עיצוב משולב הינו תחום לימודים חדשני ומרתק, אשר מקנה לבוגריו כלים מקצועיים מתקדמים בתחום תהליכי פיתוח בעיצוב. לימודי עיצוב משולב לתואר שני מקנים מקצוע מבוקש, ופותחים אפשרויות תעסוקה מגוונות.
לימודי תואר שני בעיצוב משולב - מידע כללי
עיצוב משולב התפתח כתחום לימודים בשנים האחרונות, עקב הביקוש הרב לאנשי מקצוע איכותיים ומקצועיים בתחום העיצוב. עיצוב ככלל מיועד לשם חקר בעיות ואתגרים בחיים, ומציאת דרכים פרקטיות להתמודדות איתם. לימודי עיצוב משולב לתואר שני מעניקים מיומנויות מעשיות לשם טיפול בסביבה הפיזית, מציאת אמצעים ויזואליים לשם העברת מסרים וערכים שונים, וכן שיפור הכלים העומדים לרשות האדם. עולם העיצוב עובר מהפכה ושינויים רבים בעת המודרנית, ועל כן חשוב מתמיד ללמוד ולהתעדכן בפיתוחים האחרונים.
לימודי עיצוב משולב לתואר שני פותחו מתוך גישה מערכתית, אשר משלבת את תחומי העיצוב השונים, ומסייעת לפיתוח ראייה מערכתית אשר כוללת גם קישורים למעגלים חיצוניים לתחום העיצוב. במהלך לימודי תואר שני בעיצוב משולב הסטודנטים נחשפים לקשת מגוונת ועשירה של תחומי ידע, על מנת להעשיר את הידע ולפתוח אפיקי מחשבה חדשים. חשוב לציין כי גם הפרויקטים המעשיים במהלך הלימודים משלבים בין תחומי עיצוב שונים, ומסייעים לפתח חשיבה ביקורתית.
ללמוד לתואר שני בעיצוב משולב - משך הלימודים
משך הלימודים של תואר שני בעיצוב משולב הוא שנתיים בדרך כלל, אולם במידה והסטודנטים אינם בעלי תואר ראשון במסגרת לימודי עיצוב יש צורך בלימודי השלמה רבים, אשר מאריכים את משך הלימודים.
לימודי עיצוב משולב לתואר שני - תנאי הקבלה
תנאי הקבלה של לימודי עיצוב משולב לתואר שני כוללים תואר ראשון בממוצע של 85 ומעלה בקורסי פרויקטים או קורסים עיוניים, קורות חיים, וכן תיק עבודות. בוגרים של לימודי תואר ראשון מתחומי העיצוב, אך לא מתחומי לימודי עיצוב פנים, לימודי עיצוב תעשייתי או לימודי עיצוב תקשורת חזותית נדרשים להשלמות, אולם לכל מועמד נקבעות ההשלמות הספציפיות לו בהתאם לרקע האקדמי והמקצועי.
ללמוד עיצוב משולב לתואר שני - נושאי הלימוד
תוכנית לימודי תואר שני בעיצוב משולב עשירה ומרתקת, ומשלבת בין ידע אקדמי מגוון והתנסות מעשית נרחבת. לימודי אקולוגיה עירונית, חקר העתיד וחיזוי טכנולוגי, סוגיות מתקדמות חזותית בעיצוב המרחב, סוגיות מתקדמות באמנות, אנתרופולוגיה של סגנונות חיים, ניהול פרויקטים, תקשורת שכנועית, תיאוריות בעיצוב ועיצוב ומגדר הם רק חלק מהקורסים התיאורטיים. בנוסף לכך, כל סטודנט משתתף בשיעורי סטודיו מאתגרים דוגמת חקירה ההוויה הוירטואלית, חומרים מתקדמים בעיצוב, ועוד.