הוראה הינו תפקיד חשוב במיוחד, מאחר והוא זה שאחראי על חינוך הילדים וקובע כיצד תראה דמות החברה העתידית. לימודי תואר ראשון בהוראה וחינוך מאפשרים להשתלב במקצוע מאתגר במיוחד, ולהשפיע על פניה של התרבות. הוראה הינו אחד התפקידים החשובים ביותר בכל חברה, ובפרט בחברה הישראלית. לימודי תואר ראשון בחינוך והוראה הינם הכרחיים על מנת להשתלב במערכת החינוך הפורמאלית או מערכת החינוך הבלתי פורמאלית, מאחר והם מקנים כלים מקצועיים מתקדמים. חשוב לציין כי על לעבוד בהוראה יש להיות בעל תעודת הוראה, אשר ניתן ללמוד במקביל ללימודי תואר ראשון בהוראה או תחומים אחרים, או גם לאחר סיום הלימודים. לימודי תואר ראשון בהוראה וחינוך אינם מיועדים רק למי שרוצים להיות מורים, כמובן, אלא לכל האדם המבקש להבין את המתרחש במערכת החינוך. המוקד העיקרי של לימודי תואר ראשון בחינוך הוא פיתוח והערכה של תוכניות לימוד ובייעוץ חינוכי פרטני ומוסדי, כמו גם היכרות עם עקרונות החינוך המיוחד. לעומת זאת, לימודי הוראה לתואר ראשון עוסקים בצד הפרקטי של החינוך, וכוללים היכרות עם שיטות הוראה שונות כמו גם לימודי תעודת הוראה.
משך לימודי תואר ראשון בהוראה וחינוך משתנה בהתאם לרקע האקדמי של המתעניין, כמו גם בהתאם למסלול ההתמחות. לימודי חינוך בלבד אורכים שלוש שנים, ומזכים בתעודת בוגר תואר ראשון בחינוך. ניתן לשלב לימודי חינוך לתואר ראשון עם מקצועות נוספים במסלול דו חוגי, דוגמת לימודי חינוך וכלכלה, ובכך לרכוש ידע אקדמי נרחב המקנה זווית ראייה ייחודית. אפשרות נוספת היא לימודי תואר ראשון בחינוך יחד עם לימודי תעודת הוראה, כאשר מסלול זה אורך ארבע שנים ומקנה תעודת בוגר תואר ראשון B.Ed בחינוך ותעודת הוראה.
ללמוד תואר ראשון בחינוך והוראה - מגוון מוסדות לימוד
כיום ישנו מגוון רחב של מכללות להוראה המציעות לימודי תואר ראשון בחינוך והוראה, ומומלץ לבדוק בקפידה את רמת הסגל האקדמי ויוקרת התואר המתקבלת טרם ההחלטה היכן ללמוד. גורמים נוספים שכדאי לבחון בעת חיפוש לימודים הם תוכנית הלימודים והפילוסופיה החינוכית שעל פיה נבנתה, תנאי קבלה, מיקום גיאוגרפי ונגישות, מידת הליווי והתמיכה הניתנים לסטודנטים במהלך לימודי תואר ראשון בחינוך והוראה, שכר לימוד, אילו מלגות מוצעות לסטודנטים, וכן מידת הסיוע בהשמה לאחר סיום הלימודים. חשוב לציין כי מכללות הוראה רבות מציעות לימודי חינוך גם במסלול לימודי ערב, המאפשר לשלב עבודה במשרה מלאה יחד עם הלימודים.
במהלך לימודי חינוך והוראה לתואר ראשון, כל סטודנט נדרש לבחור את מסלול לימודיו: האם הוא מעוניין ללמוד לימודי חינוך בגיל הרך, לימודי חינוך לבתי ספר יסודיים, לימודי חינוך לבתי ספר על יסודיים, או לימודי חינוך מיוחד. כל שכבת גיל היא בעלת מאפיינים שונים ודורשת יכולות שונות, ולכן יש צורך בהכשרה ספציפית. לדוגמא, לימודי חינוך לגיל הרך מתמקדים בתיאוריות השונות בתחום התפתחות הילד, ואילו לימודי חינוך לבתי ספר על יסודיים מקנים כלים ייחודיים לתחום הבעיות האופייניות לגיל הנעורים. בעת חיפוש לימודים ובחירת תחום ההתמחות המבוקש, מומלץ לבדוק את הביקוש במערכת החינוך, על מנת להבטיח אפשרויות תעסוקה רבות ככל האפשר.
התמחות נוספת אשר כל סטודנט במסגרת לימודי תואר ראשון בחינוך והוראה נדרש לה, מלבד שכבת הגיל, היא מקצוע הלימודים. כל סטודנט נדרש לבחור התמחות ראשית שבו תהיה עיקר ההוראה, דוגמת לימודי הוראת מתמטיקה, לימודי הוראת ערבית, לימודי הוראת מדעים, לימודי הוראת אנגלית, לימודי הוראת אמנות ועוד. אקדמאים המעוניינים רק בלימודי תעודת הוראה זכאים למסלול מקוצר של הסבת אקדמאים להוראה, ולא נדרשים לחזור על לימודי תואר ראשון פעם נוספת.
לימודי הוראה וחינוך לתואר ראשון מאפשר להשתלב כמורים בבתי ספר ממלכתיים או פרטיים. אלה המעוניינים להתמקצע בתחום ההוראה יכולים להמשיך ללימודי תואר שני בתחום חינוך. לימודי אנתרופולוגיה, לימודי פסיכולוגיה ולימודי סוציולוגיה גם הם קרובים מבחינת תחומי הידע הנרכשים, וכמובן שלימודי התואר הראשון יזקפו לזכותו של הסטודנט, ויקצרו את משך הזמן הדרוש ללימודי תואר נוסף. תחום החינוך הינו נרחב ידיים ומתעדכן ללא הרף, ועל כן מומלץ להמשיך בלימודים על מנת להכיר את המחקרים האחרונים בתחום הפדגוגיה והחינוך.