אלקטרוניקה סובבת אותנו מכל עבר, מחברת החשמל המספקת כוח לטלוויזיה, דרך המחשב ברכב הפרטי, ועד מכשיר הסלולארי האחרון שיצא לשוק. עקב כך, לימודי טכנאי אלקטרוניקה הינם תחום לימודים מבוקש ויוקרתי, המאפשר השתלבות בתעשיות ההיי טק האזרחיות והצבאיות, במגוון אפשרויות עבודה, ובתנאי שכר גבוהים.
לימודי טכנאי אלקטרוניקה - מידע כללי
לימודי טכנאי אלקטרוניקה מקנים לסטודנטים ידע רחב במקצועות הריאליים הרלוונטיים, וכן ידע טכנולוגי ספציפי למסלול ההתמחות. עם סיום הלימודים, הבוגרים יהיו בעלי ידע שיאפשר להם להפעיל, לתקן ולשדרג מערכות אלקטרוניות שונות, מחשבים ומיקרו מחשבים כאחד. בין תחומי האחריות של טכנאי אלקטרוניקה ניתן למצוא אחזקת ציוד ממוחשב, ויסות בקרה ושליטה של מערכות אלקטרוניות, ותכנון ובנייה של מערכות ממוחשבות.
קורס טכנאי אלקטרוניקה - משך הלימודים ותנאי הקבלה
לימודי טכנאי אלקטרוניקה אורכים שנתיים בלבד, לעומת ארבע שנים של תואר ראשון בהנדסה, וגם תנאי הקבלה קלים יותר. רוב המכללות דורשות תעודת בגרות מלאה כתנאי קבלה ללימודי טכנאי אלקטרוניקה, ולימודי מכינה טכנולוגית או קדם הנדסאית מיועדים לאלה שאין להם תעודת בגרות מלאה ורוצים להשלים את המקצועות החסרים להם. מי שהינם בעלי ניסיון תעסוקתי רב כטכנאי הנדסה, אך ללא השכלה פורמאלית, יכולים להתקבל אף הם ללימודים, בתיאום מראש עם המכללה.
ללמוד להיות טכנאי אלקטרוניקה - תכנית הלימודים
הנדסת אלקטרוניקה נוגעת בתחומים רבים, ולכן לימודי טכנאי אלקטרוניקה מגוונים וכוללים מקצועות מתחומי ידע רבים. כל טכנאי אלקטרוניקה נדרש ללימודי חומרים מבודדים ומוליכים, בקרים מתוכנתים, איתור תקלות במעגלים, תכנון ובנייה של מעגלים, טרנזיסטורים, זרמים, מכונות חשמל, מושגי יסוד בלוגיקה, עקרונות פעולה וסוגים של רכיבים פסיביים, ארכיטקטורת המחשב, מערכות הספק, סוגי אותות, הנע חשמלי, אלקטרוניקת הספק, מגברים, עקרונות וחוקים בסיסיים בתחום החשמל ואלקטרוניקה, מתקני חשמל, מעגלים אנלוגיים, תורת החשמל, דיודות, ועוד. טכנאי אלקטרוניקה טוב חייב להיות בעל ניסיון מעשי, ולכן לימודי טכנאי אלקטרוניקה משלבים גם סדנאות מעשיות במגוון תחומים. בנוסף לכך, על כל סטודנט להגיש עם סיום לימודיו פרויקט גמר, המשלב בין הלימודים התיאורטיים והמעשיים, ומהווה כרטיס ביקור מקצועי אישי.
קורס טכנאות אלקטרוניקה - אפשרויות התעסוקה
מי שסיים בהצלחה את לימודי טכנאי אלקטרוניקה זכאי לדיפלומת טכנאי מטעם המכללה בה למד, מה"ט, ומשרד החינוך. דיפלומה זו מאפשרת להירשם בפנקס ההנדסאים והטכנאים ולהשתלב במגוון תפקידים ואפשרויות עבודה. טכנאי יכול לעבוד בדברים רבים, מהתקנת ותחזוקת ציוד אלקטרוני בארגונים ומפעלים שונים, ועד בנייה של ציוד אלקטרוני במעבדות מחקר ובחברות תעשייתיות שונות. אפשרות נוספת היא פתיחת עסק עצמאי, ולעבוד לבד או עם מספר שותפים.
לימודי הכשרת טכנאי אלקטרוניקה - אפשרויות ללימודים מתקדמים
לימודי טכנאי אלקטרוניקה הם רק ההתחלה, ומומלץ למי שרוצה להתפתח בתחום להמשיך ללימודים מתקדמים. ניתן לקחת קורסים והשתלמויות קצרים בנושאים שונים, או ללמוד לתארים מתקדמים בתחום ההנדסה, דוגמת הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסת מחשבים, או ללמוד לתואר ראשון בתחומים נוספים, בתכנית הייחודית להשלמת תואר ראשון להנדסאים. בכל מקרה, לימודי ההנדסאי ייזקפו לזכותו של הסטודנט, ויקצרו את משך הזמן הדרוש לשם לימודי תואר נוסף.