פיזיקה בעצם חוקרת את החומרים שסביבנו, את מקורות האנרגיה השונים, את הטבע ואת החלל, כדי להבין את התהליכים השונים בטבע ופיתוח תיאורית שונות. לימודי פיסיקה לתואר שני משתמשים בשיטות תיאורטיות וחישוביות מתוחכמות וחדשניות כדי לחקור את מבנה החומר, ואת התהליכים המתרחשים בתוך החומר עצמו.
לימודי תואר שני בפיסיקה - לימודים מרתקים ומאתגרים
לימודי פיזיקה לתואר שני הם המפתח להבנת העולם סביבנו, ומהווים את הבסיס למגוון המקצועות המדעיים והטכנולוגיים. פיסיקה היא לא רק תיאוריה, ובעקבות המחקרים והתגליות בתחום לאורך השנים, פותחו אמצעים רבים המסייעים בחיי היום יום. פיזיקה היא זו שמאפשרת ייצור של טלוויזיות, מצלמות, ציוד אופטי לסוגיו, גלאי אור, תחומים הנוגעים לכל אדם.
כמו במרבית תחומי הלימוד האחרים, גם בפיזיקה בעלי תואר שני זוכים למגוון אפשרויות תעסוקה גדול יותר, שכר מתגמל במיוחד, ואפשרויות מחקר חדשות. בשל העובדה שפיסיקה הינה תחום תיאורטי, יש צורך בלימודי תואר שני לפחות בכדי לעסוק במחקרים מאתגרים ומורכבים, דוגמת שימוש במאיץ חלקיקים או חקר הגרעין.
ללמוד תואר שני בפיזיקה - מידע כללי
לימודי פיזיקה לתואר שני אורכים שנתיים בדרך כלל, ומי שאינו בוגר לימודי תואר ראשון בפיסיקה ייאלץ להשלים מספר רב של קורסים. גם לבוגרי לימודי תואר ראשון בפיזיקה, אך בציון נמוך בנושאי קוונטים, מכאניקה קלאסית ואלקטרודינאמיקה, מומלץ להשתתף בשיעורי רענון של החומר. ניתן ללמוד פיזיקה לתואר שני במספר מצומצם של מוסדות אקדמיים בישראל, אך כל מוסד מציע תוכנית לימודים שונה במקצת. פרמטרים חשובים נוספים בהחלטה היכן ללמוד הם רמת הסגל האקדמי ואיכות ההוראה, מיקום גיאוגרפי, ושכר לימוד והמלגות המוצעות לסטודנט.
כמו בלימודי כל תואר שני, גם בלימודי פיזיקה לתואר שני ניתן לבחור בין לימודי מסלול מחקרי או מסלול יישומי. המסלול המחקרי כולל עבודת תזה, ומאפשר לימודי המשך לתואר שלישי, ואילו המסלול היישומי אינו כולל עבודת תזה ולא ניתן להמשיך ממנו ללימודי תואר שלישי. ניתן לשלב את לימודי פיזיקה לתואר שני עם לימודי תחומים נוספים, דוגמת לימודי כימיה, לימודי מתמטיקה או לימודי אלקטרוניקה.
לימודי פיסיקה לתואר שני M.Sc - נושאי הלימוד בתואר
תוכנית לימודי תואר שני בפיסיקה עשירה ומגוונת, וכוללת קורסים בנושאים פיסיקה של טמפרטורות נמוכות, פיסיקה גרעינית, פיסיקה של מערכות מרובות חלקיקים, תורת היחסות, פיסיקת הפלסמה, מוליכות על, אסטרופיסיקה וקוסמולוגיה, כאוס, פיסיקה של מצב מוצק, אופטואלקטרוניקה, פיסיקת השטח, פיסיקה של חלקיקים יסודיים ותורת המיתרים, אופטיקה ולייזרים, תורת הקוונטים, פיסיקה אטומית, ננוטכנולוגיה, פולימרים, ביופיסיקה, פיסיקה מתמטית, מגנטיות, אופטיקה קוונטית, ועוד.
לימודי פיזיקה לתואר שני - אפשרויות התעסוקה והמשך הלימודים
לימודי תואר שני בפיסיקה מאפשרים עבודה כחוקרים במגוון רב של חברות, פרטיות וציבוריות כאחד. חברות היי טק שונות המפתחות יישומי תקשורת וסלולר, שיטות אחסון מידע, מכשירים רפואיים כמו לייזר ורנטגן, תעשיית הכימיה והתרופות, או התעשיות הצבאיות המשגרות לחלל לווינים מתוחכמים, כולם זקוקים לבוגרי פיזיקה מיומנים ואיכותיים.
גם לאחר לימודי תואר שני בפיזיקה יש עוד דברים רבים ללמוד בתחום, ולמי שרוצה להתקדם מבחינה מקצועית ואישית מומלץ להמשיך ללימודי תארים מתקדמים. ניתן ללמוד לתואר שני נוסף לימודי הנדסת מערכות מידע או לימודי הנדסה כימית ותחומים קרובים נוספים. אפשרות נוספת היא לימודי תעודת הוראה, שאורכים שנה ומאפשרים לעבוד בהוראה בחינוך הפורמאלי והבלתי פורמאלי.