הנדסאים הינם אנשי מקצוע איכותיים ומיומנים, בעלי השכלה אקדמית מקיפה וניסיון מעשי מגוון. לימודי הנדסאי או לימודי טכנאי מוצעים במגוון רחב של מסלולים, המאפשרים להשתלב במקומות תעסוקה בתחום ההנדסה וההיי טק.
לימודי הנדסאים או לימודי דיפלומת טכנאי מקנים ידע מקצועי נרחב, בזמן הכשרה קצר יחסית. בעוד שמסלול לימודי הנדסה לתואר ראשון הינו ארבע שנים, הרי שמשך לימודי דיפלומת הנדסאים הינו שנתיים עד שלוש שנים. תנאי קבלה של לימודי טכנאי או הנדסאי כוללים בגרות ופסיכומטרי, אך בציונים נמוכים יותר מאשר הדרישות הגבוהות של לימודי תואר ראשון בהנדסה. חשוב לציין כי במידה ולא עומדים בחלק תנאי קבלה, ניתן להשתלב בלימודי קורס הכנה לפסיכומטרי, או מכינה טכנולוגית קדם הנדסית על מנת לשפר את ציון הבגרות. הבדל מהותי נוסף הוא שלימודי הנדסאי וטכנאי מתמקדים בפן המעשי, ואילו לימודי תואר ראשון בהנדסה כוללים הקניית ידע תיאורטי מעמיק. בשל ההתמקדות בעבודה מעשית בעת לימודי טכנאי, הסטודנטים רוכשים ניסיון מעשי כבר בעת הלימודים, ומשתלבים בחברות בתחומי המדע, ההנדסה, התעשייה והטכנולוגיה ללא קושי.
מסלולים מבוקשים של לימודי הנדסאי
לימודי הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים
לימודי הנדסאי אלקטרוניקה
לימודי הנדסאי ביוטכנולוגיה
לימודי הנדסאי בניין
לימודי הנדסאי חשמל
לימודי הנדסאי מכונות
לימודי הנדסאי מכשור רפואי
לימודי הנדסאי סביבה
לימודי הנדסאי קירור ומיזוג אוויר
לימודי הנדסאי תקשורת חזותית
לימודי הנדסאי אלקטרוניקה בהתמחות מחשבים
מסלולים מבוקשים של לימודי טכנאים
לימודי טכנאי אלקטרוניקה
לימודי טכנאי חשמל
לימודי טכנאי כימיה
לימודי טכנאי מכונות
לימודי בקרים מתוכנתים
לימודי טכנאי מערכות מיגון ואבטחה
בעת ההחלטה היכן ללמוד לתעודת טכנאי או הנדסאי, ישנם גורמים רבים שכדאי להתחשב בהם. החשוב מכול הינו כמובן ההעדפה האישית של הסטודנט, אך מומלץ לבדוק גם את אפשרויות ההעסקה העומדות לאחר סיום לימודי הנדסאי או טכנאי במסלולים השונים. גורם נוסף שיש להביא בחשבון הינו תנאי קבלה ללימודים, כאשר כל תחום לימודים מציב תנאי קבלה שונים במעט. רמת הלימודים האקדמיים וכן יוקרת התואר המתקבל חשובים אף הם. חבמידה ולא עומדים בתנאי הקבלה, ניתן להשתלב במסלול לימודי מכינה טכנולוגית קדם הנדסית, המיועדת במיוחד להנדסאים וטכנאים.
לאחר השלמת מסלול ההכשרה וקבלת דיפלומת טכנאי או הנדסאי, ישנם אפשרויות תעסוקה רבות ומגוונות, אשר עד לא מכבר אוישו רק על ידי מהנדסים. העובדה כי לימודי טכנאי והנדסאי נמצאים בפיקוח של מה"ט מבטיחה לימודים איכותיים וברמה אקדמית גבוהה, ובזמן קצר יחסית. עקב כך, הנדסאים וטכנאים מבוקשים במקומות תעסוקה רבים, דוגמת מכוני מחקר, מפעלי היי טק, מוסדות ציבור, מפעלי תעשייה, רשויות, מפעלים ביטחוניים ועוד. עם זאת, תעודת הנדסאי או טכנאי מהווה רק את תחילת הדרך המקצועית, וניתן להמשיך ללימודי תואר ראשון בהנדסה במסלול מקוצר.
לאחר סיום לימודי הנדסאי או טכנאי, הבוגר זכאי לתעודת סיום מטעם מוסד הלימודים, ונוסף על כך לתעודה מוכרת מטעם מה"ט, המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע. מה"ט הינו גוף ממלכתי, אשר תפקידו הוא פיקוח והכשרה של טכנאים מוסמכים והנדסאים במקצועות הנדסיים וטכנולוגיים. מה"ט פועל בשיתוף פעולה מלא עם המועצה להשכלה גבוהה ומוסדות הלימוד השונים, ונמצא במסגרת של האגף להכשרה ופיתוח כוח אדם במשרד התעשייה, המסחר והתעסוקה. רוב מכללות הנדסאים פועלות בשיתוף פעולה עם מה"ט, אולם בעת חיפוש לימודים מומלץ לבדוק כי מוסד הלימודים אכן מוסמך להעניק דיפלומת הנדסאי או דיפלומת טכנאי.