האוסטאופתיה (אוסטאו –של העצמות, פתיה – מחלה) היא שיטת טיפול מתחומי הרפואה המשלימה והטיפול במגע, המזכירה מעט את הפיזיותרפיה. האוסטאופתיה פותחה על ידי רופא אמריקני, אנדרו טיילור סטיל, בשלהי המאה ה-19, אשר ניסח כמה מהעקרונות המלווים את האוסטאופתיה עד היום וביניהם – העיקרון הרואה את האדם כיחידה שלמה, המורכבת מגוף, נפש ורוח, העיקרון כי המבנה והתפקוד (של הגוף ואיבריו) קשורים זה בזה ללא הפרד, והאמונה כי לגוף יש יכולת לרפא את עצמו, וכדי לעורר ולעודד יכולתו זו, נדרש לטפל לא רק באיבר הפגוע, אלא בגוף כולו. כלי הטיפול והאבחון המרכזיים באוסטאופתיה הם ידיו של המטפל, אשר באמצעות מישוש, לחיצות, מתיחות ומניפולציות על איברי הגוף של המטופל, מבקשות להחזיר את הזרימה החופשית והאיזון לאיברים הפגועים, ולשחרר את הגוף ממגבלותיו ומחוסר התנועתיות שלו. הטיפול האוסטואפתי הינו יעיל במיוחד לטיפול בשלל בעיות וכאבים (כאבי גב וצוואר, ליקויי יציבה וכו'), ועל כן רבים מבקשים ליהנות מהטיפול הייחודי, והדרישה למטפלים מיומנים באוסטאופתיה גדלה בהתמדה. בואו לקרוא מידע נוסף על לימודי האוסטאופתיה.
ללמוד אוסטיאופתיה - מהם נושאי הלימוד בקורס?
לימודי האוסטאופתיה כוללים מגוון עשיר במיוחד של נושאי לימוד עיוניים ותיאורטיים מרתקים, לצד דגש על התנסות מעשית, הכוללת הן תרגולים כיתתיים של טכניקות הטיפול הנלמדות, הן התנסות קלינית (סטאז' בבתי חולים, מרפאות ומרכזי טיפול (בחלק ממוסדות הלימוד), כל שהכשרת הבוגרים – מהבחינה העיונית והפרקטית כאחד, היא מלאה ושלמה, והם אף זוכים לצבור ניסיון מעשי בטיפול כבר במהלך לימודיהם. נושאי הלימוד המדויקים אמנם משתנים מעט בין המכללות ומוסדות הלימוד השונים בתחום, אך בדרך כלל כוללים הלימודים את הנושאים והתכנים הבאים: אנטומיה, פיזיולוגיה, פתולוגיה, אורתופדיה, נוירולוגיה, נוירואנטומיה, ביומכניקה, רדיולוגיה, אבחנה מבדלת, עיסוי אוסטאופתי, יציבה נכונה, אוסטאופתיה סטרוקטורלית – העוסקת בתיקון בעיות ופגיעות מבניות ובהחזרת האיזון, אוסטאופתיה קראניאלית – העוסקת בשחרור מתחים של רקמות המוח, בהחזרת תנועתיות עצמות הגולגולת ובאיזון מצב הבריאות הכללי, אוסטאופתיה ויסראלית – העוסקת בהחזרת התנועתיות לאיברים פנימיים, ועוד שלל נושאי לימוד, כמו גם הקניית כלים מעשיים וטכניקות טיפול, כך שהכשרת הבוגרים הינה לעילא ועילא.
לימודי אוסטיאופתיה – תעודה
בוגרי הלימודים, אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישותיהם, יהיו זכאים לקבל את התעודה היוקרתית של מטפל מוסמך באוסטאופתיה – D.O – Doctor of Osteopathic Medicine, מטעם המוסד בו השלימו את לימודיהם. תעודה מבוקשת זו מוכרת על ידי ההסתדרות הרפואית, ועל ידי הארגונים המקצועיים הרלוונטיים (האיגוד הישראלי של מטפלי האוסטאופתיה וכד'). חשוב לברר האם מוסד הלימודים בו בחרתם מעניק תעודה מוכרת, שכן ללא התואר לא ניתן לעסוק באופן מוכר ומוסמך באוסטאופתיה.
ללמוד אוסטאופתיה - מה עושים בסיום הלימודים?
בוגרי לימודי האוסטאופתיה יכולים ליהנות מעבודה מאתגרת ומלאת סיפוק, המסייעת למטופלים רבים, ולהשתלב בעבודה טיפולית במרפאות בבתי חולים, בקופות החולים, בקליניקות ובמרכזי טיפול ציבוריים ופרטיים, ואף לצאת לדרך עצמאית ולהתחיל לקבל מטופלים באופן פרטי. כן יכולים הבוגרים להמשיך ולהתפתח מקצועית ולרכוש כלי טיפול נוספים באמצעות לימודים לתואר ראשון בפיזיותרפיה או לימודי תעודה בתחומי הרפואה המשלימה.
קורס אוסטאופתיה - סיכום
לסיכום, אם אתם מעוניינים לפתח קריירה טיפולית רווחית ומלאת סיפוק בתחום ייחודי ומרתק, היעיל לטיפול במגוון בעיות וכאבים – ייתכן כי לימודי האוסטאופתיה הם בדיוק מה שאתם מחפשים. לימודים מרתקים אלו ידאגו להכשירכם במיטב הידע, המיומנויות והכלים הדרושים לאוסטאופת המקצועי והאיכותי, כך שמיד בסיומם תוכלו להתחיל לעבוד בתחום, ולסייע לרבים להתמודד עם מצוקות וכאבים. אז בואו ליהנות מלימודים שמעלימים כאב – בואו ללמוד בקורס אוסטאופתיה.