מתמטיקה היא בעצם סוג של שפה, המשמשת כבסיס למחקר משותף לכל המדעים המדויקים. לימודי תואר שני במתמטיקה מהווים נדבך חשוב בהכשרתו של כל אדם השואף להיות מדען ולעסוק במחקר, ומהווים את הבסיס התיאורטי לחלק גדול מהפיתוחים המדעיים.
לימודי תואר שני במתמטיקה - מידע כללי
בעולם המייחס לטכנולוגיה ולמחשוב חשיבות כה רבה, יש צורך באנשי מקצוע איכותיים ומיומנים לשם פיתוח שיטות מחקר חדישות ותכנים מתקדמים. לימודי תואר שני במתמטיקה מקנים כלים תיאורטיים ומיומנויות מעשיות המאפשרות לפתח שימושים תעשייתיים קיימים, וכן לתכנן שימושים חדשים. בוגרי לימודי תואר שני במתמטיקה יכולים לעסוק גם בהוראת מתמטיקה, או להמשיך ללימודי תארים מתקדמים ולעסוק במחקר באוניברסיטה.
כיום ניתן ללמוד תואר שני במתמטיקה במספר מצומצם של מוסדות אקדמיים, כאשר סטודנט שאינו בעל תואר ראשון במתמטיקה יאלץ להשלים מספר רב של קורסים בטרם יוכל להתחיל את לימודי התואר השני במתמטיקה. עם זאת, כל מוסד אקדמי מציע תוכנית לימודים שונה, ומומלץ לבדוק את מסלולי הלימוד הספציפיים לכל מוסד. פרמטרים נוספים שכדאי לבדוק הם איכות סגל ההוראה, מיקום גיאוגרפי ונגישות, וכן גובה שכר הלימוד והמלגות השונות המוצעות לסטודנט.
כמו בלימודי כל תואר שני, גם בלימודי מתמטיקה לתואר שני ניתן לבחור בין לימודי מסלול מחקרי או מסלול יישומי. המסלול המחקרי כולל עבודת תזה, ומאפשר לימודי המשך לתואר שלישי, ואילו המסלול היישומי אינו כולל עבודת תזה ולא ניתן להמשיך ממנו ללימודי תואר שלישי. ניתן לשלב את לימודי התואר השני במתמטיקה עם לימודי תחומים נוספים, דוגמת מדעי המחשב או פיזיקה.
ללמוד תואר שני במתמטיקה - נושאי הלימוד
לימודי מתמטיקה לתואר שני חוקרים את תורת המספרים העוסקת בתכונות המספרים הטבעיים. כמו כל דבר במדעים, גם היא מתחלקת לתחומים כמו תורת המספרים האריתמטית, האלגברית, החישובית, האנליטית והאלמנטארית. בין מקצועות הלימוד לתואר שני ניתן למצוא אלגברה, תורת הקבוצות, מתמטיקה שימושית, תורת ההסתברות, הפילוסופיה של המתמטיקה, מדעי המחשב, לוגיקה מתמטית , חקר ביצועים, סטטיסטיקה, גיאומטריה, ופונקציות.
מטבע הדברים, לימודי מתמטיקה כוללים הרבה, ובכן, מתמטיקה. קורסים בנושא שיטות חישוב אנליטיות, גיאומטריה, תורת האפרוקסימציה, תורת המספרים, מתמטיקה דיסקרטית, קומבינטוריקה, אופטימיזציה, אנליזה נומרית, תורת הקירובים, גיאומטריה, לוגיקה, דיסטרביוצות, קמירות, חשבון אינפיניטסימאלי, בקרה, אנגלית טכנית, מתמטיקה שימושית, פונקציות, תורת החבורות, הסתברות, תורת המשחקים, טופולוגיה, תורת ההצגות, תורת הקבוצות, לוגיקה, אנליזה, טופולוגיה דיפרנציאלית, מטריצות, משוואות דיפרנציאליות ואינטגראליות, אנליזה הרמונית, אלגברה מודרנית, ביו מתמטיקה, שימושי מחשב, טופולוגיה אלגברית, תורה ארגודית, תורת השדות, פיסיקה, סטטיסטיקה, אלגברה דיסקרטית הם רק ההתחלה.
לימודי מתמטיקה לתואר שני - אפשרויות התעסוקה וההתפתחות המקצועית בתחום
בעידן הטכנולוגיות והמיכון של ימינו ישנה דרישה הולכת וגוברת למתמטיקאים, בשל התקדמות המחקר והתעשיות החדשניות. בוגרי תואר שני במתמטיקה יכולים לעבוד בתעשיית ההיי טק, חברות מחשבים וסטארט אפ, במפעלים הנדסיים שונים, או במכוני מידע. אפשרות נוספת היא להשתלב במסלול הסבת אקדמאים להוראה, המאפשר לעבוד בהוראה במערכת החינוך. בנוסף, ניתן להמשיך ללימודי מדעי המחשב, לימודי הנדסת מערכות מידע ותחומי הנדסה נוספים.