הכלב אמנם תפס את הכינוי חברו הטוב ביותר של האדם, אך אין ספק כי הסוס מהווה גם הוא חבר שאפשר לסמוך עליו – משחר ההיסטוריה האנושית מלווה הסוס את האדם, ועדויות מצביעות על כך כי כבר לפני 6000 שנה התחיל הליך ביותו של הסוס. במהלך אלפי השנים האחרונות שימש הסוס ככלי התחבורה המרכזי, וגם התפתחות החקלאות חבה הרבה לכוחו של הסוס, ואף בימינו אנו, בהם אין הסוס משמש ככלי תחבורה יעיל, ואף במלחמות ובחקלאות אין בו עוד שימוש רב, לא ניתן לוותר על שירותיו הטובים – שכן הרכיבה על סוסים היא עדיין בילוי ספורטיבי מהנה במיוחד, אשר יכול להיות פרוע וסוער או רגוע ושליו – בהתאם למצב רוחו והעדפותיו של הרוכב. בשנים האחרונות אף עולה ופורח תחום הרכיבה הטיפולית על סוסים, שכן נמצא כי הרכיבה מסייעת לילדים בעלי הפרעות שונות וקשיים התפתחותיים. אם גם אתם אוהבים סוסים – אתם יכולים להפוך את אהבתכם זו למקצוע מבוקש, ולהצטרף לקורס הכשרת מדריכי הרכיבה – קורס מרתק המשלב בין לימודי ווטרינריה, היכרות מעמיקה עם הסוס, לימודי הדרכה והנחיית קבוצות, ושלל נושאים מרתקים נוספים. אז אם גם אתם מתעניינים בלימודים מרתקים אלו – הגעתם למקום הנכון: בואו לקרוא מידע רב ושלל פרטים אודות הלימודים בקורס הכשרת מדריכי הרכיבה על סוסים.
לימודי הכשרת מדריכים לרכיבה על סוסים - למי מיועדים הלימודים?
לימודי הכשרת מדריכי הרכיבה על סוסים מיועדים, כמובן, לאוהבי סוסים, חובבי ספורט ובעלי כישורי הדרכה, המעוניינים להשתלב בתחום עיסוק ייחודי, מרתק ומאתגר זה. אם אתם מתעניינים בלימודי הדרכת הרכיבה על סוסים, אולי תתעניינו גם ב
לימודי רכיבה טיפולית או ב
קורסים אחרים מתחומי הספורט, הכושר והאתגרים, כגון קורס מדריכי רכיבה על אופניים,
קורס מדריכי שחייה או
קורס מדריכי כדורגל, לדוגמא.
ללמוד להדריך רכיבת סוסים - מהם תנאי הקבלה ללימודים?
תנאי הקבלה לקורס מדריכי הרכיבה על סוסים משתנים בין מכללה למכללה ובין מוסד לימודים אחד למשנהו אולם, ככלל, הלימודים מיועדים לבני 16 ומעלה (בחלק ממוסדות הלימוד לבני 18 ומעלה) אשר הינם בעלי אישור רפואי המעיד על בריאות תקינה ועל כשירות לעסוק בפעילות גופנית. בעוד בחלק ממוסדות הלימוד אינם דורשים ניסיון ברכיבה על סוסים, הקבלה לקורסים אחרים בתחום מותנית בניסיון ברכיבה (ניתן להירשם למכינה לרכיבה על סוסים – למי שאינו בעל ידע וניסיון ברכיבה). כמו כן, חלק ממוסדות הלימוד מקיימים ראיונות קבלה במטרה לבדוק את מידת התאמת המועמד ללימודי התחום ולעיסוק בו, ולעיתים אף מותנית הקבלה במעבר של מבחנים ייעודיים שונים – כגון מבחן רכיבה מעשי, לדוגמא.
קורס רכיבה על סוסים - משך הלימודים ומתכונתם
משך הלימודים בקורס מדריכי רכיבת סוסים משתנה אף הוא בין המכללות ומוסדות הלימוד השונים, בהתאם לרמת ההכשרה הנדרשת של התלמידים (האם הם חסרי ניסיון ברכיבה או רוכבים מנוסים) ובהתאם לשיקולים נוספים של מוסדות הלימודים. בדרך כלל כוללים הלימודים בין 230 ל-400 שעות לימוד אקדמיות, ומתנהלים במתכונת של מפגש אחד, שניים או שלושה בשבוע. אורך הלימודים משתנה, כמובן, בין קורס לקורס, אך לרב הם נמשכים בין ארבעה חודשים לשנה.
