גישור זוכה לביקוש רב בשנים האחרונות, אך שימוש בגישור כאמצעי לפתרון בעיות וסכסוכים נעשה כבר אלפי שנים. לימודי גישור מעניקים הכשרה נרחבת ומקיפה, ומאפשרים להשתלב במגוון רחב של מקומות תעסוקה מרתקים ומאתגרים.
קורס גישור - מידע כללי
גישור הינו כלי יעיל במיוחד לפתרון סכסוכים, ולעתים אף יותר מהליך משפטי. בניגוד למשפט, בתהליך הגישור שני הצדדים יכולים לבטא את טענותיהם באופן חופשי, ועל שני הצדדים להגיע להסכמה בנוגע לפתרון הסכסוך. לימודי גישור מקנים מקצוע מבוקש, ומאפשרים לסייע בפתרון בעיות מגוונות, החל מסכסוכי שכנים, דרך בני זוג בתהליך גירושין, ועד ארגונים מסחריים שנקלעו לסכסוכים שונים כמו גניבת פטנטים והפרת זכויות יוצרים.
לימודי גישור מקנים כלים מקצועיים מתקדמים, אשר נעשה בהם שימוש על מנת לברר את האינטרסים והרצונות של שני הצדדים, וזאת על מנת למצוא פתרון הולם המבוסס על אינטרסים משותפים. גישור נחוץ במקרים בהם על הצדדים להמשיך בעבודה משותפת, או במקרה של בני זוג, לשמור על יחסים תקינים. לימודי גישור משלבים בין הקניית ידע תיאורטי מעמיק יחד עם התנסות מעשית נרחבת, על מנת להבטיח כי הסטודנטים ירכשו השכלה מקיפה תוך הבנה כיצד לנצל בצורה המיטבית את הידע הנלמד.
לימודי גישור - למי מתאימים הלימודים?
חשוב לציין כי כל אדם יכול לעסוק בגישור, אך על מנת להגיש בקשה להכרה כמגשר מטעם משרד הפנים יש לעמוד בכמה קריטריונים. יש לעבור קורס גישור בהיקף של ארבעים שעות לפחות ממוסד מאושר על ידי משרד הפנים, וללא הרשעה בעבירות פליליות שיש עימן קלון. עוד כדאי לדעת, כי על מנת לקבל תיקים מבתי המשפט יש לעמוד בתנאי קבלה של תואר אקדמי וניסיון של חמש שנים בתחום. עם זאת, לימודי גישור מעניקים כלים מקצועיים מתקדמים בתחום פתרון סכסוכים, ומומלצים לכל אדם ולא רק למי שמבקש לעסוק בתחום בצורה לשם פרנסה. הלימודים מתאימים במיוחד לבוגרי לימודי משפטים.
ללמוד גישור - תכנית הלימודים ונושאי הקורס
לימודי תעודה בגישור מקנים את הידע הדרוש לשם פתרון סכסוכים בצורה הטובה ביותר, אך כמובן שניתן להתמחות בתחום ספציפי בתוך עולם הגישור. אורכם של הקורסים ללימודי גישור משתנה בהתאם לרמת ההעמקה ותחום הלימודים, והוא יכול לנוע בין מפגשים בודדים לקורס באורך שנתיים. ניתן כיום ללמוד גישור במספר רב של מוסדות לימוד ברחבי הארץ, אך מומלץ לבדוק את רמת הסגל האקדמי ואיכות המרצים, מיקום גיאוגרפי ונגישות, וכמובן את שכר הלימוד והמלגות המוצעות לסטודנטים. דבר נוסף שמומלץ לבדוק הינו תנאי קבלה, אשר משתנים בהתאם לתוכנית הלימודים ומוסדות הלימוד. חשוב לציין כי מוסדות רבים מציעים לימודי גישור גם במסלול לימודי ערב, המאפשרים לשלב את הלימודים יחד עם עבודה במהלך היום.
תוכנית לימודי תעודת העשרה בגישור עשירה ומגוונת, וכוללת קשת רחבה של נושאים. איתור אינטרסים, משמעות הגישור בחברה רב תרבותית, בחירת אלטרנטיבות, העלאת אופציות, פרקטיקה של הליך הגישור, גישור בישראל, פתרונות יצירתיים בגישור, הקשבה אקטיבית, יישומי גישור, אתיקה, מנגנונים ליישוב סכסוכים מחוץ למערכת בתי המשפט, סוגי קונפליקטים והדרכים להתמודד עמם, שיטות אלטרנטיבית ליישוב סכסוכים, מציאת פתרונות ויישוב מחלוקות, ניתוח קונפליקטים,תפקיד המגשר, עקרונות המשא ומתן, ההבדל בין גישור להליך השיפוטי, משמעות הסכם הגישור והתוקף החוקי שלו, תפקידי המגשר והצגת שאלות הם רק חלק מלימודי גישור. מומלץ לוודא כי תוכנית הלימודים אכן כוללת את כל הנושאים המהותיים, ונוסף על כך גם קורסי בחירה לפי בחירת הסטודנט.
קורס הכשרת מגשרים - מה עושים בסיום הלימודים?
לאחר סיום הלימודים בהצלחה ועמידה בכל הדרישות, כל בוגר זכאי לתעודת גמר מטעם המוסד בו למד, ולתעודת מגשר מטעם משרד המשפטים אם הוא עומד בתנאים. ניתן לעבוד כמגשר בבתי משפט, עבודה סוציאלית, חברות עסקיות, או גורמים אחרים העוסקים בגישור. בנוסף לכך, רבים בוחרים לפתוח עסק פרטי, ולעבוד כעצמאיים בתחום הגישור. בשל הידע הרב הנדרש בכדי לעסוק בתחום הגישור, מומלץ להמשיך אל לימודי תחומים מקבילים דוגמת ביבליותרפיה, לימודי אימון, פסיכודרמה, לימודי הנחיית קבוצות, פסיכותרפיה, פסיכולוגיה, וכמובן לימודי משפטים לתואר ראשון.