ביוטכנולוגיה הינו תחום מחקר דינאמי ומתפתח במהירות, המשלב בין ביולוגיה וטכנולוגיות הנדסיות מתקדמות. לימודי ביוטכנולוגיה לתואר ראשון מקיפים קשת רחבה של נושאים, ופותחים אפשרויות תעסוקה רבות ומגוונות. ביוטכנולוגיה הינו תחום לימודי ומחקרי חדש יחסית. התפתחותן של טכנולוגיות חדישות מאפשרות כיום לחקור ולפתח תחומים מרתקים, ולשלב ביולוגיה וטכנולוגיה בדרכים שלא היו אפשריות בעבר. לימודי תואר ראשון בביוטכנולוגיה מקנים ידע רב תחומי, תוך התמקדות בתחמים מרתקים דוגמת לימודי מדעי הטבע, לימודי מדעי הסביבה, לימודי רוקחות, לימודי מדעי החיים, לימודי הנדסה ולימודי רפואה. לימודי ביוטכנולוגיה מכשירים את בוגר לימודי התואר הראשון לנצל את הידע הביולוגי בתחום התרופות, המזון, החקלאות, ההנדסה ועוד, והתחום מתפתח במהירות לעבר כיוונים טכנולוגיים חדשים. כיוון חשוב ומתפתח במהירות בלימודי ביוטכנולוגיה לתואר ראשון הוא פיתוח של מוצרים טבעיים ושיטות ייצור ידידותיות יותר לסביבה. תחום מחקר נוסף הזוכה לביקוש רב הוא יצירת חומרים חדשניים ומתוחכמים, בעלי יכולות מתקדמות.
לימודי תואר ראשון בביוטכנולוגיה - תנאי הקבלה
תנאי קבלה של לימודי תואר ראשון בביוטכנולוגיה כוללים בדרך כלל ציון בגרות ופסיכומטרי, אך תנאי קבלה ספציפיים משתנים בין מוסדות הלימוד ואף בין השנים. במידה ולא עומדים בחלק מתנאי הקבלה או בכולם, ניתן לשפר את הציונים באמצעות קורס הכנה לפסיכומטרי, קורס השלמת בגרויות או מכינה קדם טכנולוגית, ולהגדיל את הסיכוי להתקבל אל לימודי ביוטכנולוגיה לתואר ראשון.
ללמוד תואר ראשון בביוטכנולוגיה - משך הלימודים
לימודי תואר ראשון בביוטכנולוגיה אורכים שלוש שנים, ומזכים בתעודת תואר B.Sc בביוטכנולוגיה.
לימודי ביוטכנולוגיה לתואר ראשון - מסלולי לימוד קרובים
חשוב לציין כי לימודי הנדסת ביוטכנולוגיה אורכים ארבע שנים, ומזכים בתעודת תואר B.Sc מוסמך למדעים בהנדסת ביוטכנולוגיה. מסלול לימודים נוסף הוא לימודי הנדסאי ביוטכנולוגיה, אשר אורכים שנתיים ומזכים בתעודת הנדסאי. לימודי הנדסאי מתמקדים בפן המעשי של המקצוע, ואילו לימודי תואר ראשון בביוטכנולוגיה או לימודי תואר ראשון בהנדסת ביוטכנולוגיה מקנים בנוסף לכך גם היכרות מעמיקה עם הבסיס התיאורטי אשר עליו נסמך תחום מדע זה. חשוב לציין כי מוסדות אקדמיים מסוימים מציעים לימודי ביוטכנולוגיה במסלול לימודי ערב, ומאפשרים גם לאנשים עובדים לרכוש השכלה אקדמית.
ללמוד ביוטכנולוגיה לתואר ראשון - תכנית הלימודים
לימודי ביוטכנולוגיה לתואר ראשון מתמקדים במקצועות החיים בשנה הראשונה, כאשר לימודי ביולוגיה מתקדמת מהווים יותר ממחצית שעות ההוראה. מבואות נוספים של לימודי תואר ראשון בביוטכנולוגיה כוללים מתמטיקה, לימודי כימיה, פיזיקה, גנטיקה, פיזיולוגיה ומיקרוביולוגיה. השנה הראשונה של לימודי תואר ראשון בביוטכנולוגיה נחשבת לקשה במיוחד, ודורשת יכולות ריאליות גבוהות.
מי שצלח את לימודי המדעים של שנה א', יכול לבחור בין כמה תחומי התמחות במהלך לימודי תואר ראשון בביוטכנולוגיה. ביוטכנולוגיה רפואית חוקרת כיצד ניתן ליישם את הפיתוחים האחרונים בתחום הביוטכנולוגיה וההנדסה, וכיצד לפתח ציוד רפואי מתקדם. ביוטכנולוגיה של הנדסת מזון בוחנת את ההנדסה והטכנולוגיה של המזון, בתחומי האריזה, הבקרה, ותכנון של פסי ייצור. ביוטכנולוגיה תהליכית בוחנת מולקולות ביולוגיות ותאים, בודקת כיצד ניתן ליישם את תכונותיהם במחקר ובתעשייה. לימודי ביוטכנולוגיה סביבתית לתואר ראשון, לעומת זאת, שוקדת על פיתוח כלים מדעיים חדשניים ומתוחכמים לטיפול וניהול בבעיות סביבה.
לימודי ביוטכנולוגיה - תואר ראשון - תחילתה של קריירה מרתקת
כיום ישנו ביקוש רב לאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים בתחום הביוטכנולוגיה, ולימודי תואר ראשון בביוטכנולוגיה מאפשרים להשתלב במקומות עבודה רבים. תעשיות שונות כמו מזון, תרופות, היי טק, ענף החקלאות, וחברות ביו טכנולוגיות שונות כמו טבע וכ.צ.ט, כולן זקוקות לכוח אדם מיומן ומקצועי. עם זאת, לימודי תואר ראשון הם רק ההתחלה, וכדי להשתלב במכוני מחקר שונים ולעסוק בפיתוח של מוצרים ושיטות חדשניות, יש צורך בלימודי תואר שני בביוטכנולוגיה.