ללמוד הדרכת רכיבה על סוסים - מהם נושאי הלימוד בקורס?
תכנית הלימודים בקורס הכשרת מדריכי הרכיבה על סוסים היא עשירה ומרתקת, ומשלבת בין הקניית ידע עיוני ותיאורטי מקיף ומעמיק לבין שלל התנסויות מעשיות חווייתיות ברכיבה ובהדרכה. בחלק ממוסדות הלימוד אף זוכים התלמידים להשתתף בסטאז' (התנסות מעשית), כך שהם זוכים לצבור ניסיון מעשי בעבודה בתחום כבר במהלך הלימודים. נושאי הלימוד המדויקים אמנם משתנים בין מכללה למכללה ובין מוסד לימודים למשנהו, אך פעמים רבות כוללים הלימודים את הנושאים והתכנים הבאים: אנטומיה ופיסיולוגיה של הסוס, פסיכולוגיה והתנהגות של הסוס, טכניקות רכיבה, ישיבת הרוכב, ווטרינריה, עזרה ראשונה, אילוף בסיסי, הכרת הציוד הדרוש והתאמתו, תזונת לסוסים, בניית מערך שיעור, יחסי מדריך-מודרך והורה, הטיפול בסוס, איכוף, בטיחות, מתודיקה ודידקטיקה, שיעור רכיבה קבוצתי, שיעור רכיבה פרטי, רכיבה אנגלית, רכיבה מערבית, ועוד שלל נושאי לימוד, המלווים בתרגולים שוטפים, והדואגים להכשרתם המלאה והאיכותית של הבוגרים.
לימודי הדרכה לרכיבה על סוסים – תעודה
בוגרי הקורס, העומדים בהצלחה בכל דרישות הלימודים, יהיו זכאים לתעודת גמר "מדריך רכיבה על סוסים" מטעם המוסד המלמד ואישור מנהל הספורט. תעודה זו מאפשרת להדריך לרכיבת שטח ורכיבה עממית, אך אין מכשירה את הבוגרים להדרכה של רכיבה תחרותית. חשוב לברר טרם ההרשמה ללימודים האם תכנית הלימודים והתעודה הניתנת בסיום היא באישור מנהל הספורט, שכן ללא אישור זה מקומות רבים לא יסכימו להעסיקכם. כל המוסדות המתפרסמים בעמוד ובאתר זה הינם מוכרים ואיכותיים, ומעניקים תעודה מאושרת ויוקרתית.
ללמוד להיות מדריך רכיבה על סוסים - מה עושים בסיום הלימודים?
בסיום הלימודים יוכלו הבוגרים להשתלב בעבודות הדרכה לרכיבה על סוסים לקבוצות וליחידים ולבני כל הגילאים ולכל הרמות (פרט לרכיבה תחרותית, כאמור) בחוות ומרכזים ברחבי הארץ. חלק ממוסדות הלימוד אף מציעים לבוגרים סיוע בהשתלבות בעבודה בתחום, כך שקליטתם בשוק התעסוקה צפויה להיות מהירה וקלה יחסית. כמו כן, חלק מהבוגרים פונים להרחבת ההסמכה המקצועית ובוחרים להתפתח באמצעות הלימודים בקורס מבוקש ופופולארי –
קורס מדריכי הרכיבה הטיפולית על סוסים.
קורס מדריכים לרכיבה על סוסים – סיכום
בשנים האחרונות הולכת וזוכה הרכיבה על סוסים לפופולאריות הולכת וגוברת הן כספורט והן כפעילות פנאי ופעילות תיירותית, והדרישה למדריכי רכיבה עולה בהתמדה. אז אם אתם נמנים על חובבי החיה האצילית, וגם עבודות הדרכה מושכות את ליבכם – למה שלא תשתלבו בתחום מרתק וייחודי זה? בואו ליהנות מלימודים שידהירו אתכם אל אופקים חדשים! אז וותרו על ההיסוסים – ובוא ללמוד הדרכת רכיבה על סוסים.