הדיפלומטיה, השואבת את שמה מהמילה היוונית דיפלומה (מסמך), היא אמנות ניהול המשא ומתן בין קבוצות שונות (לרב משתמשים במונח לתיאור ניהול היחסים בין מדינות שונות). הדיפלומטים אמורים להוציא אל הפועל את החלטות המדינאים, ולדאוג לניהול מיטבי של יחסי החוץ של המדינה (או הארגון), ולאינטרסים הכלכליים והביטחוניים של מדינתם. הדיפלומטיה, המשתייכת, למעשה, לתחום מדעי המדינה והיחסים הבינלאומיים, הינה בעלת חשיבות מכרעת להשגת היעדים והמטרות של המדינה, וניהולה הנכון הוא בעל חשיבות אשר לא תסולא בפז. העוסקים בתחום הם בעלי השפעה רבה על קבלת ההחלטות החשובות ביותר (אף כי, כאמור, הם כפופים, כמובן, לשלטון) ופעמים רבות הם עוסקים, הלכה למעשה, בניהול עניינים רגישים ומהותיים למדיי – מאחורי הקלעים ולפניהם. לימודי הדיפלומטיה משלבים תחומי דעת מרתקים רבים – ולצד לימודי מדעי המדינה, יחב"ל ומדיניות ציבורית, נהנים הסטודנטים גם מנושאים הלקוחים מעולמות הפסיכולוגיה, ההיסטוריה ועוד. עקב יוקרתו הרבה של עיסוק זה, רבים מבקשים ללמוד אותו ולהשתלב במגוון המשרות הפתוחות בפני בוגרי החוג. כיוון שניהול משא ומתן, אשר הוא לב ליבה של הפעילות הדיפלומטית, חשוב בכל תחום ותחום – לימודים אלו יתרמו רבות לכל אחד ואחת. אז אם גם אתם מתעניינים בלימודים מרתקים אלו, אך רוצים, ראשית, לקרוא מידע נוסף אודותם, הגעתם למקום הנכון – בואו לקרוא פרטים רבים אודות לימודי התואר הראשון בדיפלומטיה, ממשל ואסטרטגיה.
לימודי תואר ראשון בדיפלומטיה, אסטרטגיה וממשל - מידע כללי
הדיפלומטיה מלווה את התרבות האנושית כבר אלפי שנים, וסביר להניח כי בלעדיה הייתה ההיסטוריה האנושית עקובה מדם ומרובת מלחמות אף יותר, שכן, הדיפלומטיה מבקשת לדאוג לאינטרסים של הקבוצה (או המדינה) באמצעות משא ומתן ובדרכי שלום ושיתוף פעולה. הדיפלומטים, הכפופים להחלטות המדינאים, מבקשים להוביל את שולחיהם (ואת המדינה או הארגון אותם הם מייצגים) להישגים אסטרטגיים בתחומי הכלכלה והמסחר, הביטחון הלאומי, התרבות וכיו"ב, וזאת באמצעות ניהול משא ומתן ושכנוע, ועל כן מהווה הדיפלומטיה במובן מסוים את הצד ההופכי לפעילויות מדינתיות אלימות – דוגמת המלחמה. חשיבותם הרבה של הדיפלומטים, יוקרת העיסוק והעניין הרב הטמון בתפקידים אלו, מושכים רבים, ועל כן מציעים מספר מוסדות לימוד מובילים תכניות ללימודי תואר ראשון בדיפלומטיה. בואו לקרוא עוד על לימודים מרתקים וייחודיים אלו.
לימודי דיפלומטיה וממשל לתואר ראשון - למי מיועדים הלימודים?
הלימודים בתכנית לתואר ראשון בדיפלומטיה וממשל מיועדים לכל מי שמעוניין בהיכרות מעמיקה עם עולמם המרתק של היחסים הבינלאומיים, הדיפלומטיה והממשל, בין אם לצורך העשרה אישית ובין אם לצורך הכשרה מקצועית שתעזור להם להשתלב בעבודות בתחום – בשגרירויות, בארגונים ממשלתיים, בארגונים בינלאומיים שונים וכיו"ב. כן מתאימים הלימודים לעיתונאים ולאנשי תקשורת, המעוניינים להתמקצע בתחום. אם אתם מתעניינים בלימודי התואר הראשון בדיפלומטיה, קרוב לוודאי כי תמצאו עניין רב גם ב
לימודי מדעי המדינה,
לימודי יחסים בינלאומיים ו
לימודי מנהל ומדיניות ציבוריות.
ללמוד תואר ראשון בדיפלומטיה, אסטרטגיה וממשל - מהם תנאי הקבלה ללימודים?
