למי שרוצה לעבוד בתור פסיכולוג, לימודי פסיכולוגיה לתואר שני במכללות, ואחריהם התמחות, הם חלק בלתי נפרד ממסלול ההכשרה. עם זאת, מי שרק רוצה להרחיב את השכלתו, יכול להמשיך ללימודי תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה או תחומים דומים אחרים.
לימודי תואר שני MA בפסיכולוגיה ומדעי ההתנהגות - מידע כללי
לימודי תואר שני בפסיכולוגיה הם הכרחיים למי שרוצה לעבוד כמטפל, לנתח התנהגות של אנשים, או לחקור את התנהגות המוח. מבחר המכללות המציעות לימודי תואר שני בפסיכולוגיה הוא מצומצם, ולעומת זאת הביקוש גדול מאוד. בשל כך נוצרת תחרות קשה על מקומות הלימוד, המובילה לתנאי קבלה מחמירים וקפדניים.
ללמוד לתואר שני במדעי ההתנהגות ופסיכולוגיה - קהל היעד ותנאי הקבלה
בוגרי לימודי פסיכולוגיה או לימודי מדעי ההתנהגות הם היחידים שיכולים להירשם ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה, ועליהם להיות בעלי ממוצע ציונים גבוה מאוד. הליך המיון כולל ראיון אישי, מכתבי המלצה, ועדת קבלה, ומבחן מתא"מ שהוא למעשה גרסה של פסיכומטרי, רק הרבה יותר קשה וארוכה. מבחן מתא"מ בודק לא רק ידע והבנה בשיטות מחקר שונות בפסיכולוגיה, אלא גם את יכולת הניתוח של טקסטים מדעיים בפסיכולוגיה, ובשפה האנגלית. הבחינה נחשבת לקשה במיוחד, ועל כן מומלץ להשתתף בקורס הכנה לבחינת מתא"ם.
לימודי תואר שני פסיכולוגיה ומדעי ההנתנהגות - מגוון התמחויות ומסלולי לימוד מרתקים
אלה שצלחו את המיונים הקפדניים, רשאים להתחיל שנתיים של לימודי פסיכולוגיה ומדעי ההתנהגות לתואר שני, ויכולים לבחור בין מגוון מגמות ותחומי התמחות. כל מסלולי הלימוד בחוג הינם במסלול המחקרי, כלומר מחייבים הגשת תזה כתנאי לסיום לימודים. לימודי פסיכותרפיה אורכים שלוש שנים, ומזכים בתעודת בוגר לימודי פסיכותרפיה. מסלול נוסף הוא מואץ לתואר שלישי המזכה בתואר דוקטור לפילוסופיה PhD, המיועד לסטודנטים מצטיינים בלבד.
מבין המסלולים השונים בלימודי פסיכולוגיה ומדעי ההתנהגות לתואר שני, המגמה הקלינית היא בין המבוקשות ביותר. מגמה זו מכשירה פסיכולוגים קליניים, שהן אלה שמוסמכים לטפל בהפרעות נפשיות שונות. תוכנית הלימודים מקנה לסטודנט לא רק כלים ומושגים מחקריים, אלא גם גישות וטכניקות טיפוליות, המאפשרות להביא לשינוי בפרט ובסביבתו. מגמה זו כוללת גם פרקטיקום קליני, המתקיים בבתי חולים פסיכיאטריים ובמרפאות בריאות הנפש לאורך שנה.
לימודי המגמה החברתית כחלק מלימודי פסיכולוגיה ומדעי ההתנהגות לתואר שני מאפשרים הרחבה והעמקה של הידע העיוני והיכולת המחקרית של הסטודנטים. תחום זה בודק את המחקר וצורות החשיבה הבסיסיות של הפסיכולוגיה, תוך שילוב בין תחומי לימוד רבים ומגוונים. תפיסה בין אישית, עמדות וסטריאוטיפים, תהליכי השפעה חברתית, פסיכולוגיה חברתית התפתחותית, דינאמיקה של קבוצות בקונפליקט, חקר יחסים קרובים, זהות עצמית וחברתית, ופסיכולוגיה חברתית קוגניטיבית הם רק חלק מהנושאים של לימודי תחום זה.
לימודי פסיכולוגיה לתואר שני במגמת פסיכו ביולוגיה, לעומת זאת, עוסקים בסיבות הביולוגיות להתנהגות האנושית. לימודי תחום זה מצריכים ידע במדעי העצב, הבנה של המנגנונים הפסיכולוגיים של ההתנהגות, וכמובן תיאוריות פסיכולוגיות שונות בנוגע להתנהגות. לימודי מסלול זה חוקרים את הבסיס הביולוגי של התנהגות נורמטיבית, וזאת כדי לאפשר הבנה טובה יותר של התהליכים המובילים להתנהגות לא נורמטיבית. לימודי תחום זה נערכים בחלקם בבית חולים, תוך כדי פיתוח מודלים בבעלי חיים ובבני אדם.
לימודי MA תואר שני בפסיכולוגיה ומדעי ההתנהגות - אפשרויות התעסוקה וההתפתחות המקצועית
לאחר סיום לימודי תואר שני בפסיכולוגיה ניתן להשתלב במגוון רחב של מקומות תעסוקה, או להתקדם מבחינה מקצועית במקום העבודה הקיים. עם זאת, מומלץ להמשיך ללימודי קורסים והשתלמויות נוספים, על מנת להרחיב את ההשכלה ולפתוח אפשרויות קידום נוספות. ישנם לימודי חוץ רבים בנושא, דוגמת לימודי פסיכודרמה, לימודי ביבליותרפיה, לימודי פסיכותרפיה, לימודי גישור, לימודי טיפול בסיוע בעלי חיים, או לימודי תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה.