תקשורת חזותית מעבירה מסרים שונים בצורה ויזואלית, ובדרך זו חברות וארגונים יכולים לפרסם את עצמם ללקוח. לימודי הנדסאי תקשורת חזותית עוסקים בדרך בה ניתן לשפר העברת מסרים אלה, מבחינת עיצובית וטכנולוגית גם יחד.
לימודי הנדסאי תקשורת חזותית - מידע כללי
עם התפתחות האמצעים הטכנולוגיים והשיפור הרב בתוכנות עיצוב, הנדסאי תקשורת חזותית כיום יכול לעבוד גם עם כישרון ציור מועט יחסית. העברת מסר אפקטיבית כרוכה כיום בשימוש רב במחשבים ותוכנות ציור שונות, ולכן מי שהינו בעל מוח יצירתי, סבלנות וגישה למחשב, יכול להשתלב בלימודי הנדסאי תקשורת חזותית גם ללא יכולות אמנותיות גבוהות. לימודי הנדסאי תקשורת חזותית מכשירים מעצבים גראפיים איכותיים ובעלי ניסיון, אשר משמשים כזרוע הביצועית של אנשי השיווק והמכירה, ומתווכים בין החברה ללקוח, בצורה שתיטיב ביותר עם שני הצדדים.
לימודי הנדסאי תקשורת חזותית מבוקשים מאוד כיום, ומעצבים גראפיים ושאר העוסקים בתחום התקשורת החזותית מרכיבים את רוב קהל הסטודנטים. עם זאת, כל מי שמבקש לקנות ידע בטכנולוגיות המתקדמות בנושאי דפוס, עיצוב, תוכנות גראפיות ותקשורת ימצא גם הוא עניין בלימודים אלה. תחומי הלימוד של הנדסאי תקשורת חזותית הינם מגוונים, וכוללים שיווק ופרסום באמצעי מדיה שונים, כלכלה וניהול, אמנות ועיצוב, ומאפשרים להשתלב במגוון רחב של מקומות תעסוקה.
לימודי הנדסאי תקשורת חזותית אפשריים כיום במגוון של מכללות ותחומי התמחות, ומומלץ לבדוק את מסלולי הלימוד במכללה הספציפית לפני ההרשמה. לימודי הנדסאי אורכים שנתיים בלבד, לעומת ארבע שנים של תואר ראשון בהנדסה, וגם תנאי הקבלה קלים יותר. רוב המכללות דורשות תעודת בגרות מלאה כתנאי קבלה ללימודי הנדסאי תקשורת חזותית, ולימודי מכינה טכנולוגית או קדם הנדסאית מיועדים לאלה שאין להם תעודת בגרות מלאה ורוצים להשלים את המקצועות החסרים להם. מכללות רבות מאפשרות לימודים על חשבון הפיקדון הצבאי, אולם יש לוודא זאת טרם ההרשמה.
קורס הנדסאי תקשורת חזותית - תכנית הלימודים
תוכנית הלימודים של הנדסאי תקשורת חזותית הינה מגוונת מאוד, וכוללת נושאים ממגוון תחומי ידע. לימודי תוכנות גראפיות שונות כמו פוטושופ או פריהנד תופשות חלק ניכר מתוכנית הלימודים, יחד עם לימודי אמנות ועיצבו. בנוסף, נלמדים נושאים כמו שיווק, פרסום, שרטוט טכני, עיצוב בתלת מימד, הפעלות מערכות קדם דפוס, תורת הצבע, ועוד. בשנת הלימודים האחרונה על כל סטודנט להגיש פרויקט גמר, אשר מהווה את כרטיס הכניסה המקצועי לתחום.
לימודים לתואר הנדסאי תקשורת חזותית - אפשרויות התעסוקה
מי שסיים בהצלחה את לימודי הנדסאי תקשורת חזותית זכאי לדיפלומת הנדסי מטעם המכללה בה למד, מה"ט, ומשרד החינוך. דיפלומה זו מאפשרת השתלבות במגוון תפקידים ואפשרויות עבודה, ובהם מערכות עיתון, משרדי פרסום, אתרי אינטרנט, בתי דפוס, הפקות בטלוויזיה, ועוד. אפשרות נוספת היא פתיחת משרד פרטי ועבודה כעצמאי, לבד או בסינרגיה עם הנדסאי תקשורת חזותית נוספים.
לימודי הכשרת הנדסאי תקשורת חזותית - המשך הלימודים
לימודי הנדסאי תקשורת חזותית הם רק ההתחלה, ומומלץ למי שרוצה להתפתח בתחום להמשיך ללימודים מתקדמים. ניתן לקחת קורסים והשתלמויות קצרים בנושאים שונים, או ללמוד לתואר ראשון בתחומים שונים במסלול הייחודי להשלמת תואר ראשון להנדסאים.