הנדסאי כימיה
הנדסאי כימיה לוקח חלק בכמעט כל שלב משלבי הייצור בתעשיית הכימיה, החל משלבי התכנון, וכלה בשלב בקרת האיכות על המוצר. לפיכך הידע הנדרש מהנדסאי כימיה הינו רחב ורב היקפים, ולכן הלימודים לתואר הינם רב תחומיים וכוללים שילוב בין נושאים רבים, חומר עיוני ומעשי, סיורים מודרכים ועבודת מעבדה רבה והכרה מעמיקה עם מערכות ממוחשבות בתחום.
הנדסאי כימיה - מסלולי לימוד
תחום הנדסאי כימיה כולל מספר מגמות התמחות משניות: כימיה תרופתית (פרמצבטית), טכנולוגיות מזון, או כימיה מעבדתית תעשייתית. כל מגמה נלמדת במכללה אחרת, וכיום מכללת אורט בראודה היא היחידה שמלמדת את כל השלוש. יחד עם זאת, לרוב ניתן לעבור בין תחומים, אם בשלב הלימודים ואם בשלבי התעסוקה המקצועית.
הנדסאי כימיה - תנאי קבלה
תנאי הקבלה במכללות לתואר הנדסאי כימיה דומים לתנאי קבלה למקצועות הנדסאים אחרים, וכוללים תעודת בגרות (מלאה או חלקית במתמטיקה, אנגלית והבעה עברית), או סיום מכינה טכנולוגית, קדם הנדסאית.
הנדסאי כימיה - תוכן הלימוד
הנושאים הנלמדים במרבית המגמות והמכללות: כימיה כללית, אנגלית טכנית, מתמטיקה, הנדסת מזון, פיזיקה, סטטיסטיקה, כימיה פיזיקאלית, כימיה אורגנית ואי אורגנית, כימיה מכשירית, כימיה תרופתית, כימיה אנליטית, הנדסה כימית, מאגרי מידע, ביוכימיה, מיקרוביולוגיה, חומרים פלסטיים, טכנולוגיה של מזון, מטבוליזם, פרמצבטיקה, ביולוגיה של התא, תברואת מזון, טוקסולוגיה, פורמלציה של תרופות, פרמקולוגיה, קורוזיה, בטיחות וגיהות, פולימרים בשימוש הרפואה, שימושי מחשב, אבטחת איכות, מדידות ובקרה, אוטומאציה, שיווק ועוד.
הנדסאי כימיה - משך התואר
תואר הנדסאי כימיה נמשך כשנתיים, וברוב המכללות מוכר לצורך מימוש כספי הפיקדון הצבאי.
הנדסאי כימיה - תעודה ואפשרויות תעסוקה
בוגרי תוכנית הלימוד לתואר הנדסאי כימיה יקבלו תעודת גמר לתואר הנדסאי כימיה, תרופות, מזון, או מעבדות תעשייתיות, בהתאם שבחרו. התעודה הינה מטעם מה'ט והמכללה בה למדו. הבוגרים יוכלו להירשם בפנקס ההנדסאים והטכנאים ולהשתלב בתפקידים שונים הכוללים עבודות תכנון, בדיקה של חומרי גלם, פיקוח, תהליכי ייצור ועוד, במגוון תעשיות וארגונים אשר עוסקים בתעשייה הכימית, תרופתית, ותעשיית המזון. בין החברות: תעשיית הברום והאשלג, חברות התרופות, כימיקלים לישראל, מפעלים כימיים, מעבדות מחקר, בתי חולים ועוד.
הנדסאי כימיה - לימודי המשך
הנדסאי כימיה יוכל להתפתח ללימודי תואר ראשון בהנדסה כימית, רוקחות, ביולוגיה וכדומה. מומלץ לבחון אילו פטורים או הקלות ניתן לקבל בלימודים לתואר ראשון.