רפואת החירום נועדה לתת מענה למצבי חירום רפואיים, המהווים סיכון מידי לחייו של החולה/ הנפגע. אחד מאנשי המקצוע המובילים את תחום רפואת החירום הוא הפרמדיק, אשר רמת ידיעותיו ותפקודו במצבי חירום שונים, ומיומנותו בהגשת עזרה ראשונה מצילת חיים בתנאי השטח אף עולה, פעמים רבות, על זו של רופאים. אף כי הפרמדיק הינו מקצוע חדש יחסית, הקיים בישראל רק החל מתחילת שנות ה-80, קשה לדמיין את חיינו במדינה בלעדיהם, ואלפי אנשים חבים את חייהם לפרמדיקים אשר הצילו את חייהם. כיוון שהפאראדמיק נדרש להבין בשלל מצבי חירום רפואיים, עליו להיות מצויד בידע רפואי רב ובשלל כלים ומיומנויות. ניתן לקבל את הכשרת הפרמדיק בקורס אינטנסיבי הנמשך כשנה וחצי לערך, או להשתלב בלימודי תואר ראשון בתחום, הדואגים להכשרה איכותית במיוחד של בוגריהם, וכוללים לימודים של מגוון תחומי דעת מרתקים – מתחומי הרפואה, מדעי החברה, מדעי הטבע ועוד. אז אם גם אתם מחפשים לימודים עם משמעות, שיכשירו אתכם להצלת חיים באופן קבוע, ואם אתם מתעניינים בלימודי התואר הראשון ברפואת חירום – הגעתם למקום הנכון: בעמוד זה תוכלו למצוא מידע רב אודות לימודי התואר הראשון ברפואת חירום – מהם תנאי הקבלה ללימודים, כמה זמן הם נמשכים, מה אפשרויות התעסוקה המצפות לבוגרים ועוד.
לימודי רפואת חירום לתואר ראשון - למי מיועדים הלימודים?
לימודי התואר הראשון ברפואת חירום מיועדים לאנשים המתפקדים היטב במצבי לחץ וחירום, המעוניינים להשתלב בעבודה בתחום בו הם יוכלו להציל חיים על בסיס יומיומי. כן מיועדים הלימודים לפרמדיקים מוסמכים, הנהנים ממסלול לימודים מקוצר בדרך לתואר. אם אתם מתעניינים בלימודי התואר הראשון ברפואת חירום אולי יעניינו אתכם גם
לימודי הרפואה, לימודי ה
תואר הראשון בסיעוד (לימודי הכשרת אחים ואחיות), לימודי ה
תואר הראשון בפיזיותרפיה, או לימודי אחד ממקצועות ה
רפואה המשלימה.
ללמוד תואר ראשון ברפואת חירום - מהם תנאי הקבלה ללימודים?
תנאי הקבלה ללימודי התואר הראשון ברפואת חירום משתנים בין המכללות ומוסדות הלימוד השונים בתחום, אולם, בדרך כלל, נדרשים המועמדים להיות בני 19 ומעלה, בעלי תעודת בגרות מלאה וציון פסיכומטרי תקף (על המועמדים להגיע לרמת מתקדמים 1 לפחות בחלק האנגלית של הפסיכומטרי). כמו כן יהיה על המועמדים לעבור בהצלחה מבדק התאמתה למקצוע ובחלק מהמוסדות אף מתקיימים ראיונות אישיים, במטרה להעריך את התאמת המועמד ללימודים ולעיסוק בתחום. פרמדיקים מוסמכים המבקשים ללמוד את התואר במסלול המקוצר נדרשים להיות בעלי תעודת סיום של קורס פרמדיקים, ניסיון של שנה לפחות בעבודה ובעלי המלצה מקצועית. הפרמדיקים המוסמכים נדרשים אף הם לעבור ראיון קבלה טרם קבלתם ללימודים. אם אינכם עונים על הדרישות האקדמיות (ציוני הבגרות והפסיכומטרי) לקבלה ללימודים, אתם יכולים להירשם ללימודי
מכינה קדם אקדמית, להשתתף ב
קורס לשיפור והשלמת בגרויות או ללמוד ב
קורס פסיכומטרי – ובכך להעלות פלאים את סיכויי הקבלה שלכם ללימודים.
