סוציולוגיה ופסיכולוגיה משתייכים לתחום מדעי החברה, וחוקרים את התנהגות האדם ואת הגורמים לה. השילוב בין לימודי פסיכולוגיה ולימודי סוציולוגיה לתואר ראשון מקנה ידע מעמיק בהתנהגות האנושית לסוגיה, ומאפשר להשתלב בקשת רחבה של מקומות תעסוקה. לימודי תואר ראשון בסוציולוגיה ופסיכולוגיה מבוקשים בקרב סטודנטים אשר מחפשים להבין בצורה מעמיקה את ההתנהגות האנושית על כל רבדיה. לימודי פסיכולוגיה מתמקדים בחקר הפרט, וחוקרים את יחסי הגומלין בין פרט בודד לחברה בכללותה. לעומת זאת, סוציולוגיה עוסקת בחקר והבנה של תהליכים חברתיים בדגש על חקר ההתנהגות האנושית. השילוב הייחודי בין לימודי סוציולוגיה ופסיכולוגיה לתואר ראשון מקנה היכרות מעמיקה עם כלים ומיומנויות מגוונים, המשמשים לשם ניתוח האדם והתנהגות הפרט והחברה. אלו מאפשרים לבוגרי לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה וסוציולוגיה לעסוק בתחום של משאבי אנוש, גיוס עובדים, פיתוח עובדים או הדרכה. תוכנית לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה וסוציולוגיה עשירה ומרתקת, ופותחת את הדלת בפני קריירה משגשגת במגוון תחומים. הסטודנטים נחשפים לעולם המעשי, מכירים בצורה מעמיקה את דרכי הפעילות של הגורמים השונים המשפיעים על התנהגות האדם בארגון, מנתחים משחקי כוח ובוחנים דרכי קבלת החלטות בדרגים שונים.
לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה וסוציולוגיה - תכנית הלימודים
במהלך לימודי תואר ראשון רב תחומי בפסיכולוגיה וסוציולוגיה הסטודנטים נחשפים לנושאים רבים ומגוונים, ורוכשים השכלה עשירה המאפשרת להמשיך ולהתעדכן באופן עצמאי גם לאחר סיום הלימודים. ריבוד ואי שוויון, מבוא לפסיכולוגיה התפתחותית, מבוא לסוציולוגיה, סטייה ועבריינות, התנהגות ארגונית, פסיכופתולוגיה, מבוא לאנתרופולוגיה, חברה ישראלית, פסיכולוגיה חברתית ופסיכולוגיה התפתחותית מהווים רק חלק מהנושאים במהלך לימודי תואר ראשון בסוציולוגיה ופסיכולוגיה.
לימודי פסיכולוגיה וסוציולוגיה נוגעים לתחומים רבים ביניהם תקשורת, מדעי ההתנהגות, אנתרופולוגיה ועוד. בעוד שסוציולוג מסתכל על החברה מבחוץ הרי שפסיכולוג מסתכל לא רק על החברה אלא גם על הפרט. לימודי פסיכולוגיה עוסקים בהתנהגות החברה והאדם ואילו לימודי סוציולוגיה עוסקים בהתנהגות החברה כמקשה אחת ומצביע על תופעות הנוגעות לחברה. לימודי פסיכולוגיה וסוציולוגיה מהווים בסיס חזק שעליו יוכלו להמשיך הסטודנטים לבנות יסודות. במהלך לימודי פסיכולוגיה וסוציולוגיה ילמדו הסטודנטים ויקבלו את כל הכלים לטובת עבודת מחקר ועריכת מאמרים בתחום. לימודים במתכונת דו חוגית מעשירים בידע רב ומקנים אפשרויות תעסוקה רבות יותר.
ללמוד סוציולוגיה ופסיכולוגיה לתואר ראשון - תנאי הקבלה
תנאי קבלה ללימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה וסוציולוגיה אינם זהים לכל מוסדות הלימוד, אך בדרך כלל הם כוללים תעודת בגרות מלאה או חלקית. תנאי קבלה נוסף הוא ציון פסיכומטרי, כאשר חלק ממוסדות הלימוד משקללים ממוצע בין תעודת הבגרות והפסיכומטרי.
ללמוד תואר ראשון בפסיכולוגיה וסוציולוגיה - משך הלימודים והתעודה
משכם של לימודי תואר ראשון רב תחומי בפסיכולוגיה וסוציולוגיה הוא שלוש שנים, ולאחר סיום הלימודים בהצלחה הבוגרים זכאים לתואר ראשון B.A. בסוציולוגיה ופסיכולוגיה מטעם המוסד האקדמי בו למדו. חשוב לציין כי כיום ישנם מוסדות אקדמיים רבים המציעים לימודי סוציולוגיה ופסיכולוגיה לתואר ראשון במסלול לימודי ערב, אשר מאריך את הלימודים בשנה אולם מאפשר גם לאנשים עובדים לרכוש השכלה אקדמית.
לימודי BA בפסיכולוגיה סוציולוגיה - מה עושים בסיום הלימודים?
לאחר סיום לימודי תואר ראשון רב תחומי בפסיכולוגיה וסוציולוגיה ניתן להשתלב בקשת רחבה של תחומים, עקב הביקוש הרב לאנשי מקצוע איכותיים בעלי ידע רב תחומי. מנהלי עמותות, מנהלי משאבי אנוש, הדרכה, מנהלי השמה בחברות כוח אדם, רכזים חברתיים בארגונים ורכזי כוח אדם הם רק חלק מאפשרויות התעסוקה הפתוחות בפני בוגרי לימודי תואר ראשון רב תחומי בפסיכולוגיה וסוציולוגיה. אפשרות נוספת היא לימודי תואר שני בפסיכולוגיה, סוציולוגיה, מנהל עסקים, ועוד.