תנאי הקבלה לתואר הראשון בדיפלומטיה משתנים בין המכללות ומוסדות הלימוד השונים בתחום, אך בדרך כלל נדרשים המועמדים להיות בעלי
תעודת בגרות מלאה וציון ב
בחינה הפסיכומטרית, כמו גם שליטה מלאה בשפה האנגלית. שליטה בשפה זרה נוספת מהווה, לעיתים קרובות, יתרון משמעותי בעת הקבלה ללימודים. אם אינכם עומדים בתנאי הקבלה לתואר, תוכלו להירשם ל
מכינה קדם אקדמית ולשפר את סיכויי הקבלה שלכם, או להירשם ל
קורס אנגלית, על מנת לשפר את שליטתכם בשפה.
לימודי דיפלומטיה לתואר ראשון - אורך הלימודים ומתכונתם
משך הלימודים לקבל התואר הראשון בדיפלומטיה משתנה בין מכללה אחת לרעותה ובין מוסד לימודים אחד למשנהו, אולם, בדרך כלל, נמשכים הלימודים בתכנית כשלוש שנים. חלק ממוסדות הלימוד בתחום מציעים אפשרות ללימודי ערב, המתאימים במיוחד לאנשים עובדים, אולם כדאי לקחת בחשבון כי מסלול לימודי הערב נמשך, לעיתים, זמן רב יותר, שכן הלימודים במסלול זה כוללים פחות שעות לימוד שבועיות.
ללמוד ממשל ודיפלומטיה לתואר ראשון - מהם התכנים הנלמדים בתואר?
לימודי הדיפלומטיה כוללים מגוון עשיר במיוחד של נושאי לימוד מרתקים, המקנים לסטודנטים היכרות מעמיקה ומקיפה עם עולם מרתק זה. אף כי נושאי הלימוד המדויקים משתנים מעט בין המכללות ומוסדות הלימוד השונים בתחום, בדרך כלל כוללים לימודי התואר הראשון בדיפלומטיה את הנושאים והתכנים הבאים: יישוב סכסוכים בינלאומיים, ניהול משא ומתן, דיפלומטיה במזרח התיכון, כלכלה פוליטית, מדיניות ציבוריות, שיטות ממשל ושלטון, עיצוב מדיניות חוץ, ביטחון וטרור, חקר המלחמה והשלום, התנהגות פוליטית, מחשבה מדינית, סטטיסטיקה ושיטות מחקר, ביקורת ציבורית, התנהגות ארגונית, פוליטיקה השוואתית, מדיניות החוץ של ישראל, מוסר ופוליטיקה, קבלת החלטות, ביטחון לאומי, מערכות המנהל והממשל הישראליות ועוד מגוון נרחב של נושאי לימוד מרתקים ומעשירים.
לימודי תואר בדיפלומטיה וממשל – תעודה
בוגרי הלימודים, אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישותיהם, יהיו זכאים לתעודת בוגר תואר ראשון BA, מטעם המוסד בו השלימו את לימודיהם.
ללמוד BA בדיפלומטיה וממשל - מה עושים בסיום הלימודים?
בוגרי התואר הראשון בדיפלומטיה יוכלו להשתלב במגוון נרחב של משרות מרתקות בצמתי קבלת ההחלטות המרכזיים ביותר של המדינה. הבוגרים יוכלו לעבוד בשגרירויות ישראל מסביב לעולם, במשרדים ממשלתיים וציבוריים שונים, בארגונים בינלאומיים, במשרד החוץ, בתפקידי ייעוץ מדיני ועוד. כן יוכלו הבוגרים להשתלב בעבודות מחקר בתחום, או להמשיך בלימודיהם לתארים מתקדמים במדעי המדינה ויחסים בינלאומיים (ובתחומים קרובים נוספים).
ללמוד דיפלומטיה וממשל לתואר BA - סיכום
לסיכום, אם אתם מחפשים לימודים אשר יכירו לכם מקרוב את נבכי הדיפלומטיה הישראלית והעולמית, לימודים מרתקים אשר יכשירו אתכם להשתלב במגוון תפקידים רבי אחריות, ויכירו לכם את רזי האמנות הדיפלומטית וניהול קשרי החוץ – לימודי התואר הראשון בדיפלומטיה מיועדים עבורכם. לימודים מרתקים אלו יקנו לכם ידע רב, כמו גם כלים ומיומנויות חשובים, אשר יעזרו לכם בכל עיסוק בו תבחרו. אז בואו ליהנות מלימודים יוקרתיים ומלאי עניין – בואו ללמוד תואר ראשון בדיפלומטיה וממשל.