הסבה היא לא משבר גיל הארבעים אלא הבנה שאתם רוצים לעסוק בתחום חדש. אם אתם בוגרי תואר ראשון בתחומי סוציולוגיה, פסיכולוגיה או חינוך, אך לא רק, יכול מאוד להיות שתחום העבודה הסוציאלית הוא התחום הנכון עבורכם להמשיך בו. עבודה סוציאלית, כשמה כן הוא, מערבת את הקהילה. לאחר סיום הלימודים תוכלו לסייע ולתמוך באנשים החווים קשיים בתחום הרווחה, חברה וכלכלה. הידע שצברתם במהלך התואר האקדמאי והניסיון אחריו, יהוו ערך מוסף לעבודתכם - תקבלו הזדמנות להתמודד בקו ראשון עם סוגיות הרווחה באופן אישי ופרטני.כאשר אתם בוחרים במסלול זה דעו, כי עבודה סוציאלית היא עבודה עם סיפוק רב ועזרה קטנה שלכם היא עזרה גדולה למשפחה, ילד או קשיש. מיותר לציין שמיד לאחר לימודי הסבת אקדמאים לעבודה סוציאלית, אותם תסיימו בהצלחה, תירשמו גם אתם בפנקס העובדים הסוציאליים ותוכלו להשתלב בחברות ממשלתיות, ארגונים חברתיים, בתי חולים, מוסדות לנוער, בתי סוהר ועוד. אל תחששו מהסבה, תהיו פתוחים לקבל כל שינוי ותוכלו להשתלב בהצלחה בתחום העבודה הסוציאלית שלה יש מקום חשוב ומרכזי במדינת ישראל.
למושג 'עבודה סוציאלית' לעתים יש קונוטציה שלילית ואנשים מפחדים להיכנס ולהתערב באופן אישי בבעיות של אחרים. חשוב שתבינו, כי עובדים סוציאליים, תפקידם לספק פתרונות עבור אנשים החווים בעיות בכל תחומי החיים החל מקשיים כלכליים ועד קשיים חברתיים והסתגלותיים ועל כן העבודה מביאה סיפוק רב ותרומה עצומה לאחרים. אם במהלך התואר האקדמאי שלכם קיבלתם כלים תאורטיים בלבד להתמודדות עם החברה, הרי שבלימודי הסבת אקדמאים לעבודה סוציאלית, תזכו להתמודדות מעשית. תהיו בטוחים, כי רבים זקוקים לתמיכה ולעזרה שלכם ואתם יכולים להביא לשינוי במצבם. ילדים, משפחות, קשישים, נוער ואסירים, כל אלה זקוקים לסיוע, הכוונה, הדרכה ופתרון בעיות ממשיות. אנשים אחרים תלויים ובכלים שיעמדו לרשותכם ולכן ההסבה היא מצוינת עבור אקדמאים שקיבלו הכשרה נוספת מעבר להיותם עובדים סוציאליים לעתיד.
עובדים סוציאליים נדרשים להגדיל ראש, להיות רגישים לאחרים, לפתוח דלתות גם כשהן נסגרות. אתם נדרשים להיות יצירתיים, להיות אסרטיביים, להיות רגישים ולא לפחד מקשיים. ההסבה מתאימה עבור אנשים שרוצים להתקדם לקריירה חדשה, לחוות את השטח, להביא לשינוי הן בחיים האישיים והן בחיים של אחרים. עבודה קהילתית גם היא חלק מהתחום ולכן חשוב שתהיו בעלי יחסי אנוש טובים ונגישות לילדים ונוער. ההסבה מתאימה לאלו שבאמתחתם תואר ראשון בתחום פסיכולוגיה, חינוך וסוציולוגיה אך לא רק. גם בוגרי תואר ראשון מתחומים אחרים יכולים לעשות הסבה. בואו לקרוא על הסבת אקדמאים לתחומים נוספים.
אם אתם בוגרי תואר ראשון בתחום חינוך, פסיכולוגיה וסוציולוגיה וצברתם ניסיון תעסוקתי ועדיין לא מצאתם את מקומכם, עבודה סוציאלית בהחלט תדע לשלב אתכם בדרך הנכונה. מוסדות ממשלתיים, בתי חולים ועוד, זקוקים לעובדים סוציאליים על בסיס יומיומי על מנת לסייע לאנשים להתמודד עם קשיים שאליהם הם נקלעו. העבודה אינה רק משרדית ותזכו גם לחוות את השטח. בזמן הלימודים תזכו ללמוד גישות חדשות ומעניינות למשפחות, ילדים, קשישים ונוער, בין הקורסים הנלמדים אפשר למצוא, מבוא לרווחה חברתית, פסיכופתולוגיה, שיטות התערבות עם קבוצה, שיטות התערבות עם משפחה, ערכים באתיקה ועוד. ההסבה לרוב מתבצעת בתקופה זמן קצרה יותר מתקופת תואר ראשון וזה יתרונה. גם ימי הלימודים לרוב מצומצמים ולכן תוכלו להמשיך להשתלב בשוק העבודה.
לעובדים סוציאליים יש ערך עצום בתחום הרווחה בישראל. אתם מהווים כציר המקשר בין האזרח הפשוט לבין הגופים הממשלתיים שלעתים מסיבות ברורות אינם יכולים לספק מענה פרטני לכל אחד. בתור עובדים סוציאליים תוכלו להשתלב במוסדות חברתיים וממשלתיים. בתי חולים, בתי אבות, בתי סוהר, מוסדות לנוער זקוקים לכם. תוכלו לקחת חלק בעבודה קהילתית, להדריך נוער בשכונות מצוקה, ללוות משפחות ולעזור לקשישים בודדים. בסיום התואר, ניתן להמשיך לתואר שני בתחום העבודה סוציאלית ולצבור ידע נוסף.
לימודי הסבת אקדמאים עבודה סוציאלית משתנים ממוסד למוסד. בדרך כלל, ההסבה נפרשת על פני שנתיים ובסיומה יקבלו הבוגרים תעודת B.S.W. התעודה תאפשר לכם להירשם לפנקס עובדים סוציאליים. למעוניינים, אפשר להמשיך לתואר שני בתחום העבודה הסוציאלית או בתחומים קרובים אחרים.