הנדסת סביבה הינה תחום מרתק, העוסק בחקר ומציאת פתרונות לבעיות שונות בתחום איכות הסביבה. לימודי הנדסת סביבה לתואר שני מעניקים הכשרה מקיפה למהנדסים וחוקרים, ומאפשרים להשתלב בקשת רחבה של מקומות תעסוקה.
לימודי תואר שני בהנדסה סביבתית - מידע כללי
הנדסת סביבה הינה תחום לימודים חדש יחסית, אשר בחלק ממוסדות הלימוד זוכה לפקולטה ייעודית, ואילו לעתים היא נכללת במסגרת הפקולטה להנדסה אזרחית. כיום ישנם מסלולים רבים של לימודי הנדסה אזרחית, ובהם תואר שני בהנדסת הסביבה, תואר שני בהנדסה אזרחית - גיאודזיה, תואר שני בהנדסה סביבתית ואזרחית, תואר שני בהנדסה אזרחית - גיאוטכניקה, תואר שני בהנדסה אזרחית, ועוד.
לימודי תואר שני בהנדסה סביבתית מעניקים הכשרה נרחבת לשם עיסוק בתכנון, מחקר והנדסה של הסביבה, ונוגעים במגוון רחב של נושאי לימוד ותחומי עניין. בשל המודעות הרבה בשנים האחרונות לתחום של איכות סביבה, ישנו ביקוש רב לאנשי מקצוע איכותיים ומקצועיים, בעלי ידע עדכני, בוגרי לימודי הנדסה אזרחית לתואר שני. המטרות העיקריות של הנדסה סביבתית הן עיסוק בבעיות סביבתיות שונות, דוגמת זיהום מים, זיהום קרקע, זיהום אוויר, ושמירה על איכות הסביבה.
לימודי הנדסת סביבה לתואר שני - נושאי הלימוד
הנדסה סביבתית משלבת ידע ממגוון רחב של תחומי לימוד, ובהם מדעי האטמוספרה, הנדסה כימית, הנדסת מים, מדעי כדור הארץ, אקולוגיה, ועוד. שילוב ייחודי זה מקנה לבוגרי לימודי תואר שני בהנדסה אזרחית ידע רב תחומי, המאפשר לאתר בעיות סביבתיות שונות, לקבוע יעדים ומטרות לתוכניות לטיפול במפגעים סביבתיים, ולבחון ולפתח פתרונות טכנולוגיים מתקדמים לבעיות איכות סביבה.
ללמוד לתואר שני בהנדסה סביבתית - משך הלימודים
משך לימודי תואר שני בהנדסה סביבתית הינו בדרך כלל שלוש שנים, בדומה ללימודי תואר שני במקצועות הנדסה אחרים.
לימודי הנדסה סביבתית לתואר שני - תנאי הקבלה ומסלולי הלימוד
תנאי קבלה ללימודים כוללים תואר ראשון במדעים מדויקים, לימודי איכות סביבה או לימודי הנדסה, אולם גם בעלי תואר ראשון במקצועות אחרים יכולים להשתלב במסלול זה, לאחר לימודי השלמה כמובן. חשוב לציין כי לימודי הנדסת סביבה לתואר שני מוצעים במסלול מחקרי עם תזה, או במסלול ללא תזה אשר כולל הכנת פרויקט גמר במקום כתיבת תזה. מוסדות לימודים מסוימים מקבלים רק סטודנטים בעלי ממוצע ציונים של מעל 80 למסלול המחקרי, אולם הדבר משתנה בין ההתמחויות השונות ויש לוודא זאת טרם ההרשמה עם מוסד הלימודים הספציפי.
ללמוד הנדסת סביבה לתואר שני - אפשרויות התעסוקה וההתפתחות המקצועית
לאחר סיום לימודי הנדסת סביבה לתואר שני ניתן להשתלב בקשת רחבה של אפשרויות תעסוקה, ובהם תפקידי פיקוח, מחקר, תכנון, ייעוץ או ביצוע בתחום איכות הסביבה. עם זאת, מאחר ותחום איכות הסביבה משתנה ומתעדכן ללא הרף, מומלץ להמשיך בלימודים אקדמיים נוספים בתחומים רלוונטיים, דוגמת תואר שני בהנדסה כימית, תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה, תואר שני בביוטכנולוגיה ועוד.