לימודי תואר ראשון בחשבונאות וראיית חשבון מעניקים הבנה מעמיקה של שיטת המיסוי בארץ, ומאפשרים להשתלב במגוון מקומות תעסוקה.
לימודי תואר ראשון בראיית חשבון - מידע כללי
חשבונאות הינו תחום לימודים אשר זוכה לביקוש רב בשנים האחרונות, למרות הקושי היחסי של מסלול לימודים זה. לימודי חשבונאות עוסקים בניהול חשבונות בצורה מתוחכמת, על מנת לרשום ולנתח את האירועים הכספיים במערכת כלכלית מסוימת. המטרה המרכזית של לימודי ראיית חשבון וחשבונאות היא הקניית הכלים המקצועיים הנחוצים לשם הצגת תמצית הנתונים בדרך ברורה ומובנת בפני קהלים שונים, ממנהלים ובעלי מניות, דרך שלטונות המס, ועד הציבור הרחב.
לימודי ראיית חשבון וחשבונאות נחשבים ליוקרתיים במיוחד, מאחר והם מאפשרים להשתלב בתחום תוסס ומתפתח של כלכלה גלובלית וקשרי מסחר בינלאומיים. חשבונאות נותנת את הכלים לפקח על הפעילות החשבונאית והתנועות הכספיות, ולכן ניתן למצוא רואה חשבון כמעט בכל ענף במשק, ממוסדות ציבוריים, מוסדות ממשלתיים, עסקי מסחר וגם ארגונים ללא מטרות רווח. לימודי חשבונאות מקנים ידע אקדמי מקיף לצד התנסות מעשית נרחבת, ומאפשרים להשתלב בקשת רחבה של מקומות תעסוקה, החל במשרדים קטנים ופרטיים לראיית חשבון, ועד משרדים ממשלתיים וחברות בין לאומיות.
ללמוד תואר ראשון בחשבונאות - הליך הוצאת רשיון העיסוק
חשוב לציין כי לימודי ראיית חשבון לתואר ראשון אינם מקנים את הזכות לעסוק בראיית חשבון, ועל מנת לקבל את התעודה המבוקשת יש צורך בהכשרה נוספת. ראשית, יש להמשיך בלימודי שנה נוספת הקרויה שנת השלמה, אשר כוללת קורסים ייחודיים בנושא חשבונאות, ומקנה פטור מרוב הבחינות של מועצת רואי החשבון. יש הבוחרים לגשת בצורה עצמאית לבחינות ולוותר על לימודי שנה זו, אך בכל מקרה יש שתי בחינות נוספות של מועצת רואי החשבון, הנחשבות לקשות במיוחד. דרישה נוספת בדרך אל תעודת רואה חשבון היא התמחות של שנתיים, אשר ניתן להתחיל בה במקביל אל לימודי תואר ראשון בחשבונאות.
לימודי חשבונאות לתואר ראשון - מגוון אפשרויות ללימודים דו חוגיים מרתקים
כיום ישנם מגוון אוניברסיטאות או מכללות ראיית חשבון, המציעות קשת רחבה של מסלולי לימוד: לימודי תואר ראשון בחשבונאות וראיית חשבון בשילוב עם כלכלה, תואר ראשון במשפטים וראיית חשבון ולימודי תואר ראשון בראיית חשבון וחשבונאות בשילוב עם מימון הם רק חלק מהאפשרויות העומדות בפני המתעניינים בלימודי חשבונאות וראיית חשבון לתואר ראשון.
לימודי ראיית חשבון לתואר ראשון - להשתלב בתחום יוקרתי
לימודי חשבונאות לתואר ראשון נחשבים לקשים ומאתגרים במיוחד, גם מבחינת תנאי הקבלה וגם מבחינת הלימודים עצמם. לימודי חשבונאות כוללים עבודה רבה עם מספרים, עובדה שיכולה להיות מאתגרת לעיתים. גם מסלול הלימודים הארוך שיש לעבור עד לקבלת תעודת רואה חשבון, שכולל תואר ראשון, שנת השלמה, התמחות של שנתיים ולבסוף מעבר של מבחני לשכת רואי החשבון, יכול להרתיע לא מעטים. עם זאת, בשל הביקוש הרב והמספר המועט של האנשים אשר צולחים את המסלול המפרך, תנאי התעסוקה המחכים בסוף לימודי ראיית חשבון לתואר ראשון מפצים על זמן ההכשרה הממושך.
ללמוד חשבונאות לתואר ראשון - מגוון מסלולי התמחות
לימודי תואר ראשון בחשבונאות מחולקים למספר תחומי התמחות. חשבונאות ניהולית עוסקת במסירת מידע כספי למנהלי החברה בעת קבלת החלטות, דבר המסייע בפעילויות עסקיות רבות. לעומתה, חשבונאות פיננסית מתמקדת בביקורת ועריכת דוחות פיננסיים של חברות. תחום נוסף הוא חשבונאות מימון, אשר מנתחת את אופני המימון השונים של הגוף הרלוונטי, ומעריכה את התקציבים הרצויים לשם ביצוע פרויקט מסוים. בעת בחירת תחום התמחות, מומלץ לבדוק את מצב התעסוקה במשק, ולהבטיח אפשרויות קידום מקצועי רבות ככל האפשר.
בכל תחום התמחות, לימודי תואר ראשון בראיית חשבון וחשבונאות כוללים מקצועות רבים מתחומים שונים, במטרה לתת לבוגר תמונה רחבה של שוק ההון, חוקי החשבונאות ושיטות המיסוי בארץ. בין מקצועות אלה ניתן למצוא את יסודות החשבונאות, ניהול השיווק, מערכת המשפט בישראל, אוריינות אקדמית, ניהול פיננסי, תורת ההחלטות הנורמטיביות, חקר ביצועים, משפט מסחרי, מיסוי תאגידים, יחסי עבודה, סטטיסטיקה, כלכלה, לימודי שימושי מחשב, יסודות המימון ועוד רבים אחרים.
לימודי תואר ראשון בחשבונאות - תחילתה של קריירה מפוארת
לימודי תואר ראשון בחשבונאות מהווים בסיס טוב למגוון רחב של תארים אחרים, וביניהם לימודי מנהל עסקים, לימודי כלכלה, לימודי בנקאות ושוק ההון, ותחומים אחרים מתחום הניהול והעסקים. בוגרי תואר ראשון יכולים להמשיך לתואר שני גם במקצועות אחרים, כגון לימודי הנדסת מערכות מידע, לימודי משאבי אנוש, ותחומים רבים אחרים. חשוב לציין כי עולם חשבונאות הינו דינאמי ומתעדכן ללא הרף, ועל כן מומלץ להמשיך ללמוד ולעקוב אחר השינויים בתחום. בנוסף, רבים בוחרים לפתוח אפשרויות תעסוקה חדשות באמצעות לימודי הכשרה ממוקדים, דוגמת לימודי שילוח בינלאומי, לימודי יועצי מס, לימודי חשבי שכר, לימודי אנליסטים והערכת שווי, או לימודי ביטוח ייעוץ ופנסיוני.
אוניברסיטת חיפה
אוניברסיטת תל אביב
אוניברסיטת בר אילן
האוניברסיטה העברית בירושלים
אוניברסיטת בן גוריון בנגב
האוניברסיטה הפתוחה