לימודי תואר ראשון בביוטכנולוגיה ימית - מידע כללי
אם אתם נמנים על חובבי הים, אם תמיד הסתקרנתם מהמגוון העשיר של יצורי המעמקים ומהסביבה התת מימית המופלאה, ואם אתם רוצים לעסוק בחקר עולם ייחודי זה, ולהבין כיצד ניתן לשפר את חיינו כאן על פני האדמה, בעזרת גילויים ומחקרים של מעמקי האוקיינוסים ושלל היצורים הממלאים את מימיהם – לימודי הביוטכנולוגיה הימית נועדו עבורכם. בואו להשתלב בלימודים מרתקים ומאתגרים בתחום חדשני ומבוקש – בואו ללמוד תואר ראשון בביוטכנולוגיה ימית.
לימודי ביוטכנולוגיה ימית לתואר ראשון - למי מיועדים הלימודים?
ללמוד תואר ראשון בביוטכנולוגיה ימית - מהם תנאי הקבלה ללימודים?
תנאי הקבלה ללימודי התואר הראשון בביוטכנולוגיה ימית משתנים בין המכללות ומוסדות הלימוד השונים בתחום, אולם בדרך כלל על המועמדים להיות בעלי נתונים גבוהים על מנת להתקבל ללימודים מרתקים אלו. ברב מוסדות הלימוד נדרשים המועמדים להיות בעלי תעודת בגרות מלאה, הכוללת לפחות 4 יחידות לימוד במתמטיקה, כמו גם בעלי ציון פסיכומטרי תקף (לעיתים ניתן להתקבל על סמך ציוני הבגרות או הפסיכומטרי בלבד, אולם במקרים אלו דרושים ציונים גבוהים למדי – ציון 650 ומעלה בפסיכומטרי, לדוגמא). כמו כן נדרשים המועמדים אשר אין ברשותם ציון פסיכומטרי גבוה בחלק האנגלית – להשלים את מבחן האמי"ר. חלק ממוסדות הלימוד אף מקיימים ראיונות קבלה, על מנת לבדוק את מידת התאמת המועמד ללימודי התחום ולעיסוק בו. אם אינכם עומדים בתנאי הקבלה, אך בכל זאת מעוניינים להירשם ללימודים, תוכלו להצטרף ללימודי
מכינה קדם אקדמית,
לשפר ולהשלים את ציוני הבגרות או להשתלב בלימודים ב
קורס פסיכומטרי – ובכך להעלות את סיכויי הקבלה שלכם.
לימודי ביוטכנולוגיה ימית לתואר ראשון - משך הלימודים ומתכונתם
משך הלימודים לקבלת התואר הראשון בביוטכנולוגיה ימית משתנה בין מוסד לימודים אחד למשנהו ובין מכללה לרעותה, אולם, בדרך כלל, נמשכים לימודי התחום כשלוש שנים, ומתנהלים במתכונת של בין ארבעה לחמישה ימי לימוד שבועיים. חלק ממוסדות הלימוד מאפשרים לסטודנטים ללמוד במתכונת קצת פחות אינטנסיבית, אולם במקרים אלו הלימודים נמשכים כארבע שנים.
ללמוד ביוטכנולוגיה ימית לתואר ראשון - מהם התכנים הנלמדים בתואר?
לימודי התואר הראשון בביוטכנולוגיה ימית כוללים מגוון נרחב של נושאי לימוד עיוניים ותיאורטיים מרתקים, לצד התנסות מעשית בעבודה במעבדות חדשניות, המצוידות במיטב הציוד, ואפשרות להשתלב בקורסים חווייתיים – דוגמת קורס צלילה וקורס משיטי יאכטות – סקיפרים (בחלק ממוסדות הלימוד). נושאי הלימוד המדויקים יכולים להשתנות מעט בין מוסד לימודים אחד למשנהו, אך בדרך כלל כוללים הלימודים את התכנים והנושאים הבאים: ימאות, בוטניקה ימית, המערכת האקולוגית של הים התיכון, כימיה, כימיה אורגנית, מבוא למדעי כדור הארץ, מבוא לאקולוגיה, פיזיקה, מתמטיקה, ביוכימיה, ביולוגיה מולקולרית, אוקיינוגרפיה, זואולוגיה של חסרי חוליות, גנטיקה, מיקרוביולוגיה, ניווט חופי, פיזיולוגיה, יונקים ימיים, התפלת מים, חקלאות מים וים, שימור הסביבה הימית והחופית, חקר קרקעית הים, ביולוגיה ואקולוגיה של שוניות אלמוגים, ועוד מגוון נרחב של נושאי לימוד מרתקים, אשר יכשירו את הבוגרים במיטב הידע, הכלים והמיומנויות בתחום.
לימודי תואר בביוטכנולוגיה ימית – תעודה
בוגרי הלימודים, אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות התואר, יהיו זכאים לתעודת בוגר תואר ראשון B.Sc, מטעם המוסד בו השלימו את לימודיהם.
ללמוד תואר ראשון בביוטכנולוגיה ימית - מה עושים בסיום הלימודים?
בסיום הלימודים יוכלו הבוגרים להשתלב במקומות תעסוקה מרתקים – בתחומי החקלאות הימית וייצור המזון, בתעשיית התרופות ובתעשיית הקוסמטיקה, במעבדות מחקר ופיתוח, בפיתוח אמצעי התפלה ובארגונים לאיכות הסביבה ושמירת הטבע, בחוות גידול דגים ואצות וכיו"ב. כן יוכלו הבוגרים להשתלב ב
לימודים מתקדמים בתחומי הביולוגיה, ה
ביוטכנולוגיה, מדעי הסביבה, ואף לפנות ל
לימודי ווטרינריה או להשתלב ב
לימודי רפואה במסלול הארבע –שנתי.
ללמוד ביוטכנולוגיה ימית למידה לתואר ראשון - סיכום
לסיכום, אם מאז ומתמיד הים הילך עליכם קסמים, אם התברכתם בגישה למקצועות מדעיים וריאליים, ואם אתם מעוניינים להשתלב בתחום לימודים ועיסוק צעיר וחדשני, בו תלמדו לנצל את השפע הקיים באוקיינוסים ובימים לטובת התועלת האנושית – לימודי התואר הראשון בביוטכנולוגיה ימית יכולים להיות בדיוק מה שאתם מחפשים. לימודים מרתקים אלו יכשירו אתכם במיטב הידע, הכלים והמיומנויות בתחום, ויפתחו בפניכם שלל אפיקי תעסוקה מבוקשים. אז בואו ליהנות מלימודים מלאי חיים – בואו ללמוד תואר ראשון בביוטכנולוגיה ימית.