אחות מיילדת הינו אחד מתחומי העיסוק המרגשים והמתגמלים ביותר, אך הדרך למעמד המיוחד אינה קלה. ראשית יש לסיים לימודי אחות מוסמכת, ורק לאחר מכן לעבור התמחות מיוחדת בכדי להיות אחות מיילדת מוסמכת.
קורס אחות מיילדת - תפקידה של האחות המיילדת
תפקידה של האחות המיילדת הינו אחראי וחשוב במיוחד, מאחר שהיא זו שמספקת סיעוד וטיפול רפואי לנשים הנמצאות תחת פיקוח של רופא מיילד, משתתפת בבדיקה הראשונית של הנשים, עורכת מעקב אחר התקדמות ההיריון, מדריכה את הנשים לגבי תזונה נכונה במהלך ההיריון והלידה, וכן מסייעת ליילד תינוקות ולבצע את הבדיקות הראשוניות לאחר הלידה.
לימודי אחות מיילדת מקנים את הכלים והמיומנויות המקצועיים הדרושים לשם איתור בעיה רפואית בזמן אמת, ביצוע פעולות חירום לפי הצורך, וכן מעקב לאחר הלידה. בנוסף, אחות מיילדת היא זו שמדריכה את האם לאחר הלידה כיצד לטפל בתינוק ובעצמה, אם במסגרת פרטנית ואם במסגרת כיתות הדרכה המיועדות גם לבני המשפחה. בנוסף לכל אלה, באחריותה של האחות המיילדת לנהל רישומים על המקרים בטיפולה לשם הכללתם בדיווחים של המוסד.
לימודי אחות מיילדת - מה כדאי לבדוק לפני שבוחרים מכללה?
על מנת להיות אחות מיילדת מוסמכת יש לעבור מסלול ארוך וקשה, המתחיל בלימודי אחות מוסמכת. אלה אורכים שלוש שנים, ומוצעים במספר רחב של מכללות ואוניברסיטאות ברחבי הארץ. יש לזכור כי לכל מוסד אקדמי תוכנית לימודים שונה, ומומלץ לבדוק את תכני הלימודי בקפידה לפני ההרשמה. גורמים נוספים שכדאי להביא בחשבון הם איכות הסגל האקדמי והמרצים, מיקום גיאוגרפי ונגישות, וכמובן גובה שכר הלימוד והמלגות השונות המוצעות לסטודנטים. אם אתם מתעניינים בלימודי הכשרה לאחיות מיילדות, אולי תגלו עניין גם בלימודי דולות או בלימודים בקורסים ותארים אחרים בתחומי הבריאות, הרפואה והרווחה.
ללמוד להיות אחות מיילדת - הליך ההכשרה וההסמכה
במהלך לימודי אחות מוסמכת (תואר ראשון בסיעוד) יש לבחור בתחום ההתמחות של אחות מיילדת, אולם לא תמיד ניתן להבטיח את השיבוץ לתחום התמחות זה. תהליך ההתמחות של אחות מיילדת אורך תשעה חודשים נוספים, ולאחר עמידה בהצלחה במבחנים של משרד הבריאות ניתן להירשם כאחות מיילדת בפנקס לרישום מורשים לעסוק בסיעוד או ביילוד בבית חולים.
קורס הכשרת אחות מיילדת - אפשרויות התעסוקה
בפני אחות מיילדת פתוחים מגוון רחב של מקומות תעסוקה, ובהם בתי חולים כלליים, בתי חולים פרטיים, בתי חולים ליולדות, מרפאות ציבוריות ומרפאות ציבוריות. בשנים האחרונות חלה עלייה בביקוש למיילדות פרטיות, משום שלימודי אחות מיילדת מקנים את הכישורים והמיומנויות הנחוצים לשם לידה רגועה ובטוחה. נשים רבות שוכרות מיילדת פרטית עוד טרם הלידה, ובשל הקשר האישי שנוצר חווית הלידה הופכת לנעימה וקלה יותר.
אחות מיילדת המעוניינת לעבוד גם כמיילדת פרטית יכולה להמשיך ללימודי תעודה נוספים בתחום, בבתי ספר ללימודי רפואה משלימה או במרכזי לימוד לרפואה אלטרנטיבית. לימודים אלה מכשירים את המיילדת לעיסוי בזמן צירים, טכניקות עיסוי ושמירה על הפרינאום, קבלת לידה ללא חתך, טכניקות לא פולשניות לשיכוך כאבים, ושיטות נשימה במהלך לידה.