איכות הסביבה היא אחד מהנושאים הבוערים ביותר שעל סדר היום הציבורי, שכן, כפי שמזהירים מדענים ומומחים – אם לא נתחיל לדאוג יותר לסביבה בה אנו חיים – המערכת האקולוגית עלולה להיפגע קשות. אחד התחומים ש"תורמים" רבות לפליטת גזי חממה, לזיהום ולבזבוז משאבים הוא תחום הבנייה, ועל כן אנו עדים לאחרונה לעלייה גדולה במודעות לחשיבות של בנייה ירוקה, כמו גם לעליה בביקושים למבנים המתוכננים על פי התפיסה הירוקה. בנייה זו אינה רק תורמת לשמירה על הסביבה, היא אף מובילה לחיסכון רב במשאבים – באנרגיה, במים וכו', כך שדייריה המבנים נהנים מחיסכון כלכלי רב. לאור העלייה בביקוש למבנים המתוכננים על פי עקרונות הבניה הירוקה, מציעים מספר מוסדות לימוד קורסים המיועדים לתת לאדריכלים, מעצבי פנים, הנדסאים, מהנדסים ואנשי מקצוע אחרים מהתחום את מיטב הידע והכלים בתחום. אם גם אתם מתעניינים בלימודי הבניה הירוקה, הגעתם למקום הנכון – בואו לקרוא מידע נוסף ושלל פרטים אודות הלימודים בקורס הבניה הירוקה.
לימודי בניה ירוקה - למי מיועדים הלימודים?
הלימודים בקורס הבניה הירוקה מיועדים בראש ובראשונה לאנשי מקצוע מתחומי העיצוב, התכנון, ההנדסה והבנייה –
אדריכלים,
מעצבי פנים,
מהנדסים,
הנדסאים, מנהלי פרויקטים, קבלנים וכיו"ב, המעוניינים להרחיב את ארגז הכלים המקצועי שלהם ולהעמיק היכרותם בתחום מבוקש זה, כמו גם ליזמים ולמנהלים ועובדים ברשויות מקומיות ובמשרדי ממשלה העוסקים בתחום, ופעילי איכות סביבה המעוניינים להעשיר ידיעותיהם בנושא. אם אתם מתעניינים בלימודי קורס זה, אולי תמצאו עניין גם בלימודים אחרים מתחומי איכות הסביבה –
תואר ראשון במדעי הסביבה,
קורס גינון אקולוגי (פרמקלצ'ר),
קורס תיירות אקולוגית וכד'.
ללמוד בניה ירוקה - מהם תנאי הקבלה ללימודים?
תנאי הקבלה ללימודים בקורס הבנייה הירוקה משתנים בין מכללה למכללה ובין מוסד לימודים אחד למשנהו, ובעוד חלק קטן מהקורסים בתחום פתוח בפני אקדמאים מכל התחומים, חלקם הגדול של הקורסים מיועד רק לאנשי מקצוע בעלי רקע וניסיון בתחומי העיצוב, התכנון, ההנדסה והבנייה. לחלק ממוסדות הלימוד ניתן להתקבל ללימודים על סמך השלמת תואר ראשון רלוונטי בלבד (אדריכלות, הנדסת בניין וכיו"ב), ואילו מוסדות לימוד אחרים דורשים מהמועמדים להיות גם בעלי תואר רלוונטי וגם בעלי ניסיון מעשי בתחום. כמו כן, חלק מהמכללות מקיימות ראיונות קבלה, במטרה לבדוק את מידת התאמת המועמד ללימודי התחום ולעיסוק בו.
