עיתונאות הינה הדרך בה מועבר רוב המידע בעולם המודרני, ורבים מבקשים לרכוש מידע תיאורטי וכלים מעשיים על מנת להשתלב בתחום מרתק זה. לימודי עיתונאות ותקשורת מיועדים לכל מי שרוצה להשתלב בתחום התקשורת, ולעצב את פני המדיה.
קורס עיתונאות - מידע כללי
לימודי עיתונאות זוכים לביקוש רב גם בעידן המודרני, בו ישנם אמצעי תקשורת רבים ומגוונים. רבים מעוניינים לסקר את האירועים האחרונים בזירה החברתית, הכלכלית, הסביבתית או הפוליטית בהתאם להשקפת עולמם. כלי תקשורת מרכזיים כמו עיתון נפוץ או אתר אינטרנט פופולארי זוכים למידת חשיפה רבה, המקנים יוקרה לאנשי העיתונות הכותבים בהם, ומטרת לימודי עיתונאות היא הקניית כלים מקצועיים עדכניים לשם כתיבה איכותית, העברת מסרים בצורה ברורה ומעניינית, תוך שימוש במדיום התקשורתי הרלוונטי. עיתונאות בימינו פירושה לא רק כתיבה בעיתון, כמובן, אלא גם קריינות ברדיו ובטלוויזיה או העלאת תכנים לאינטרנט, ולימודי עיתונאות כוללים גם היכרות מעמיקה עם הניו מדיה לסוגיה.
לימודי עיתונאות - מגוון מסלולי לימוד
לימודי עיתונאות מוצעים במגוון רחב של מסלולים, ויש לשער כי לאור הביקוש הרב לתחום זה ההיצע רק יגדל בשנים הקרובות. לימודי תעודה בדרך כלל אורכים חצי שנה עד שנה, ועוסקים בפן המעשי יותר של מקצוע העיתונאות. לעומת זאת, לימודי עיתונאות הינם חלק מלימודי תואר ראשון בתקשורת, וככאלה הם אורכים שלוש שנים, מזכים בתעודת תואר ראשון B.A., ומקנים ידע תיאורטי מקיף בתחום. לימודי תעודה בתחום (ובתחומים קרובים) כוללים לימודי עריכה לשונית, לימודי יחסי ציבור ודוברות, לימודי כתיבה יוצרת, ועוד.
ללמוד עיתונאות - מה כדאי לבדוק לפני ההרשמה?
בעת בחירת חיפוש לימודים כדאי לבדוק האם ישנם תנאי קבלה, מאחר ולעתים יש צורך בניסיון מקצועי או ברקע בתחום העיתונות. גורמים נוספים שכדאי להתחשב בהם הם איכות הצוות האקדמי ויוקרת התעודה המתקבלת לאחר סיום לימודי קורס עיתונאות, מידת ההתנסות המעשית, מיקום גיאוגרפי של מוסד הלימודים ונגישות, וכמובן את גובה שכר הלימוד והמלגות המוצעות לסטודנטים. כדאי לדעת שניתן להשתלב בלימודי עיתונאות גם במסלול לימודי ערב, המאפשר לשלב את הלימודים עם עבודה סדירה.
קורס הכשרת עיתונאים - תכנית הלימודים
במסגרת לימודי עיתונאות הסטודנטים נחשפים לקשת רחבה של נושאים מרתקים, וזוכים להצצה אל עולם דינאמי ומאתגר. התקשורת לסוגיה השונים בארץ ובעולם, מקורות המידע העיתונאיים, יחסי ציבור ומניפולציה של מקורות מידע, מיפוי עולם העיתונות הכתובה והאלקטרונית, אתיקה בעיתונות, כתיבת מאמרים ומסות, הבדלים בין ידיעה לכתבה, תפקידיהם של העורך הגראפי ועורך הצילומים, יסודות הכתיבה העיתונאית, כתיבת ועריכת חדשות וידיעות, הבנת הערך החדשותי של אירוע, התבוננות והתבטאות בכתב, מושגים בסיסיים בתקשורת המונים, אינטרנט בשירות העיתונאי, דרכי שימוש במקורות מידע קיימים ואתיקה עיתונאית הם רק חלק מלימודי השתלמות בעיתונאות. עם זאת, תוכנית הלימודים המדויקת משתנה בהתאם להתמחות המבוקשת.
חלק נוסף של לימודי עיתונות הינו התנסות מעשית, המאפשרת לטעום מעבודתו של איש תקשורת מודרני. ניתוח ביקורתי של עיתונים יומיים, הכרה לעומק של דסק חדשות בעיתון, מלאכת נתינת הכותרות, לימוד עיוני ומעשי של עבודת כתב הטלוויזיה, התנהגות מול מצלמה, עריכת ידיעות בזמן אמיתי, תורת הריאיון, הפעלת המחשב ככלי עבודה של העיתונאי, יסודות העריכה, טכניקות של ראיונות, מקורות מידע חדשים ודרכי גישה אליהם, שידור ועריכה ברדיו ובטלוויזיה, תקשורת ורטוריקה הינם חלק מהתחומים בהם עוסק עיתונאי. חשוב לציין כי עבודת העיתונאי הינה דינאמית במיוחד, ומצריכה זמינות גבוהה ומעקב בלתי פוסק אחרי החדשות.
לימודי הכשרת עיתונאים - ומה עושים בסיום הלימודים?
לאחר סיום לימודי עיתונאות ועמידה בכל המבחנים בהצלחה, הבוגרים זכאים לתעודת גמר מטעם המוסד בו למדו, בהתאם למסלול ההתמחות. ישנו ביקוש רב לבוגרי לימודי קורס עיתונאות איכותיים ומקצועיים, וניתן להשתלב באתרי תוכן באינטרנט, מערכות רדיו וטלוויזיה, מערכות עיתונים יומיים, מערכות מגזינים, ועוד. יש לזכור כי עולם העיתונות הינו רחב ידיים ודינאמי, ולמי שרוצה להתקדם מבחינה אישית ומקצועית מומלץ להמשיך ללימודי קורסים מתקדמים בתחום.