המרכז להכשרת מורים לרכיבה טיפולית במכללה האקדמית במכון וינגייט מכשיר כבר למעלה מעשור מדריכים איכותיים לרכיבה טיפולית, בדגש על שיקום ותנועה.
לימודי רכיבה טיפולית במרכז להכשרת מורים במכללה האקדמית במכון וינגייט משלבים בין מדעי הרפואה, התנועה, השיקום והחינוך, יחד עם כלים טיפוליים ברכיבה טיפולית, לשם הכשרת מורים איכותיים בעלי כלים ומיומנויות לטיפול בבעיות מוטוריות, התנהגותיות וגופניות. צוות המרצים בקורס לימודי רכיבה טיפולית נמנה עם אנשי מקצוע מהשורה הראשונה, ובהם מנהלי מגמות שיקום נכים, הגיל הרך, ניתוח התנהגות, שיקום לב ריאה וטיפוח היציבה במכללה האקדמית וינגייט.
המטרה העיקרית של קורס לימודי רכיבה טיפולית במרכז להכשרת מורים במכללה האקדמית בוינגייט היא הקניית כלים פרקטיים לעבודה עם אוכלוסיות שונות. תנאי קבלה לקורס כוללים ראיון אישי, ועל אף שרקע אקדמי או חינוכי אינו תנאי חובה, הוא מהווה יתרון משמעותי. תוכנית לימודי רכיבה טיפולית במרכז להכשרת מורים במכללה האקדמית בוינגייט אורכת שנתיים, ובהיקף של 450 שעות אקדמיות המשלבות בין לימודים תיאורטיים והתנסות מעשית.
תוכנית לימודי רכיבה טיפולית הינה עשירה ומרתקת, וכוללת מגוון רחב של נושאים. תורת האימון, אנטומיה, אבחון וטיפול תנועתי בליקויי יציבה דרך הרכיבה, פגיעות אורטופדיות, טיפול מוטורי, ביומכאניקה ברכיבה טיפולית, עבודת קרקע וכמובן התנסות מעשית מודרכת היא רק חלק מלימודי רכיבה טיפולית במכללה האקדמית בוינגייט. לאחר סיום הקורס בהצלחה, המשתתפים זכאים לתעודת מורה לרכיבה טיפולית, מטעם המכללה לחינוך גופני ולספורט בוינגייט. חשוב לציין כי על פי הוראת משרד החינוך כל מורה לרכיבה טיפולית חייב להיות בעל תעודת מדריך רכיבה, ויש לסיים עד סוף לימודי שנה א' את הסמכת מדריך הרכיבה.