לימודי גיאוגרפיה לתואר שני עוסקים בכל הנוגע לסביבת האדם במגוון תחומים. גיאוגרפיה חוקרת לא רק את התנאים הפיזיים, אלא גם את הקשר ההדדי בין האדם לסביבה, מבחינה חברתית, עירונית, תרבותית, היסטורית וכלכלית.
לימודי תואר שני MA בגיאוגרפיה - מידע כללי
מטרת לימודי גיאוגרפיה לתואר שני היא העמקת הידע האקדמי וההבנה התיאורטית של הסטודנטים בנושאי גיאוגרפיה וסביבה, וזאת בכדי שיוכלו לעסוק בתחום המחקר. גיאוגרפיה הינו תחום החוקר את הקשר בין האדם לסביבתו, לדוגמה השפעת האקלים על ההתפתחות הטכנולוגית, או כיצד המיקום הגיאוגרפי של מדינה מסוימת משפיע על יחסיה עם מדינות שכנות.
כיום ניתן ללמוד תואר שני בגיאוגרפיה במספר רב של מוסדות לימוד, אך על סטודנט שאינו בוגר תואר ראשון בגיאוגרפיה ללמוד לימודי השלמה, בהתאם למסלול הלימודים, וכדאי לבדוק זאת טרם ההרשמה. פרמטרים נוספים שמומלץ לבדוק במוסד הלימודים הם איכות הסגל האקדמי וצוות ההוראה, תנאים פיזיים בכיתות, מיקום גיאוגרפי ונגישות, וכמובן גובה שכר הלימוד והמלגות המוצעות לסטודנטים.
ללמוד תואר שני בגיאוגרפיה - מגוון מסלולי לימוד והתמחויות
כמו בכל לימודי תואר שני, הסטודנט יכול לבחור בין לימודי תואר שני במסלול מחקרי, הכולל עבודת תזה ומאפשר להמשיך ללימודי דוקטורט, ובין לימודי תואר שני במסלול לא מחקרי, שאינו מאפשר להמשיך ללימודי דוקטורט בתחום. לימודי תואר שני בגיאוגרפיה מציעים מגוון רחב של התמחויות, וכדאי לבחור את ההתמחות בהתאמה לנטיות ליבו של הסטודנט, אך גם תוך תשומת לב לביקוש בשוק העבודה.
תוכנית לימודי תואר שני במגמת גיאוגרפיה של אזורי אסון מקנה לסטודנטים בסיס ידע מקצועי רחב, על מנת לשפר וליעל את ההחלטות הניתנות בעת מצבי אסון. גיאוגרפיה היסטורית, לעומת זאת, חוקרת כיצד מרכיבים גיאוגרפיים משפיעים על ההתפתחות ההיסטורית, וכיצד התהליכים ההיסטוריים מעצבים את הגיאוגרפיה האנושית. גיאוגרפיה עירונית חוקרת את יחסי הגומלין בין החברה והמרחב העירוני, ואת הדרך בה תהליכים חברתיים ופוליטיים משפיעים על המרחב העיוני. התמחות חדשה היא לימודי ניהול תכנון ומדיניות הסביבה המקנה תמונת עולם שלמה וכוללת בנושא איכות סביבה, וזאת על מנת לאפשר תכנון עירוני וארצי תוך כדי התחשבות בסביבה.
ללמוד גיאוגרפיה לתואר שני MA - נושאי הלימוד
לימודי תואר שני בגיאוגרפיה כוללים מגוון רחב של קורסים מרתקים, וביניהם לימודי מדעי המדבר, חישה מרחוק, סטטיסטיקה ושיטות מחקר, קרקעות, פיזיקה של הקרקע והשקיה, מסחר בינלאומי ופיתוח, מערכות מידע גיאוגרפיות, לימודי מגדר, מיקרו אקלים, היסטוריה, גיאוגרפיה כמותית, תולדות המחשבה בגיאוגרפיה, שימושי מחשב בגיאוגרפיה, לימודי מזרחנות, חקלאות מי נגר, לימודי ארץ ישראל, מיפוי ממוחשב, פוטוגיאולוגיה, מחצבים ומשאבי טבע, גיאוגרפיה פיסית, תכנון ופיתוח אזורי, גיאולוגיה, סדימנטולוגיה, לימודי סביבה, פוליטיקה וממשל ועוד.
לימודי גיאוגרפיה לתואר שני - מה עושים בסיום הלימודים?
לימודי גיאוגרפיה לתואר שני מאפשרים להשתלב במגוון רחב של מקומות תעסוקה, בגופים ציבוריים וממשלתיים כמו מרכז המיפוי הארצי של מינהל מקרקעי ישראל, רשות שמורות הטבע והגנים הלאומיים, משרד הפנים, קק"ל, עיריות ומועצות מקומיות, ועוד. אפשרות נוספת היא השתלבות במגזר הפרטי בחברות שונות, או לפתוח משרד פרטי ולעבוד כעצמאים. קביןם מהבוגרים אף בוחרים להוציא תעודת הוראה ולהשתלב בעבודה מרתקת במערכת החינוך.