לימודי רפואת חירום והכשרת פרמדיקים לתואר ראשון - משך הלימודים ומתכונתם
משך הלימודים לקבלת התואר הראשון ברפואת חירום משתנה בין מוסד לימודים אחד למשנהו ובין מכללה אחת לאחרת, אך, כמעט תמיד, נמשכים הלימודים לתואר כשלוש שנים (השלמה של כ-150 נקודות זכות בערך). פרמדיקים מוסמכים יכולים להשלים את הלימודים בזמן קצר יותר, שכן עליהם להשלים במהלך הלימודים רק בסביבות ה-110 נקודות זכות . כמו כן, אם אינכם מעוניינים בלימודים המקיפים לתואר, תוכלו להשתלב בלימודי קורס פרמדיק, הנמשכים בין שנה לשנתיים בלבד.
ללמוד רפואת חירום ולימודי פאראמדיק לתואר ראשון - מהם התכנים הנלמדים בתואר?
התואר הראשון ברפואת חירום כולל מגוון נרחב של נושאי לימוד עיוניים ותיאורטיים מרתקים לצד התנסות מעשית מקיפה – התנסות קלינית בעבודה בבית חולים והתנסות קלינית בניידות נט"ן (ניידת טיפול נמרץ). כן כוללים הלימודים תרגולים שוטפים של כל החומר העיוני הנלמד. נושאי הלימוד המדויקים אמנם משתנים מעט בין המכללות ומוסדות הלימוד השונים, אך בדרך כלל כוללים הלימודים את התכנים והנושאים הבאים: מבוא לטיפול נמרץ, הגשת עזרה ראשונה, מדידות וטרימינולוגיה רפואית, אבחון, תקשורת וריאיון, פתופיזיולוגיה של טראומה, לידה, קרדיולוגיה, פדיאטריה, מצבים פסיכיאטריים, מצבים גריאטריים, אורטופדיה, רפואה פנימית, חילוץ והצלה, מערכת הבריאות בארץ ובעולם, אירועים רבי נפגעים, עבודת צוות ברפואת חירום, ניהול מצבי משבר ואסון, ועוד מגוון של נושאי לימוד מרתקים וחשובים, המלווים בתרגולים שוטפים, ומעניקים לבוגרים הכשרה איכותית ומעמיקה במיוחד.
לימודי תואר ברפואת חירום – תעודה
בוגרי הלימודים, אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות התואר, יהיו זכאים לתעודת בוגר תואר ראשון B.EMS – Bachelor of Emergency Medical Services, מטעם המוסד בו השלימו את לימודיהם. כן יהיו זכאים הבוגרים לתעודת פרמדיק (במידה והם עונים על הדרישות לקבלת התעודה).
ללמוד תואר ראשון ברפואת חירום - מה עושים בסיום הלימודים?
בוגרי הלימודים יוכלו להשתלב בעבודות מצילות חיים בבתי החולים ברחבי הארץ (והעולם), במגן דוד אדום ובמערכות רפואת החירום. כן יוכלו הבוגרים להמשיך ולהתפתח מקצועית ולהשתלב בלימודי תואר שני ברפואת חירום, או אף לפנות ל
לימודי רפואה,
לימודי תואר ראשון בסיעוד, לימודי תואר שני במעבדה רפואית,
לימודי פיזיותרפיה וכו', או להרחיב את השכלתם באחד מתחומי ה
רפואה המשלימה.
ללמוד רפואת חירום לתואר ראשון - סיכום
לסיכום, אם ניחנתם באורך רוח ויכולת תפקוד במצבי לחץ וחירום, ואתם מעוניינים להשתלב בלימודים ותחום עיסוק חשוב במיוחד בו תעסקו באופן יומיומי בהצלת חיים – לימודי התואר הראשון ברפואת חירום מיועדים עבורכם. לימודים מרתקים אלו יכשירו אתכם במיטב הידע, הכלים והמיומנויות הדרושים לפרמדיק המקצועי והאיכותי, כך שמיד בסיומם תוכלו להשתלב בעבודה הנדרשת ומלאת הסיפוק בתחום. אז בואו ללמוד איך מצילים חיים ולעסוק במקצוע שהוא שליחות – בואו ללמוד תואר ראשון ברפואת חירום.