קונדיטוריה ומגדנאות הינם תחומים מעולם המטבח, העוסקים בתחום החשוב ביותר, הלא הוא קינוח. לימודי קונדיטאות ומגדנאות מכשירים את הסטודנטים בכל הקשור למנות אחרונות וקינוחים, ולאחר מכן ניתן לעבוד במסעדות ובתי מלון, או סתם לפנק את החברים והמשפחה.
קורס קונדיטוריה - מידע כללי
כידוע בגוף האדם ישנן שתי קיבות, כאשר אחת מוקדשת לאוכל הרגיל, ואילו הקיבה השנייה מוקדשת כולה לקינוח. לכל מי שחושב שהקינוח הוא הסיבה האמיתית לארוחה, או עוצר להסתכל על חלון ראווה של קונדיטוריה, לימודי קונדיטאות ומגדנאות מהווים אפשרות לרכוש את הכלים הדרושים על מנת להשתלב בתחום מרתק, מאתגר ומתגמל מכל הבחינות.
קונדיטוריה, או בעברית מגדנאות, היא אמנות העוסקת באוכל, ומשלבת בין טעמים חדשים ויצירתיים לצורות הגשה מקוריות. לימודי קורס ומגדנאות מקנים מגוון רחב של כלים מקצועיים ומיומנויות מעשיות, על מנת ליצור מנות אחרונות ודברי מאפה מתוקים בשיטות עבודה רבות וחדשניות. בכדי לעסוק במגדנאות יש צורך ביצירתיות רבה, דיוק ותשומת לב לפרטים קטנים, וכמובן אהבה לאוכל ככלל ודברים מתוקים בפרט.
לימודי קונדיטוריה - מגוון אפשרויות לימודים
לימודי קונדיטוריה ומגדנאות מוצעים במבחר רחב של רמות התמחות, בהתאם לידע הקודם של הסטודנט ולרמת ההעמקה הנדרשת. ישנם קורסים קצרים בני כמה פגישות או אפילו פגישה אחת, המיועדים לבשלן החובב ונערכים בביתו באופן פרטי. קורסים מתקדמים יותר אורכים כחצי שנה עד שנה, ומתקיימים במספר מצומצם של מכללות בארץ. מומלץ לבדוק את רמת הסגל האקדמי ואיכות המרצים, מידת ההתנסות המעשית במהלך הלימודים, מיקום גיאוגרפי ונגישות, וכמובן את גובה שכר הלימוד, עלויות נוספות של חומרי גלם, ובאיזה מידה המכלה מסייעת לסטודנטים להשתלב בשוק העבודה לאחר סיום הלימודים. אם אתם מתעניינים בלימודי קונדיטאות, אולי תמצאו עניין גם בקורס בישול, טבחות ומסעדנות, תואר ראשון בתיירות ומלונאות או לימודי תזונה טבעית.
ללמוד קונדיטוריה ומגדנאות - תוכנית הלימודים
תוכנית לימודי קונדיטוריה ומגדנאות משתנה בהתאם למסלול ההתמחות, אך בדרך כלל הקורס כולל את היכרות עם תורת חומרי הגלם, ציוד ומכשירים, עיצוב בסוכר ובמרציפן, תנורים וציוד מקצועי, עוגות בחושות, בטיחות בעבודה, עיצוב קינוחים ומנות אחרונות, אפיית עוגות ראווה מעוצבות, הכנת פטיפורים ופרלינים, תורת האירוח, הגיינה במטבח, עיצוב שוקולד, סוגי בצקים ומגוון מוצריהם, אפיית לחמים, מוצרים חלביים, ניפוח סוכר, ועוגות קרם.
לימודי קורס קונדיטוריה ומגדנאות מתקדם דורש שנה לפחות של ניסיון מעשי בתחום, ומקנה כלים מקצועיים מתקדמים בתחום, דוגמת הכנת עבודות שוקולד ומרציפן, קינוחי הקפאה, בצקים מיוחדים, רטבים קרים וחמים להגשת קינוחים, טורטים, עוגות מורכבות וציפויים מיוחדים, קינוחים קרים וחמים לעונות השנה, פארפה גרניטה, עיטור וגרפיקה של מנות, סיורים מקצועיים, יסודות הניהול, מפגשי העשרה עם קונדיטורים מומחים, ועוד.
קורס הכשרת קונדיטורים - תעודת והשתלבות מקצועית
עם סיום לימודי קונדיטוריה ומגדנאות הבוגרים זכאים לתעודת גמר מטעם המכללה בה למדו, בהתאם למסלול ההתמחות. ניתן לגשת לבחינת קונדיטוריה ומגדנאות של משרד העבודה, אשר מזכה בתעודת קונדיטוריה ומגדנאות סוג 01 ומאפשרת השתלבות מקצועית במגוון רחב של מקומות תעסוקה. ניתן לעבוד בבתי מלון, מסעדות, בתי הארחה, או קונדיטוריות. אפשרות נוספת היא עבודה כעצמאי והכנת מוצרי קונדיטוריה בצורה פרטית, כאשר השיווק נעשה בצורה עצמאית או דרך קונדיטוריה קיימת. לימודי שיווק ופרסום יוכלו לעזור לכם להבין כיצד להצליח בשיווק מרכולתכם.