תעודת הוראה הינה הכרח על מנת לעסוק בתפקידי הוראה במערכת החינוך הפורמאלית או הבלתי פורמאלית. לימודי תעודת הוראה מיועדים לאקדמים בעלי תואר ראשון המעוניינים לעבוד כמורים, מורים המעוניינים לשנות את תחום ההתמחות שלהם, או למורים בעלי רישיון הוראה אך ללא תעודת הוראה. לימודי תעודת הוראה מקנים רקע תיאורטי מעמיק, לצד כלים מעשיים מתקדמים, ומעניקים את ההכשרה הנחוצה על מנת לעסוק בתפקידי הוראה במערכת החינוך. ישנם מספר מסלולים ללימודי תעודת הוראה, בהתאם לשכבות הגיל של התלמידים, וכן בהתאם לתחום ההתמחות. אלה הרוצים ללמד את הגיל הרך יכולים לבחור בין התמחות גננות, לימודי חינוך לגיל הרך, או לימודי חינוך מיוחד. מסלולי לימודי תעודת הוראה נוספים הינם לימודי חינוך לבתי ספר יסודיים, לימודי חינוך גופני, וכן לימודי חינוך לבתי ספר על יסודיים. תחומי ההתמחות הפתוחים בפני מתעניינים בלימודי תעודת הוראה הינם מגוונים, ומומלץ לבחור בהתאם להעדפות האישיות, תוך התחשבות בביקוש במערכת החינוך.
ההתמחויות המוצעות במסגרת לימודי תעודת הוראה לבית הספר היסודי הן לימודי ספרות, לימודי הוראת מדעים, לימודי הוראת מתמטיקה, לימודי הוראת אנגלית, לימודי לשון או לימודי מקרא. התמחויות לבית הספר העל יסודי מציעות מגוון רחב יותר של אפשרויות, וכוללות בין היתר התמחות בלימודי ארץ ישראל, חינוך מיוחד, לימודי היסטוריה, לימודי מחשבת ישראל, לימודי גיאוגרפיה, לימודי אנגלית ועוד.
משך הלימודים לקבלת תעודת הוראה תלוי ברמת הידע של הסטודנט. מורים חסרי תעודת הוראה ובוגרים מצטיינים זכאים לקבל תעודת הוראה לאחר שנת לימודים אחת, סטודנטים מצטיינים זכאים לקבל תעודת הוראה לאחר שלושה סמסטרים, ואילו סטודנטים המעוניינים בלימודי תעודת הוראה במקביל לתואר הראשון נדרשים ללמוד שנתיים. כמובן שתעודת ההוראה הניתנת היא בתחום של התואר הראשון, ואם הסטודנט מעוניין ללמד בתחום אחר, עליו להוסיף למשך הלימודים גם את ההתמחות באותו מקצוע.
לימודי חינוך והוראה כוללים קורסים רבים שנועדו לעזור למורה לעתיד להבין את התפתחות מקצוע ההוראה לאורך ההיסטוריה. שיעורים בנושא מקומו של התנ"ך בחינוך בישראל, כלכלת חינוך, התפתחות שפה, התפתחות חברתית, לקויות התפתחותיות, התפתחות העברית כשפת אם, התפתחות רגשית, הורות בגיל הרך, תכנון לימודים בהוראת שפות, מקומנו ביקום, לקויות על רצף האוטיסטי, חינוך הומניסטי, וייעוץ תיאורטי תיאוריה ומעשה הם רק חלק מהכלים המגוונים אותם מקבלים הסטודנטים במהלך לימודי חינוך והוראה לתואר ראשון.
לימודי תעודת הוראה מגשימה חלום לרבים הרוצים לעסוק בהוראה במערכת החינוך. דעו כי מערכת החינוך מחזרת אחרי סטודנטים בעלי תעודת הוראה. תעודת הוראה ניתנת במסגרת לימודי תואר ראשון או לחילופין לאחר סיום תואר ראשון BA תוכלו לגשת להסבת אקדמאיים להוראה אשר נמשכים כשנה אחת בלבד. לימודי תעודת הוראה מאוד מבוקשים ומקנים אפשרויות תעסוקה רבות.
לימודי תעודת הוראה אפשריים כיום במספר רב של מוסדות אקדמיים, הפזורים ברחבי הארץ. עם זאת, תוכנית הלימודים והדגשים החינוכיים משתנים ממוסד למוסד, ולפעמים גם לאורך השנים, בהתאם להתפתחויות בתחום. פרמטרים נוספים שיש להביא בחשבון בעת ההחלטה היכן ללמוד, הם איכות הסגל האקדמי ויוקרת התואר בסוף הלימודים, תנאי קבלה, מידת הסיוע של המוסד במציעת עבודה לאחר סיום לימודי תעודת הוראה, וכמובן שכר הלימוד והמלגות המוצעות לסטודנטים.
לימודי הוראה מזכים את הבוגרים בתעודת הוראה, אבל יש עוד שלב בדרך להוראה עצמאית בכיתות. כל בוגר לימודי תעודת הוראה נדרש לשנת התמחות בבית ספר על יסודי, בהוראת המקצוע אותו למד. אלה הרוצים לקבל רישיון הוראה לכיתות י"א-י"ב צריכים להיות בעלי תואר שני, בהתאמה לדרישות משרד החינוך.
לאחר קבלת תעודת ההוראה, שנת התמחות בבית ספר, והוצאת רישיון הוראה, הדרך פתוחה בפני המורה להשתלב במוסדות חינוך שונים. ניתן לעבוד במשרד החינוך בתור מורה מן המניין, יועץ אקדמי ועוד. אלה המעוניינים להתמקצע בתחום ההוראה יכולים להמשיך ללימודי תואר שני בחינוך וייעוץ חינוכי. לימודי פסיכולוגיה ולימודי סוציולוגיה גם הם קרובים מבחינת תחומי הידע הנרכשים, וכמובן שלימודי התואר הראשון יזקפו לזכותו של הסטודנט, ויקצרו את משך הזמן הדרוש ללימודי תואר נוסף.