להיות ברמן זה אחד התפקידים הנחשקים ביותר בחיי הלילה, אולם יש לעבור דרך ארוכה עד לעמידה מאחורי הבר והגשת קוקטיילים מורכבים. בכדי להיות ברמן יש להכיר את ההיסטוריה והתרבות של האלכוהול לסוגיו כולל תרבות היין, ללמוד כיצד להכין את הקוקטיילים, ועוד.
קורס ברמנים - קצת על תפקידו של הברמן
ברמן הינו מקצוע עתיק יומין, וכבר בתנ"ך מוזכרים שרי משקים שתפקידם להגיש שתייה יין לאורחי בית המרזח. מאז ועד היום מעמדו של הברמן נחשב למוערך ונחשק, וישנו ביקוש רב לבוגרי לימודי קורס ברמן מקצועיים ואיכותיים. אם עד לאחרונה כל אדם ששתה קצת אלכוהול היה יכול לעבוד כברמן, הרי שבשנים האחרונות חלה התמקצעות גדולה בתחום, ומקומות רציניים מעסיקים כיום רק בוגרי לימודי קורס ברמנים המכירים את תרבות היין לעומק.
תפקידו של הברמן רבים ומגוונים, ובנוסף למיומנויות מעשיות יש להבין גם את ההיסטוריה של המשקאות השונים, על מנת להתאים אותם בצורה המיטבית ללקוח, וכן להכיר את תרבות היין. על הברמן להכיר את סוגי המשקאות, לדעת איזה קוקטיילים ניתן להכין מהשילובים ביניהם, לשרת לקוחות בסביבה רועשת ולחוצה, וכל זאת במהירות וביעילות. לימודי קורס ברמנים מקנים כלים וטכניקות לצורך התפקיד, אולם לבעלי תקשורת בין אישית טובה ויכולת זריזות ידיים מובנית יהיה יתרון רב על פני אחרים.
לימודי ברמנים - הכשרת מוזגים - איך בוחרים איפה ללמוד?
כיום קורס ברמנים ותרבות היין מוצע במכללות רבות ברחבי הארץ, כאשר אורך הקורס נע בין פגישות בודדות ללימודים בני שנתיים, בהתאם לרמת ההתמחות. בשל ההיצע הרב ומגוון הקורסים מומלץ לבדוק את רמת המרצים ואיכות ההוראה, מידת ההתנסות המעשית, מהם נושאי הלימוד, האם משתמשים במשקאות אלכוהוליים אמיתיים או תחליפים, האם המכללה מסייעת במציאת עבודה, ועוד. גורמים נוספים שכדאי לבדוק הם מיקום גיאוגרפי ונגישות, וכמובן גובה שכר הלימוד והאם לימודי קורס ברמנים ותרבות היין אפשריים על חשבון הפיקדון הצבאי.
ללמוד להיות ברמן - תכנית הלימודים
תוכנית לימודי קורס ברמנים ותרבות היין עשירה ומגוונת, ומשלב בין לימודים מעשיים ורקע תיאורטי. לאחר הכרת המשקאות השונים על ההבדלים והתכונות הייחודיות לכל אחד, ניתן להתחיל את העבודה עם המשקאות עצמם. בתור התחלה יש להבין כיצד להכין משקאות רגילים, את הבדלים בין סוגי הברים השונים, וכן להכיר את שיטות העבודה השונות.
לאחר לימודי המבוא של קורס ברמנים ותרבות היין ניתן ללמוד כיצד להכין משקאות אפריטיף ודז'יסטיף, ללמוד את המזיגה הנכונה לכל משקה, וכיצד להתאים בין המשקה למנות המזון השונות. השלב הבא הוא לימודי קוקטיילים, הכוללים היכרות עם הקוקטיילים הנפוצים, התנסות בהכנתם ביחידים ובקבוצות ושיטות מזיגה שונות. חלק נוסף בשלב זה לימודי ההיסטוריה של הבירה, ושיטות מזיגה של בירות שונות.
לימודי קורס ברמנים ותרבות היין מקצועיים ומתקדמים כוללים גם היכרות עם עולם הוויסקי, סדנאות מקצועיות בנושא אספרסו בר ובר מג'יק, הכנת משקאות בשכבות, קוקטיילים קפואים, התנסות בקוקטיילים על בסיס שמנת, לימוד שיטות מזיגה שונות, תרגול עבודה תחת לחץ, היכרות עם בעלי התפקידים השונים בעולם האלכוהול והשתייה, לימודי תקשורת בין אישית, וקורס עזרה ראשונה.
קורס הכשרת ברמנים - אפשרויות התעסוקה וההתפתחות המקצועית
עם סיום לימודי קורס ברמנים ותרבות היין הבוגרים זכאים לתעודת גמר מטעם המכללה בה למדו, וכן לתעודת גמר במסלול ההתמחות. ברמן איכותי ומקצועי יכול להשתלב במגוון רחב של מקומות עבודה, דוגמת אולמי שמחות, פאבים, מסעדות, בתי מלון, או מועדונים, כאשר נוספת היא לימודי התחום במכללה בה למד. יש לזכור שברמן טוב לעולם אינו מפסיק ללמוד, ולמי שרוצה להתקדם מבחינה מקצועית ואישית מומלץ להמשיך ללימודי ברמן מתקדמים, לימודי תואר ראשון ביין, לימודי ייצור יין, לימודי ניהול ועסקים, לימודי תואר ראשון בתיירות ומלונאות, או לימודים אחרים בתחומי הבישול והמסעדנות.