תארו לעצמכם שאתם קמים בכל בוקר בידיעה שהיום תעזרו להציל חיים של מישהו אחר. תהיו שם בשביל לשפר את איכות החיים שלו, תתמכו בו נפשית, תחוו חוויות מרגשות, מרנינות ומספקות ולעיתים תצטרכו גם לחוות איתו רגעים קשים וכואבים, אבל אתם לומדים להיות שם, עם המטופלים, עם המשפחות שלהם, עם הסיפור האישי שלהם. אתם לומדים בעיקר לתת ולהשקיע, להשגיח ולדאוג, לקחת אחריות על חיים של אחרים - ובתמורה אתם מקבלים כמות גדושה של סיפוק רגשי ומנטלי. להיות אח או אחות - זו שליחות עילאית.
לימודי אחות מוסמכת הנם חלק מהלימודים לתואר הראשון בסיעוד. בדרך כלל מסלול הלימודים לאח/ות מוסמכ/ת נמשך בין שנתיים לשלוש ומכין את הסטודנטים לקראת מבחן הרישוי לאח/ות מוסמכ/ת של מנהל הסיעוד במשרד הבריאות, מתוך ידיעה שהוכשרו אחים ואחיות אשר יפעלו במלוא האחריות המקצועית ויעניקו טיפול מסור ויעיל למטופלים, על פי חוקי האתיקה הקיימים. ישנם גם לימודי השלמה לתואר בסיעוד ולימודי הסבה המיועדים למועמדים ששירתו כחובשים בצבא, לאקדמאים ולבעלי תואר ראשון אחר, אשר חשקה נפשם בהסבה ללימודים המרתקים הללו שמכשירים להצלת חיים וכתוצאה מכך לתחושת סיפוק ושליחות מאין כמותה.
תוכנית הלימודים ללימודי אחות מוסמכת כוללת בתוכה לימודי אמצעים וכלים לפיתוח מיומנויות פסיכו-מוטוריות, קידום הבריאות ולימודי הרפואה הסיעודית. הסטודנטים מקבלים רקע על מדעי ההתנהגות, מדעי החברה ומדעי החיים. הם מבצעים סימולציות ומשתתפים בימי סדנאות והרצאות עיוניים וגם עוברים התנסויות מעשיות בבתי החולים ובמרפאות השונות.
הלימודים משתנים ממוסד למוסד ומותאמים לדרישות משרד הבריאות. הלימודים כוללים, בין השאר, לימודי אנטומיה, לימודי פרמקולוגיה (מדע התרופות), לימודי סוציולוגיה ותקשורת, לימודי תזונה, שיטות מחקר, לימודי פתולוגיה וכן לימודי פסיכולוגיה על צורותיה המגוונות כחלק ממתן השירות הסיעודי והעזרה לחולים וההתמודדויות שחוות משפחותיהם. הסטודנטים מתמקצעים בלימודי סיעוד האישה, סיעוד הילד, סיעוד המבוגר (מעל גיל 18) וסיעוד הזקן. הלימודים כוללים גם התמחות (סטאז') בבתי החולים ובמרפאות קהילתיות. הלימודים מתקיימים במהלך השבוע גם במוסדות הלימוד וגם בבתי החולים.
בסיום התואר הראשון בסיעוד מוענקת תעודת B.SN (סיעוד ואח/ות מוסמכ/ת).
המסלול להסבת אקדמאים נמשך כשנתיים ובסיום הלימודים מוענקת תעודת RN (אח/ות מוסמכ/ת).
המסלול להסבת חובשים נמשך כשלוש שנים ובסיום הלימודים מוענקת תעודת B.SN.
לכל מוסד רף קבלה משלו, אך לרוב נדרש ציון פסיכומטרי של 500 לפחות ותעודת 12 שנות לימוד - במקרה של אחות מוסמכת. תעודת בגרות מלאה נדרשת במקרה של תואר ראשון בסיעוד. כדאי לברר עם כל מוסד מה הוא מציע ומה רף הקבלה שהוא מציב ללימודים בו.
האחים והאחיות שהוסמכו והפכו לבוגרי תואר ראשון בסיעוד יכולים לפנות להמון כיוונים מאתגרים ומספקים כמו למשל עבודה בבתי אבות, עבודה רפואית ועבודה סיעודית עם ילדים, עבודה במחלקות השונות בבתי החולים ובמרפאות הפרטיות והקהילתיות, עבודה בפגיות ועוד.
במהלך השנה הרביעית ללימודים תוכלו להשתתף בסטאז' מעשי שיכין אתכם לקראת עבודה כאחים או אחיות באופן ממשי בהמשך הדרך. במסגרת הסטאז' תשתלבו בעבודה בבתי חולים ובמרפאות ברחבי הארץ ותיקחו חלק בעבודה השוטפת והיום יומית שעושים אחים ואחיות. הסטאז' יאפשר לכם לרכוש נסיון מעשי וכן להכיר בעצמכם את שגרת העבודה ואת תחומי העיסוק השונים שבהם תוכלו להתמקצע ואליהם תוכלו לפנות בהמשך, כגון עבודה במרפאות, פגיות, בתי אבות ועוד.