות. לימודי ביטוח וייעוץ פנסיוני מעניקים את הידע הדרוש לשם תכנון הפנסיה בצורה האופטימאלית, וזאת בכדי להיות עצמאים מבחינה כלכלית גם בגיל מבוגר.
לימודי ביטוח מעניקים הסמכה מטעם המדינה, אשר הינה הכרחית על מנת לעסוק בתחום. לימודי ייעוץ פנסיוני זוכים לביקוש רב במיוחד בעת האחרונה לאור הרפורמות האחרונות בתחום, וענף הביטוח כיום נחשב לאחד מעמודי התווך של המשק הישראלי. עיקר הפעילות בתחום הביטוח בישראל נעשית על ידי סוכני ביטוח מקומיים, ומספרן של סוכנויות הביטוח הזרות הוא מועט יחסית. כיום ישנם מאות מועסקים בתחום הביטוח והייעוץ הפנסיוני, בתפקידים מגוונים הכוללים ייעוץ און ליין, ייעוץ ביטוחי טלפוני, שירות ביטוח פרונטאלי ועוד.
לימודי ביטוח וייעוץ פנסיוני - איך בוחרים מוסד לימודים?
כיום ישנם מגוון רחב של מוסדות אקדמיים המציעים לימודי ביטוח וייעוץ פנסיוני, אך מומלץ לבדוק את רמת צוות ההוראה ואת יוקרת התעודה. גורמים נוספים שכדאי לברר לפני התחלת לימודי ייעוץ פנסיוני הם מיקום גיאוגרפי של מוסד הלימודים והנגישות אליו, מידת העדכניות של תוכנית הלימודים, מידת ההתנסות והתרגול המעשי במהלך הלימודים, וכמובן גובה שכר הלימוד ומלגות שונות המוצעות לסטודנטים של לימודי ביטוח. מוסדות אקדמיים רבים מציעים כיום לימודי ביטוח וייעוץ פנסיוני במסלול לימודי ערב, המאפשר גם לאנשים עובדים לרכוש מקצוע מבוקש ולעשות הסבה מקצועית.
המטרה המרכזית של לימודי ביטוח וייעוץ פנסיוני היא הכנת הסטודנטים לקראת הבחינות של הרשות לניירות ערך, והבחינות של אגף שוק ההון, הביטוח והחיסכון במשרד האוצר. תנאי קבלה של לימודי ביטוח כוללים שתים עשרה שנות לימוד, ראיון אישי, ועמידה במבחן יסודות הביטוח. עם זאת, אקדמאים בעלי תואר ראשון בתחומי לימודי כלכלה או לימודי חשבונאות זכאים לפטור בחלק מהמקצועות הנלמדים, ויש לבדוק זאת עם המוסד הרלוונטי. גורם חשוב נוסף שיש לבדוק הוא את מידת העדכנות של תוכנית הלימודים, מאחר וביטוח הינו תחום דינאמי ותוסס אשר משתנה ללא הרף.
ללמוד ביטוח וייעוץ פנסיוני - תכנית הלימודים
תוכנית לימודי ביטוח וייעוץ פנסיוני כוללת מטבע הדברים קורסים רבים מתחום חשבונאות פיננסית, כלכלה, וסטטיסטיקה ומימון. קורסים דוגמת הרווח למניה ומשמעותה, תופעת המחסור ועקומת התמורה, סטטיסטיקה תיאורית, דוחות כספיים מותאמים ומאוחדים, קביעת שיווי משקל בתנאי תחרות, הסתברות, עקרונות חשבונאיים מקובלים והשפעתם על הדיווח הכספי, מדיניות מוניטארית, חישוב שיעורי תשואה וסטיית תקן, ביאורים לדוחות כספיים, מדיניות פיסיקלית, שימוש במודל הדומיננטיות והתנהגות הצרכן והפירמה הם רק חלק מלימודי ייעוץ פנסיוני וביטוח.
לימודי ביטוח וייעוץ פנסיוני כוללים כמובן גם קורסים בנושא יסודות הביטוח, ניתוח ני"ע וניהול תיקים וביטוח פנסיוני. מושגי יסוד בביטוח, רישום למסחר ושיטות מסחר, ביטוח תאונות אישיות, מעמדו החוקי של סוכן הביטוח, שימושים במכשירים פיננסיים, מיסוי בהפקדה ובפרישה, עקרונות הביטוח, שיטות שונות להערכת חברות והפרמטרים הרלוונטיים, איסור הלבנת הון וגורמים המשפיעים על שווי ניירות ערך הינם הנושאים המרכזיים בלימודי ביטוח.
קורס הכשרת יועצים פנסיוניים - מה עושים בסיום הלימודים?
לאחר סיום לימודי ביטוח וייעוץ פנסיוני יש להיבחן בבחינת רישוי בהתאם לתקנות הפיקוח הפיננסי בארץ, ורק לאחר מעבר של הבחינה בהצלחה ניתן לקבל רישיון עיסוק בתחום הביטוח והביטוח הפנסיוני מטעם משרד האוצר. ביטוח פנסיוני הוא דבר המלווה כל אדם עובד עד יציאתו לגמלאות, ולכן לימודי תחום זה מומלצים גם למי שאינו רוצה לעסוק בתחום. תחום הביטוח הינו רחב ידיים ומתעדכן ללא הרף, ועל כן כדאי ללמוד תחומים חדשים ולהרחיב אופקים. לימודי ניהול עסקים, לימודי אנליסטים והערכת שווי, וכמובן לימודי ביטוח לתואר ראשון, מסייעים להישאר מעודכנים וללמוד על ההתפתחויות האחרונות בתחום הביטוח.