המכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין מובילה את תחום ההוראה לחינוך בישראל כבר כמעט מאה שנה, מאז הקמתה בשנת 1913 במרכז ירושלים. המכללה דוגלת בחינוך הומניסטי, מקצוענות בהוראה, מעורבות חברתית, וקיימות סביבתית, וכל זאת תוך שילוב בין גישות חדשניות, וערכי חינוך מסורתיים.
מסלולי לימוד במכללת דוד ילין:
מסלולי לימוד - תואר ראשון B.Ed ותעודת הוראה:
הגיל הרך (גן)
גננות חינוך מיוחד (גן)
בית הספר היסודי (כיתות א'-ו)
בית הספר העל-יסודי (לכיתות ז'-י')
חינוך מיוחד (לכיתות א'-יב')
חינוך מיוחד בחברה הערבית
הכשרת מורים לילדים בעלי מוגבליות חמורות (מלמ'ח)
מסלול ייחודי להכשרת מצויינים להוראה ולפיתוח מנהיגות חינוכית
הכשרת מורים ברוח הגישה האנתרופוסופית (תוכנית וולודורף)
תואר שני M.Ed בהוראה ולמידה
הכשרת אקדמאים להוראה:
המכון לחינוך וסיוע באמצעות אמנויות
מכון חפ"ן - חינוך פתוח ניסויי
המכון לחינוך ריפויי ע"ש רחל שזר - תוכנית להכשרת אקדמאים להוראה בחינוך המיוחד
מכינה קדם אקדמית
בית הספר ללימודי המשך
המכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין דוגלת בעקרונות מגילת העצמאות של מדינת ישראל, ערכיה כמדינה יהודית ודמוקרטית, כבוד למורשת ישראל ולתרבותו ולהשקפותיו של הזולת, שמירה על החוק ועל זכויות האדם, חתירה לשלום ולסובלנות בין אדם לאדם ובין עם לעם, וחינוך לאהבת החברה ושמירה על הסביבה.
מסלולי הלימוד במכללה הם רבים ומגוונים, וכוללים מכינה קדם אקדמאית, קורסים המיועדים לקהל הרחב, השתלמויות המזכות את המורכים בגמולי השתלמות, וכמובן לימודי תואר ראשון ושני לחינוך והוראה המפוקחים על ידי המועצה להשלכה גבוהה. כל מסלולי הלימוד משלבים בין לימודים תיאורטיים להתנסות מעשית, תוך ניסיון מתמיד להפוך את ההוראה למקצוע מרתק ובעל ייעוד.
לימודי תואר ראשון בשילוב עם תעודת הוראה במכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין אפשריים במגוון מסלולים. ניתן לבחור בין לימודי הגיל הרך, בית הספר היסודי, בית הספר העל יסודי, חינוך מיוחד, חינוך מיוחד בחברה הערבית, הכשרת מורים לילדים בעלי מוגבלויות חמורות, והכשרת מורים ברוח הגישה האנתרופוסופית. כל מסלול כולל התמחות נוספת לבחירת הסטודנט: פיסיקה, תקשורת, לשון עברית, מתמטיקה, מקרא, ביולוגיה וכימיה, תיאטרון, ודרמה.
תוכניות לימודי תואר שני הינן ייחודיות למכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין, ומאפשרות למורה ולאיש החינוך להעמיק את הכשרתו המקצועית ולקבל כלים תיאורטיים מעשיים שיסייעו בעבודה היום יומית. מטרת תוכנית זו היא להרחיב את הידע האקדמי והמקצועי בתחומים רלוונטיים לעבודה, תוך הצעת נקודות מפגש בין הספרות המקצועית העדכנית בתחום לבין הנעשה בתחום החינוכי בפועל.
לימודי תואר שני במידענות וספרנות במערכות חינוך מיועדת לאנשים בתחום החינוך, המעוניינים להרחיב את השכלתם ולפתוח אפיקי עיסוק חדשים. התוכנית מכשירה את הסטודנט להתמודדות עם מורכבות תפקיד המידען, תוך יכולת לנצל את הכלים התיאורטיים שנרכשו במהלך הלימודים, לשם פתרון בעיות מעשיות בעבודה.