המכללה האקדמית תל חי נמצאת בצפון הרחוק מאוד, ליד קריית שמונה. לימודי תואר ראשון B.Sc. במדעי המזון מקנים תואר יוקרתי ומבוקש, המאפשר להשתלב במגוון תפקידים.
מדעי המזון הינו תחום חדשני המתפתח במהירות, ועוסק בתכנון ובאחריות ביצוע של ייצור מזון מן השלב הראשוני של התוצרת החקלאית ועד להגעתה אל הצרכן הסופי. תפקידו של טכנולוג מזון מגוון, וכולל איתור חומרי הגלם, אבטחת האיכות, עיצוב, הערכת טיב התוצרת החקלאית וחומרי הגלם, שימור, אחסון, הערכת התזונה, אריזה, היגיינה וסניטציה, תהליכי יצור, ועוד. בנוסף, לימודי מדעי המזון במכללה האקדמית תל חי מקנים את הידע והמיומנויות הדרושות לשם השתלבות בצוות הניהול והתכנון של מפעלי מזון. מעבר לכך, לימודי תואר ראשון מאפשרים לעסוק גם בתעשיות קוסמטיקה, תרופות, ביצוע אנליזות במעבדות ביו טכנולוגיות, כימיות ומיקרוביולוגית, וכן בתפקידי פיקוח שונים.
תוכנית לימודי תואר ראשון B.Sc. במדעי המזון במכללה האקדמית תל חי עשירה ומרתקת, וכוללת קשת רחבה של נושאים. השנה הראשונה מתמקדת בלימודי מבואות במדעי היסוד, דוגמת מתמטיקה, ביולוגיה, כימיה ופיזיקה. לאחר מכן הסטודנטים מתחילים בלימודי קורסים מתקדמים במקצועות מיקרוביולוגיה, גנטיקה, ביוכימיה ואחרים. כבר במהלך השנה השנייה הסטודנטים נחשפים לקורסים מעמיקים ויישומיים במדעי המזון, כאשר בשנה השלישית מדעי המזון מהווים את רוב תוכנית הלימודים.
כחלק מהדגש הניתן במכללה האקדמית תל חי על פרקטיות, הסטודנטים בחוג ללימודי תואר ראשון במדעי המזון מתנסים בשעות עבודה מעשיות רבות כבר במהלך הלימודים. הסטודנטים רוכשים מיומנויות וניסיון בבדיקות מעבדתיות בתחומים שונים, דוגמת קוסמטיקה, רעלים, תוצרת חקלאית, בדיקות מעבדתיות של מזון, מעבדנות רפואית, תרופות, תזונה ועוד. בנוסף להתנסות המעשית, הסטודנטים נדרשים ללימודי קורס במדעי הרוח, כחלק מתפישת העולם במכללה האקדמית תל חי הדוגלת בהקניית ידע נרחב והשכלה אקדמית במגוון תחומים.
לאחר סיום הלימודים בהצלחה, הבוגרים זכאים לתואר ראשון B.Sc. במדעי המזון מטעם המכללה האקדמית תל חי, המאפשרת להשתלב בקשת רחבה של מקומות עבודה. פיקוח ממשלתי ומוניציפאלי על תעשיית המזון ושירותי המזון, מכוני תקינה ובקרת איכות, מוסדות מחקר ופיתוח ומעבדות בתחומי מדעי החיים, חברות תכנון וייעוץ ובמוסדות רפואיים ומפעלי מזון הם רק חלק מאפשרויות התעסוקה הפוטנציאליות. אפשרות נוספת היא להמשיך ללימודי תואר שני, לאור הידע הנרחב בתחום זה במהלך לימודי התואר הראשון.