קורס בנייה ירוקה ובת קיימא - משך הלימודים ומתכונתם
משך הלימודים בקורס הבניה הירוקה משתנה אף הוא בין המכללות ומוסדות הלימוד השונים בתחום. הקורסים הקצרים בתחום כוללים, בדרך כלל, בין 40 ל-50 שעות לימוד אקדמיות, ואילו הקורסים הארוכים והמעמיקים יותר כוללים, לרוב, בין 70 ל-90 שעות לימוד אקדמיות. משך הלימודים משתנה, כמובן, בהתאם למספר המפגשים ואורכו של כל מפגש, אך בדרך כלל נמשכים לימודי התחום בין שלושה חודשים לשבעה חודשים, ומתנהלים במתכונת של מפגש אחד או שניים בשבוע. אם אתם מעוניינים להירשם לקורס זה, אך חוששים כי לא סדר יומכם העמוס יקשה עליכם לעשות כן – יש לנו חדשות טובות עבורכם! חלק ממוסדות הלימוד מציעים קורסים המתנהלים במתכונת של
לימודי ערב, ולעיתים אף קורסים בימי שישי בבוקר, כך שגם אנשים עובדים או סטודנטים עסוקים יכולים להירשם ללימודים בזמנים הנוחים והמתאימים להם ביותר. אולם – שימו לב: חלק מהקורסים כוללים גם סיורים מקצועיים אחדים, כך שגם אם תבחרו ללמוד במסלול לימודי ערב, ייתכן כי תצטרכו לוותר על ימי עבודה או לימודים אחדים. חלק ממוסדות הלימוד מקפידים לערוך גם את הסיורים בימי שישי, במטרה להקל על אנשים עובדים להשתלב בלימודים המעשירים.
ללמוד בנייה ירוקה ובת קיימא - מהם נושאי הלימוד בקורס?
תכנית הלימודים בקורס הבנייה הירוקה היא עשירה ומגוונת, וכוללת הן לימודים עיוניים ותיאורטיים מרתקים, הן התנסויות מעשיות חווייתיות – דוגמת סיורים מקצועיים מעשירים (בחלק ממוסדות הלימוד). נושאי הלימוד המדויקים אמנם משתנים מעט בין מוסד לימודים אחד למשנהו, אך, בדרך כלל, כוללים הלימודים את התכנים והנושאים הבאים: חשיבה אקולוגית, מגמות בבניה הירוקה בארץ ובעולם, חשיבה יצירתית וחדשנות בבנייה ותכנון פרויקטים, ניהול פרויקט ירוק, השפעת הבנייה על הסביבה, כלכלה סביבתית, היכרות עם התקנים הרלוונטיים, עקרונות הבנייה הירוקה – שימוש באנרגיה, קרקע, מים, חומרי בנייה, פסולת ומיחזור וכו', בנייה סולארית, התחשבות באקלים, היכרות עם שיטות בנייה ירוקה מסורתית – בנייה בבוץ ובנייה באלות קש ועוד, היכרות עם טכנולוגיות חדישות בתחום, שימור משאבים טבעיים, תופעת "הבניין החולה" ועוד שלל נושאי לימוד מרתקים, אשר יכשירו אתץ הבוגרים במיטב הידע והכלים בתחום.
לימודי בנייה ירוקה ובת קיימא – תעודה
בוגרי הלימודים אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הקורס יהיו זכאים לתעודת גמר מטעם המוסד בו השלימו את לימודיהם. בוגרי הקורס אשר הינם אדריכלים, מהנדסים או הנדסאים רשומים יוכלו להשתלב, עם סיום הקורס, בהשתלמות קצרה מטעם מכון התקנים ולעבור את מבחן ההסמכה מטעמו, ולקבל את התעודה "מלווה פרויקטים בבנייה ירוקה" מטעם מכון התקנים.
ללמוד בנייה ירוקה ובת קיימא - מה עושים בסיום הלימודים?
בסיום הלימודים יוכלו הבוגרים להתחיל לעסוק בתכנון, ליווי, ייעוץ והקמה של פרויקטים בתחום הבנייה הירוקה, ההולכים והופכים נפוצים ומבוקשים יותר ויותר. אדריכלים, מעצבי פנים ואנשי מקצוע נוספים מהתחום יוכלו להשתמש בידע והכלים אשר צברו בקורס על מנת למשוך לקוחות נוספים.
קורס בנייה ירוקה ובת קיימא – סיכום
לסיכום, אם ברצונכם להעמיק היכרותכם עם אחד התחומים ביותר בתחומי התכנון והבנייה – הלא הוא תחום הבנייה הירוקה, כך שתוכלו לתכנן, ללוות ולייעץ פרויקטים בתחום – הלימודים בקורס הבנייה הירוקה מיועדים עבורכם. לימודים אלו יכשירו אתכם, תוך חודשים ספורים בלבד, במיטב הידע והכלים בתחום. אז בואו ליהנות מלימודים של תחום פורח ומלבלב – בואו ללמוד בקורס הבנייה הירוקה.