בנקאות ושוק ההון מהווים את אחד מעמודי התווך של הכלכלה המודרנית. בשל התהליכים הכלכליים המורכבים בעולם, ובראשם הגלובליזציה, עולם הבנקאות משתנה ללא הרף. לימודי תואר ראשון בבנקאות ושוק ההון מקנים חשיפה ייחודית אל הגורמים המניעים את הכלכלה הישראלית והעולמית, ומאפשרים להשתלב במגוון רחב של מקומות תעסוקה.
לימודי תואר ראשון בבנקאות ושוק ההון - מידע כללי
בנקאות הינה למעשה הבסיס המאפשר לכלכלה העולמית להתקיים, במיוחד בעידן של סחר בין לאומי. בכל יום מועברות סחורות בין המדינות השונות בעולם, ושוק ההון מתעדכן ללא הרף בהתאם למצבה העולמי של הכלכלה. לימודי תואר ראשון בבנקאות ושוק ההון מעניקים היכרות נרחבת עם מערכת הבנקאות, ובכלל זה האמצעים המשמשים להבטחת המעבר הרציף והתקין של סחורות או שירותים ברחבי העולם.
העידן המודרני חולל תמורות רבות בתחומים רבים, ובכלל זה בעולם הכלכלה. מכשירים פיננסיים חדשים דוגמת אינטרנט ובנקאות בטלפון מעלים את הנגישות והמודעות לשירותי הבנקאות השונים, ומסייעים להגדלת מגוון השירותים הפיננסיים שהבנקים יכולים להציע. שילוב זה יוצר ביקוש רב לאנשי מקצוע איכותיים ומקצועיים, בוגרי לימודי תואר ראשון בשוק ההון ובנקאות, בעלי הכשרה עדכנית ומקיפה.
משך לימודי תואר ראשון בבנקאות ושוק ההון, בדומה ללימודי תואר ראשון בתחומים אחרים, הינו שלוש שנים. במקביל ללימודי תואר ראשון בבנקאות ושוק ההון, ניתן לשלב לימודי תעודה במגוון תחומים המקנים ידע מעשי ומרחיבים את אפשרויות התעסוקה- לימודי ייעוץ וניהול תיקי השקעות, לימודי ביטוח וייעוץ פנסיוני ומגוון קורסים אחרים בשוק ההון.
ללמוד בנקאות ושוק ההון לתואר ראשון - מה כדאי לבדוק לפני שנרשמים?
ישנם מוסדות אקדמיים רבים המציעים לימודי תואר ראשון בבנקאות ושוק ההון, ומומלץ לבחון בקפידה את רמת סגל המרצים ואיכות ההוראה טרם ההרשמה. גורמים נוספים שכדאי לבדוק הם תנאי קבלה ללימודים, תדירות המפגשים הלימודיים והשעות, מיקום גיאוגרפי ונגישות של מוסד הלימודים, מספר התלמידים בכיתות, גובה שכר הלימוד ומלגות המוצעות לסטודנטים של לימודי תואר ראשון בבנקאות ושוק ההון, ומידת הסיוע בהשתלבות בשוק התעסוקה שמוצע לבוגרים לאחר סיום הלימודים.
לימודי בנקאות ושוק ההון לתואר ראשון - נושאי הלימוד
לימודי בנקאות ושוק ההון מגוונים מאוד, וכוללים תחומים מרתקים כמו ביטוח, לימודי כלכלה, מנהל עסקים, משפטים ועוד. בשנה הראשונה, כמו תמיד, לימודי התואר הראשון מתמקדים במקצועות הבסיס. הכרת דוחות כספיים, יסודות המימון, מבוא לכלכלה מיקרו ומקרו, מתמטיקה, סטטיסטיקה, תורת המחירים, מבוא לכלכלת ישראל, ולימודי יסודות המשפט, הם רק חלק מהתחומים הנלמדים במסגרת המבואות של לימודי בנקאות ושוק ההון.
לאחר סיום לימודי המבואות של תואר ראשון בבנקאות ושוק ההון, הלימודים מתמקדים בבנקאות וכוללים, בין השאר, את תחום ניהול תיקי השקעות, מסחר בין לאומי, ייעוץ פיננסי, ביטוח, דיני בנקאות, מדיניות מוניטארית, תורת הפירמה, שיווק בנקאי, ניהול סיכונים ומכשירים פיננסיים, ושוקי מטבע חוץ. תוכנית לימודי תואר ראשון בבנקאות ושוק ההון מתעדכנת בצורה סדירה, כדי לעקוב אחר החידושים הטכנולוגיים ולהתאים אותה לצרכי המשק.
ללמוד תואר ראשון בבנקאות ושוק ההון - אפשרויות התעסוקה וההתפתחות המקצועית
לימודי תואר ראשון מאפשרים לעסוק בבנקאות, במסחר בשוק ההון או בייעוץ כלכלי, ופותחים את הדלת למגוון רחב של אפשרויות תעסוקה. לימודי בנקאות ושוק ההון מהווים בסיס הכרחי, ומאפשרים השתלבות מקצועית ברמות הניהול הנמוכות במערכת הבנקאית, חברות האשראי, ועסקים שונים בשוק ההון. חלק מהבנקים מאתרים סטודנטים מצטיינים בזמן לימודי התואר, ומציעים להם מלגות ואפשרות להתנסות בעבודה בבנק, ובכך מקלים על קליטתם כעובדים מהשורה לאחר סיום הלימודים.
לימודי בנקאות ושוק ההון לתואר ראשון אינם סוף הדרך האקדמית, כמובן. על מנת להתפתח מבחינה מקצועית מומלץ להמשיך במסגרת תואר ראשון לימודי כלכלה, לימודי ביטוח או לימודי חשבונאות וראיית חשבון לתואר ראשון. אפשרות נוספת העומדת בפני אלה המעוניינים להעמיק את השכלתם האקדמית היא תואר שני במינהל עסקים, תואר שני בניהול משאבי אנוש, תואר שני במשפטים וכיו"ב.