גמול השתלמות הינו תוספת שכר, אשר מוקנית בעבור לימודים בהיקף של 400 שעות. לימודי גמול השתלמות מעניקים אפשרות לשדרג את המשכורת, ולהתפתח מבחינה אישית ומקצועית.
קורסים המוכרים לגמול השתלמות - מהו גמול ההשתלמות?
גמול השתלמות נקבע בדרך כלל בהסכמים קיבוציים, אשר ניתנים בהתאם לכללים ולהגדרות של מקום העבודה. כלל מפתח הינו רלוונטיות, כלומר על לימודי גמול השתלמות להיות קשורים לתפקידם של העובדים. לדוגמא, מנהלים יכולים להשתלב בלימודי הנחיית קבוצות, בעוד שעובדי תעשיית ההיי-טק יעדיפו להשתלב במסלול של לימודי ניהול פרויקטים. חשוב לציין כי לימודי גמול השתלמות הם אינם חובה של מקום העבודה, אלא נחשבים להטבה.
לימודים המוכרים לגמול השתלמות - ללמוד כל מה שמעניין
לימודי גמול השתלמות מאפשרים למקום העבודה לתגמל עובדים מצטיינים, ולהראות את ההערכה וההוקרה על עבודה מסורה ואיכותית. על עובדים אשר מועסקים במסגרת הסכם עבודה קיבוצי ראשית להגיש בקשה לגמול השתלמות, ורק לאחר שזו מאושרת ניתן לצאת ללימודים. לימודי גמול השתלמות מוצעים במגוון רחב של תחומים - חינוך, אמנות, מחשבים ועוד, וכל עובד יכול למצוא את הקורס אשר יסייע להעלות את רמתו המקצועית ולפתוח אפיקי תעסוקה חדשים.
ישנם שני סוגים של גמול השתלמות, בהתאם למועד בו נערכו הלימודים. גמול השתלמות א' ניתן עבור לימודי קורסים והשתלמויות מקצועיים שהושלמו בחמש השנים שקדמו למועד הגשת הבקשה, ובהיקף של 400 שעות לימוד לפחות. לעומת זאת, גמול השתלמות ב' ניתן עבור לימודי קורסים והשתלמויות מקצועיים שהושלמו בחמש השנים שקדמו למועד הגשת הבקשה, ובהיקף של 400 שעות לימוד לפחות, אך לא הובאו בחשבון לצורך קבלת הגמול הראשון.