אם בעבר לימודי הנדסה וטכנולוגיה היו שמורים לאוניברסיטאות בלבד, הרי שבשנים האחרונות קמו בישראל מספר רב של מכללות להנדסאים. לימודי הנדסאי או טכנאי אפשריים כיום במגוון רחב של תחומי לימוד, ותנאי הקבלה למכללות להנדסאים ירדו בהתאמה לגידול בהיצע.
הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים
הנדסאי נוף אדריכלות נוף
הנדסאי תעשייה וניהול
הנדסאי אלקטרוניקה
הנדסאי אלקטרוניקה בהתמחות מחשבים
הנדסאי אלקטרוניקה בהתמחות מחשבים ותוכנה
הנדסאי מחשבים בהתמחות תקשורת ותוכנה
הנדסאי ביוטכנולוגיה
הנדסאי בניין והנדסה אזרחית
הנדסאי חשמל
הנדסאי כימיה מזון ותרופות
הנדסאי מכונות
הנדסאי מכשור ובקרה
הנדסאי מכשור רפואי
הנדסאי קירור ומיזוג אוויר
הנדסאי רכב ומכונאי רכב
הנדסאי אנימציה והדמיה
הנדסאי תקשורת אינטראקטיבית
הנדסאי תקשורת חזותית
חשמלאי מוסמך
חשמלאי מעשי
חשמלאי מתח גבוה
חשמלאי ראשי
טכנאי אלקטרוניקה
טכנאי חשמל
טכנאי כימיה
טכנאי מחשבים בהתמחות תקשורת ותוכנה
טכנאי מכונות
טכנאי מכשור ובקרה
טכנאי קירור ומיזוג אוויר
טכנאי תעשייה וניהול
קורס טכנאי שירות
מכינה טכנולוגית וקדם הנדסית
פרויקט לוחמים בדווים
פרויקט רקיע
פרויקט תוחלת
מכללות ללימודי הנדסאים - מידע כללי
לימודים במכללות להנדסאים מאפשרים קבלת תעודה מבוקשת, המסמיכה את ההנדסאי לתפקידים דומים לזה של המהנדס. ברוב המקרים לימודי הנדסאי אורכים שנתיים, לעומת ארבע שנים של לימודי תואר ראשון בהנדסה, תנאי הקבלה קלים יותר, והלימודים עצמם שמים דגש על עבודה מעשית, לעומת הקניית ידע תיאורטי באוניברסיטאות. עקב כך, מכללות להנדסאים הפכו לאפשרות מועדפת למי שמחפש עבודה מאתגרת ומעניינת בתחומי ההנדסה, ומעוניין להשתלב בשוק העבודה תוך זמן קצר יחסית.
מכללות להנדסאים מתחלקות לשלוש קבוצות עיקריות, בהתאם לתחומי הלימוד המוצעים בהן. מכללות להנדסה מציעות לימודים אקדמאים בתחום ההנדסה, אם זה לתואר ראשון או לימודי הנדסאים או טכנאים. לעומתן, מכללות רב תחומיות מציעות מגוון רחב של מקצועות אקדמאיים ומגוון תארים, דוגמת לימודי תואר ראשון, שני, ולימודי דיפלומת הנדסאי. לימודי הנדסאי מתקיימים בדרך כלל בבתי ספר להנדסאים, אשר פועלים כחלק נפרד מן המכללה אך בשיתוף פעולה איתה.
סוג נוסף הוא מכללות טכנולוגיות, אשר מתמקדות בלימודי הנדסאים וטכנאים. מכללות הנדסאים הינן בדרך כלל לא אקדמאיות, כלומר אינן מאפשרות לימודי תואר ראשון ושני, אלא רק לימודי הנדסאי או טכנאי. מכללות הנדסאים בדרך כלל מציעות לא רק לימודי הנדסאים וטכנאים, אלא גם הכשרות מקצועיות, לימודי תעודה, לימודי העשרה, קורסים והסמכות שונות.מכללות אלה מציעות רמה אקדמאית גבוהה, והן בשיתוף פעולה ותחת פיקוח של מה"ט, המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע. מה"ט הינו חלק ממשרד התעשייה, המסחר והתעסוקה, והוא אחראי על הכשרת טכנאים ומהנדסים, כחלק מהאגף להכשרה ופיתוח כוח אדם. הדיפלומות שמה"ט מעניק מהוות חותמת איכות למכללה ולבוגריה, ומאפשרות השתלבות במגוון עבודות במשק העבודה הישראלי.
מכללות להנדסאים וטכנאים - מגוון מסלולי לימוד מרתקים
מכללות הנדסאים מציעות מספר רב של מסלולי לימוד, וביניהם ניתן למצוא לימודי תקשורת אינטראקטיבית, הנדסת אלקטרוניקה, הנדסת מכשור ובקרה, הנדסת חשמל, הנדסת ביוטכנולוגיה, אדריכלות נוף, הנדסאי אנימציה, הנדסת תוכנה, הנדסת פלסטיקה, מדידות, אדריכלות ועיצוב פנים, הנדסת סביבה, הנדסת חקלאות, הנדסה אזרחית, הנדסת בניין, הנדסת תעשיה וניהול, והנדסה כימית.
מכללות להכשרת הנדסאים - הדרך שלכם להצלחה
לימודים במסגרת מכללות הנדסאים מקנות דיפלומה מטעם מה"ט, אשר מאפשרת לא רק השתלבות בשוק העבודה, אלא גם להמשיך ללימודי תארים מתקדמים. כל הנדסאי או טכנאי יכול ללמוד תואר ראשון בתחום בו הוא למד, ולימודי התעודה ייזקפו לזכותו וייקצרו את משך הזמן הדרוש ללימודים המתקדמים. אפשרות נוספת היא לימודי תחום אחר, וגם במקרה זה נקודות הזכות שנצברו במהלך לימודי ההנדסאי או טכנאי ייזקפו לזכות הסטודנט.