לימודי תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה מכשירים את הבוגרים לתכנן ולפתח התקנים אלקטרוניים או מכשירים המשמשים לייצור חשמל. תחום החשמל והאלקטרוניקה נמצא בהתפתחות גדולה בשנים האחרונות, וישנו ביקוש רב לאנשי מקצוע מיומנים ואיכותיים בתחום זה.
לימודי תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה - מידע כללי
לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה לתואר שני נמצאים בהתפתחות גדולה בשנים האחרונות, כיוון שהנדסת חשמל ואלקטרוניקה נוגע בכל תחום מחיי היום יום, מחברת החשמל המספקת כוח לטלוויזיה, דרך המחשב ברכב הפרטי, ועד מכשיר הסלולארי האחרון שיצא לשוק. לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה לתואר שני מקנים לסטודנטים את הכלים הנחוצים לשם השתלבות במקצוע מאתגר ומבוקש, ותוכניות הלימודים מתעדכנות בהתאם לחידושים הטכנולוגיים האחרונים.
כיום ניתן ללמוד תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה במוסדות לימוד אקדמיים ברחבי הארץ, אולם מומלץ לבדוק את מסלולי הלימוד המוצעים, איכות הסגל וטיב המרצים, ומיקום גיאוגרפי ונגישות של מוסד הלימודים. תנאי קבלה בסיסי ללימודי תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה הוא תואר ראשון במדעים או בהנדסה, אולם במקרים חריגים ניתן לערוך לימודי השלמה ספציפיים בהתאם לדרישות המכללה.
ללמוד תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה - מגוון מסלולי לימוד ותחומי התמחות
תחום הנדסת חשמל ואלקטרוניקה הוא רחב ידיים, וישנו מגוון רחב של מסלולי לימוד לתואר שני, אשר רובם אורכים שנתיים. התמחות בהתקנים וחומרים עוסקת בהתקנים אלקטרוניים וננו טכנולוגיה, בעוד שהתמחות באלקטרו מגנטיות עוסקת באנטנות ומיקרו גלים, התפשטות ופיזור גלים, ומקורות הספק למיקרוגל. התמחות בתקשורת, לעומת זאת, חוקרת את האמצעים האלקטרוניים השונים להעברת מידע.
לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה לתואר שני M.Sc - תכנית הלימודים
לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה נוגעים בתחומים רבים, ולכן לימודי התואר השני השונים מגוונים וכוללים מקצועות מתחומים שונים. תוכנית לימודי תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה עשירה ומרתקת, וכוללת בין השאר את הנושאים התקני מערכות הספק, בקרה אוטומטית מתקדמת, מערכות הספק, מיתוג רך וממירים עם קבלי מיתוג, ניתוח מטרציאלי ותהליכים אקראיים במערכות הספק, תורת הקוונטים לאלקטרוניקה, ננו אלקטרוניקה, מודלי ערוץ לתקשורת ספרתית, תורת המידע, וכן לימודי מערכות תקשורת ורדיו.
ללמוד הנדסת אלקטרוניקה וחשמל לתואר שני - תעסוקה והתפתחות המקצועית לבוגרים
עם סיום לימודי התואר השני בוגרי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה נקלטים במהירות בתחומים שונים של המשק, בין אם במשרות מפתח ניהוליות במגזר הפרטי, או בתעשייה. בוגרי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה עובדים בין השאר בחברות וארגונים מובילים כמו חברות הסלולאר השונות, אלביט, משרד הביטחון, מועצות מקומיות ועוד.
לימודי תואר שני מכשירים לא רק ללימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה מהצד התיאורטי, אלא גם מהצד המעשי. על המהנדס להיות בקשר רציף עם הלקוחות, ולהכין עבורם תקציב ולוח זמנים לכל פרויקט. עבודה כמהנדס חשמל ואלקטרוניקה דורשת יצירתיות, יכולת למידה עצמית, וכן אחריות רבה ודיוק. לאחר התחלה כמהנדס זוטר, בוגר תואר שני יוכל להתקדם למשרת מנהל פרויקטים, המפקח של צוות של טכנאים, מהנדסים או מתכנתים אחרים.
תחום הנדסת חשמל ואלקטרוניקה מתעדכן ומשתנה ללא הרף, ולמי שרוצה להתקדם בתחום מומלץ להמשיך את לימודיו ולעקוב אחרי השינויים בשוק. ניתן להמשיך ללימודי תואר שלישי בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה, תואר שני במדעי המחשב, תואר שני בביוטכנולוגיה, תואר שני בהנדסת מערכות מידע ותחומים רלוונטיים נוספים. בכל מקרה, לימודי התואר השני ייזקפו לזכותו של הסטודנט, ויקצרו את משך הזמן הדרוש לשם לימודי תואר נוסף.