מדעי התזונה עוסקים בהשפעתה של התזונה על גוף האדם, בדרך בה תזונה מאוזנת מסייעת לשמירה על הבריאות, וחקר הדרכים בהן תזונה לא נכונה פוגעת בנו. כבר לפני אלפיים שנה היוונים הבינו את חשיבותה של תזונה נכונה, ולימודי מדעי התזונה לתואר ראשון עושים שימוש באמצעי מחקר מתקדמים על מנת לבדוק את השפעת התזונה על בריאות האדם. מדעי התזונה הינו תחום עתיק, אשר ראשיתו עם תחילת האנושות. הקשר בין מזון מאוזן אל בריאות גופנית היה ידוע מזה זמן רב, אולם בעידן המודרני ניתן לחקור בצורה מדעית ושיטתית את ההשפעות ההדדיות בין תזונה נכונה ובריאות תקינה. לימודי תואר ראשון במדעי התזונה נחשבים כיום כחלק ממדעי הבריאות, וההכרה בחשיבותם רק הולכת וגוברת לאור המודעות העולה אל תפקידה המרכזי של התזונה בשמירה על חיים בריאים ומאוזנים. לימודי מדעי התזונה מאפשרים להתאים תזונה נכונה ומאוזנת, שמסייעת בשמירה על בריאות תקינה, ועוזרת במקרה של חולי או בעיה רפואית. לאחר סיום לימודי מדעי התזונה לתואר ראשון הבוגרים זכאים להסמכת תזונאים ודיאטנים קליניים, ומטפלים במגוון בעיות ומצבי חולי שונים.
לימודי תואר ראשון במדעי התזונה - מידע כללי
אנורקסיה ובולימיה, השמנה ותת תזונה, ייעוץ לאנשים בריאים, טיפול תזונתי לחולי סוכרת הם רק מהתחומים בהם נתקל איש המקצוע מדי יום. בעיית משקל היתר מתרחבת, ובוגר לימודי תואר ראשון במדעי התזונה מוסמך להרכיב לכל אדם תפריט מאוזן ומלא, העונה על כל צרכיו הגופניים והנפשיים, ובהתאמה אישית. לימודי מדעי התזונה אורכים שלוש שנים, ומזכים בתואר ראשון B.A במדעי התזונה. מסלולים נוספים המוצעים למתעניינים בלימודי מדעי התזונה לתואר ראשון הינם לימודי תואר ראשון B.Sc. Agr בביוכימיה ומדעי המזון, תואר ראשון B.Sc בהנדסת מזון וביוטכנולוגיה, הנדסאי מזון ועוד. בשנים האחרונות ישנה פריחה רבה בתחום לימודי מדעי המזון, וקורסים מרתקים דוגמת תזונה קלינית טבעית, שיטות תזונה טבעית, תרפיה בתזונה, תזונה בראיה מערבית ובראייה סינית, תזונה כמרפא, תזונה למתאמנים ותזונה לבריאות וכושר מאפשרים לכל המעוניין להשתלב בלימודי מדעי המזון.
ללמוד תואר ראשון במדעי התזונה - תכנית לימודים מרתקת
לימודי מדעי התזונה לתואר ראשון הינם רב תחומיים, ונוגעים במגוון רב של מקצועות. ביולוגיה, כימיה, אנטומיה, פיזיולוגיה, מתמטיקה, סטטיסטיקה, פיזיקה ויישומי מחשב הם כולם חלק מתוכנית לימודי התואר הראשון, אך רמת הקושי הממוצע במהלך לימודי תואר ראשון במדעי המזון אינה באותה רמה ריאלית כמו לימודי הנדסה. תחומי ידע נוספים הם פיזיולוגיה של הצמח, מגמות בחקלאות מודרנית, מיקרוביולוגיה, ביולוגיה של התא, עקרונות והליכים באבולוציה, ועוד.
לאחר סיום לימודי המבוא, הסטודנטים נחשפים אל הקורסים המרתקים הייחודיים ללימודי תואר ראשון במדעי המזון. אחסון פירות וירקות, ייננות, מדעי האריזה, פרקים בהכנת מזון, חקיקה ותקינה למזון, הבטחת איכות המזון, טכנולוגיה של מזון, עקרונות התזונה של חיות המשק, ביולוגיה ופיזיולוגיה של גידול ירקות, איסום תבואות וזרעים, טיפול ומחזור פסולת חקלאית ועירונית, והשבחה והשבה של מים הם רק חלק מהנושאים בהם עוסקים הסטודנטים במהלך לימודי מדעי התזונה לתואר ראשון.
לימודי מדעי התזונה לתואר ראשון - אפשרויות התעסוקה
בוגרי לימודי מדעי התזונה לתואר ראשון מבוקשים מאוד, במיוחד עם העלייה במודעות לחשיבות הרבה של קיום אורח חיים נכון ואיתו תזונה נכונה. בוגרי תואר ראשון המוסמכים כתזונאים או דיאטנים יכולים להשתלב בבתי חולים ומרפאות כחלק מהצוות הרפואי, בבתי הבראה, בתחום המחקר במפעלי מזון שונים, ייעוץ לחברות תוספי תזונה, או עבודה עצמאיים.
ללמוד מדעי התזונה לתואר ראשון - אפשרויות להמשך הלימודים
לימודי תואר ראשון הם רק ההתחלה, ורבים מבוגרי לימודי מדעי התזונה ממשיכים בלימודים האקדמיים לתארים מתקדמים יותר. לימודי נטורופתיה מהווים המשך, אך גם לימודי רפואה, לימודי הנדסה כימית או לימודי ביולוגיה הם אפשרויות בפני בוגרי לימודי מדעי התזונה, כמו גם קורס תזונה טבעית. כמובן שתמיד ניתן לעבור ללימודי תחום אחר לחלוטין, ובמקרה זה נקודות הזכות שנצברו במהלך לימודי התואר הראשון יזקפו לזכות הסטודנט, ויקצרו את משך הלימודים הדרוש לקבלת תואר נוסף.